Férfiak vigyázat! Ezek csökkentik a libidót, potenciát és nemi vágyat

A férfiak szeretnék szexuális teljesítményüket a maximálisra növelni, ezért a legtöbben arra kíváncsiak, hogy milyen technikákkal, trükkökkel javítható a libidó. Nem árt azonban azokkal a tényezőkkel sem tisztában lenni, melyek árthatnak a férfiasságnak.

Néhány ezek közül egészségügyi ok, de számos olyan hétköznapi dolog is van, ami negatív hatással lehet a nemi vágyra. Íme, a leggyakoribb libidót, potencia, és nemi vágyat csökkentő dolog, és pár jó tanács, hogy miként kerüld el őket!

Mindennapi stressz

A stressz az egyik legkomolyabb ellensége az egészséges libidónak. Ráadásul a tesztoszterontermelésre is negatívan hat. Még ha irányítani nem is feltétlenül tudod az életedben jelenlévő stresszt, mindenképp meg kell tanulnod kezelni azt. Számtalan stresszkezelő módszer létezik. Futás, jóga, edzés, légzési technikák, olvasás, találd meg a neked valót, vagy ha kell, akkor fordulj pszichológushoz.Alacsony tesztoszteron szint

A tesztoszteron az a férfi nemi hormon, ami többek között a libidóért is felel. Sok tényező hat a szervezetben lévő tesztoszteron mennyiségére, ilyen az életkor, az alvás, a testsúly, az alkohol, a stressz és egyéb rossz szokások. Az optimális hormonháztartás érdekében élj egészségesen és használj természetes módszereket a tesztoszteron növelésére.
A rendszeres vagy túlzott alkoholfogyasztás alacsony tesztoszteron szinthez és csökkent nemi vágyhoz vezethet . A többi egészségügyi kockázatról nem is szólva. Az alkohol ezenkívül az érfal hirtelen kitágulásához is vezet, ennek tartós fennállása pedig merevedési zavart okozhat.

Párkapcsolati gondok

A párkapcsolati gondok, az egymás iránti elfojtott indulatok, a düh vagy éppen a közelség hiánya nagy eséllyel kihat a nemi vágyra, sőt akár szinte teljesen meg is ölheti azt. Általában a női libidóhiány a fő probléma, de vannak nagyon jó női vágyfokozó szerek:

Ilyenkor meg kell tanulni nyitottnak, kommunikatívnak lenni egymással, ha szükséges, menjetek el közösen egy párterapeutához.

Depresszió

A merevedési zavarok legalább ötödéért olyan pszichológiai okok a felelősek, mint a depresszió és szorongás. Sajnos könnyen egyfajta ördögi kör alakulhat ki ilyenkor: a lelki problémák által kiváltott merevedési zavarok további stresszt és még súlyosabb depresszív hangulatot okoznak.

Az érintett férfi nemi vágya szinte teljesen megszűnhet. Mivel a depresszió megfelelő kezeléssel tünetmentessé tehető, mindenképp forduljunk pszichiáterhez.

Gyógyszerek

Vannak bizonyos gyógyszerek, melyek alacsony libidót okozhatnak. Ezek többsége receptre kapható, például antidepresszáns, vérnyomáscsökkentő, prosztata gyógyszerek. Azonban még akár az ártalmatlannak tűnő, vénymentes fájdalomcsillapítók rendszeres szedése is merevedési zavarokat okozhat. Ha szexuális mellékhatásokat tapasztalsz gyógyszerszedéstől, mindig beszélj erről az orvosoddal, aki felírhat más típusú gyógyszert vagy megváltoztathatja a dózist.

Pesszimizmus, negatív látásmód

Ha csúnyának, kövérnek érezzük magunkat, abból gátlásság és önbizalomhiány alakul ki – ettől pedig csökken a szexuális késztetés. Csinálj olyan dolgokat, amik növelik az önbizalmat! Eddz, és vásárolj egyéniségedhez, külsődhöz illő ruhákat. Ha bizonyos hiányosságaidon nem tudsz változtatni, tanuld meg elfogadni őket, még akár erősséget is kovácsolhatsz belőlük. Az egészséges magabiztosság vonzóvá tesz, hiszen Te is jobban érzed magad a bőrödben tőle.

Túlsúly

A túlsúly többféleképp is hatással lehet a libidóra. Negatívan befolyásolhatja a szexuális teljesítményt, az állóképességet és az önértékelést. A súlyfelesleg (különösen a hasi zsír) bizonyítottan csökkenti a tesztoszteron szintet, ami merevedési zavarokat okozhat. A helyes táplálkozás és a rendszeres testmozgás tehát a szexuális életet is jelentősen javítja.

Alváshiány

A kevés, illetve rossz minőségű alvás nem csak fizikailag és mentálisan okoz fáradtságot, a tesztoszterontermelésnek és a nemi vágynak is rosszat tesz. Érdemes a napi 8 óra alvást megcélozni, de persze ez egyéntől függően valamivel kevesebb vagy több is lehet. Jelölj ki egy fix időpontot a lefekvéshez, sötétítsd el a szobát, kapcsolj ki minden kütyüt! Ha a gyakori vizelési inger állandóan felébreszt, szedj valamilyen étrend-kiegészítőt prosztata problémákra.

Merevedési problémák

A merevedési zavaroktól szenvedő férfiak gyakran stresszesek is, mivel aggódnak, hogy nem fognak tudni megfelelően teljesíteni. Ez öngerjesztő folyamattá válhat, pedig a merevedési zavarok hatékonyan kezelhetőek, akár gyógyszeresen, akár a lelki okok feldolgozásán át.

A nő elutasítása

A férfi libidóhiány egy másik fontos oldala, hogy sok esetben a partner elutasítása áll a háttérben. Ennek egyik oka lehet, hogy párkapcsolati gond áll fenn, például egy hűtlenség, melyben az éli meg a férfi, hogy nem tud a partneréhez érni, hiszen az mással is ágyba bújt, és ezt nem tudja megbocsátani, csorba esett a férfiasságán. Ilyen lehet az, is, amikor a nő orgazmuszavaráért a férfi magát hibáztatja és nem szeretné folyamatosan azt átélni, hogy nem tudja kielégíteni a partnerét. Olyan is akad, hogy a nő testének a megváltozása, például szülés miatt, okoz férfi vágycsökkenést.


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, ha szeretnél értesítést kapni kedvezményekről, új termékekről és szexualitással kapcsolatos cikkekről. A szexualitás és szexkütyük innovatív változását az INTIM CENTER több mint 30 éve követi. Feltehetően tudunk újat mutatni.

A szex és szexjátékok fogalma manapság már összemosódott. Szinte mindenki használ egyéni vagy páros élvezetekhez szexuális segédeszközöket. A hozzáállás is változott, a szexualitás ma már nem tabu, így a szexshopok sem egy perverz, sötét, illegális világ kapujai. Már mindent megváltoztatott, a nyíltabb szexualitás szabadon terjed, és az online erotika eszköz vásárlás elfogadott lett.


Itt a legjobb SZEXSHOP és itt a legjobb POTENCIANÖVELŐK!