A prosztata egy fontos férfi nemi szerv

A szexhiány, maszturbálás mellőzés káros hatással van a szervezetre mindegy, hogy az 30, 40, 50 vagy 70 éves korban fordul elő! A prosztatán belül termelődik az ondó. Ejakuláció hiányában a sperma megromlik. A kóros pangás a prosztatán belül megy végbe (ekkor veszélyes mikroorganizmusok termelődnek), ez pedig a prosztata begyulladását eredményezheti (prosztatitisz). A prosztatamirigy hosszú ideig elhúzódó gyulladása prosztata-megnagyobbodáshoz, húgyúti károsodáshoz és vesemedence-gyulladáshoz (pyelonephritis) vezethet. A prosztata-megnagyobbodás utáni következő állomás a rák. A potenciaproblémában szenvedőknél 7-szer nagyobb az esélye a prosztatarák kialakulásának.

Ezek csupán a legelterjedtebb következmények, minden alátámasztja a prosztata izgatók használatát. Mindent összegezve, a sokáig elhúzódó önmegtartóztatás gyors halálhoz vezethet . Az emberi szervezet fogantatásra lett teremtve. A szexuális tevékenységek csökkenésekor testünk nagyon hamar öregedni kezd. A vérerek elvékonyodnak, és könnyen sérülnek, nő a sztrók és a szívroham kialakulásának kockázata, valamint pszichoszomatikus zavarok léphetnek fel. A páciensek haja ilyenkor hirtelen megőszül (ha még nem lett volna az), ízületük gyakran fáj, testtartásuk pedig görnyedt lesz. Még az idős korban előforduló álmatlanság is a szex, valamint bizonyos hormonok előfordulásának hiányára vezethető vissza.

A pangás miatt a koleszterin a vérerek falaira rakódik és vérrögöket képezhet. A trombózis megnöveli a sztrók és a szívroham előfordulásának kockázatát. Az alábbi páciens szívrohamban halt meg, szívét a képeken láthatjuk.

Van valaki, aki továbbra is úgy gondolja, nincs szükség a szexre vagy önkielégítésre?
A szex stabilitást ad a párkapcsolatokban. Sajnos a legtöbb impotens férfi egyedül él. A nők akár 70-80 éves korukig képesek szexelni sőt, szükségük van a szexre! A szabály a következő: minél gyakrabban szexel egy pár, annál tovább kitart a kapcsolatuk.

Nem értem, miért hagynak fel a szexszel vagy maszturbálással az 50-60 év körüli férfiak, és miért gondolják azt, hogy nincs megoldás a problémájukra. Miért? Egészen idős korban is lehet élvezni a testi gyönyöröket!

A tesztoszteron a nemi vágyakért felelős férfi hormon.
Minél magasabb a tesztoszteronszint, annál inkább kívánják a férfiak a nőket, és annál jobb a potenciájuk. A tesztoszteronszint 18-22 éves korban a legmagasabb. Ezt követően, az említett hormon szintje először lassan, majd hirtelen csökkenni kezd. Ez alapján kijelenthetjük, hogy az alacsony tesztoszteronszint tehet az alacsony potenciáról és a szervezet öregedéséről.A tesztoszteronszint minden férfi testében előbb vagy utóbb csökkenni kezd. Amennyiben a tesztoszteronszint eléri a 13 nmol/l értéket, a potencia teljesen elgyengül.
A koron kívül még számos külső tényező is befolyásolhatja a tesztoszteron-termelést, például a negatív szokások, az egészségtelen étkezés, a környezeti hatások (pl.: egészségtelen környezetben való munka) stb.

Az említett tényezők a tesztoszteronszint csökkenésének felgyorsulásához vezethetnek, ezért gyakran előfordul, hogy a férfiak már egész fiatalon impotensek lesznek. Az alábbi tünetek alacsony tesztoszteronszintre utalnak:
– Gyengeség
– Izomgyengeség
– Gyakori fejfájás
– Emésztőrendszeri zavarok
– Állandó álmosság
– Alacsony szexuális vágy
– Lassú reakcióidő
– Memóriazavarok
– Vérnyomás ingadozás
– Kevésbé rugalmas izomzat és bőr
– Levertség és irritáció
– Hajhullás
– Gyakori megbetegedés

Amennyiben az említett tünetek közül legalább kettőt észlelünk, az alacsony tesztoszteronszintre utal. A potencia helyreállításához elengedhetetlenül fontos a tesztoszteronszint megnövelése.

Hogy ápoljuk a prosztatánkat?

Néhány orvosi kérdést hatalmas számú történet és feltételezés borít, mintha ókori görög mítoszok lennének. Az egyik ilyen nehéz téma a prosztatagyulladás. A probléma minden évben fiatalodik, így a prosztata egészségének megőrzéséről szóló beszélgetés csak egyre relevánsabbá válik.

