Az önkielégítésről lányoknak és fiúknak, fantáziák és hangulat

A maszturbálás témáját átfogó gyakorlati útmutató: A fantáziák, és hangulat. A maszturbáció, és szex során is nagyon fontos dolog a fantázia. Ennek segítségével változatossá, és hangulatossá tehetjük a kis szertartásunkat, ami jól jöhet később is, az élet minden területén.

Az önkielégítéskor támaszkodhatunk rá, és a fantáziálás során fejben lejátszhatunk olyan történeteket, amelyek nem történtek meg, de ugyanígy egy fantáziánkat később meg is valósíthatjuk. A fantázia a miénk, ezért szégyellni sem kell. Meglepően sokan ábrándoznak édes hármasról, nők a megerőszakolásról, kikötözésről, vad szexről, vagy szexről szokatlan helyen, ismerőssel, kollégával, maszturbálásról mások előtt, vagy kukkolásról, stb…

A fantázia
a szabad szex területe, itt aztán tényleg mindent A fantázia fontos szabad. A fantáziáink nem tesznek rosszabbá, vagy jobbá minket, de adott esetben feldobhatják a szexuális életünket. Megteremtik azt a hangulatot