A betegség prevalenciája nyomasztóan magas, és az esetek 35-40 és 70-90% között mozog, és az életkorral nő1. Sőt, egy ember akár 30 évig is szembesülhet egy ilyen problémával. Ez a betegség messze nem szinonimája az öregségnek. Teljesen más okai és kockázati tényezői vannak.

A prosztatagyulladás fő okai
Prosztatagyulladás esetén a gyulladás a prosztata szövetében kezdődik. A betegség kialakulása nemcsak a hát alsó részén és az egész alsó testben fájdalmat okoz, hanem a belső szervek működésének zavarait is.

Nem mindig lehet pontosan megmondani, hogy miért alakult ki a betegség. Általában több állapot kombinációja egyszerre prosztatagyulladáshoz vezet2. A fő ok fertőző. Tehát kórokozói különböző mikroorganizmusok lehetnek. Ezek azonban a feltételesen patogén növényvilághoz tartoznak, valaminek gyors reprodukcióra kell kényszerítenie őket. Például a hipotermia, az urológiai betegség következményei, depressziós immunitás.

Széles körben úgy vélik, hogy a prosztatagyulladás okai háztartási tényezők: ülő ülő életmód, munka, hideg helyiségekben végzett munka, túlsúly, alkohol- és nikotinfogyasztás stb. Ez is jelentősen növeli a kockázatot a szexuális aktivitás ritmusának megsértése és krónikus betegségek, szexuális úton terjedő betegségek, prosztata kövek, húgyúti mikrotraumák jelenlétében.

A szexuális életre gyakorolt hatás
Gyulladt, a prosztata mirigy összenyomja a húgycsövet. További terjedéssel a betegség a herék és a függelékek gyulladásához, majd az urogenitális rendszer felső részéhez vezet, amely tele van cystitissel, pyelonefritissel és még onkológiai problémákkal is.

Nyilvánvaló, hogy a prosztatagyulladás negatívan befolyásolja a szexuális életet. Mind az akut, mind a krónikus fájdalmat okozhat a közösülés során. Néha merevedési zavar is előfordulhat3. Időben történő és megfelelő kezeléssel visszafordítható lehet.

Ennek az ellenkezője is igaz: a szexuális élet hatással van a betegség kialakulására. Leggyakrabban a prosztatagyulladást szexuális úton terjedő fertőzések okozzák2. És néhány szexuális szokás növelheti annak előfordulásának valószínűségét. Ilyen provokáló tényezők lehetnek hosszan tartó kényszer absztinencia, maszturbáció, korai magömlés4.

A prosztatagyulladás tünetei és kezelése
A prosztatagyulladás esetén két fő specifikus tünet van: a hát alsó részének és / vagy a perineumnak a fájdalma és a vizelési nehézségek. A nem specifikus jelek minden gyulladásra jellemzőek: láz, hidegrázás, a jólét általános romlása. Ha nagyon késlelteti az orvoshoz fordulást, fennáll a sebészeti beavatkozás veszélye. De ritkán írják elő. A legtöbb esetben elegendő a gyógyszerek kompetens kiválasztása. Nincs egyetlen kezelési rend, mert az okok oka vagy kombinációja változik. Ezek lehetnek antibiotikumok, gyulladáscsökkentő szerek vagy organotróp szerek. Tehát hatékonyan csökkenti az ödéma mértékét, csökkenti a fájdalmat és a kényelmetlenséget rektális kúpok. Serkentik a húgyhólyag izomtónusát is, és javítják a prosztata mikrocirkulációját a vérrögök csökkentésével.

A prosztatagyulladás megelőzése
A legrosszabb dolog, amit a prosztatagyulladás jeleinek megnyilvánulásával tehetünk, az, hogy szemet hunyunk a probléma felett, megtagadjuk az orvos látogatását. Az ilyen jogsértések önmagukban nem mennek el. A megelőzés érdekében azonban számos lépést tehet a betegség kialakulásának megelőzésére:
– vezessen egészséges életmódot, mozogjon többet;
– ne engedje meg a nemi szervek hipotermiáját vagy túlmelegedését, öltözzön az időjáráshoz;
– használjon fogamzásgátlást, vezessen tudatos szexuális életet;
– minimalizálja a dohányzást és az alkoholfogyasztást;
– enni kiegyensúlyozott étrendet és elkerülni az erős súlyingadozásokat;
– vigyázzon a pszichológiai egészségre a stressz hatékony ellenállása érdekében;
– rendszeresen látogasson el egy urológusra: az orvos előírhatja a prosztatagyulladás gyógyszeres megelőzését, amely kúpok (kúpok) és tabletták bevételéből áll;
– speciális gyakorlatokat végezzen a prosztata számára (Kegel torna).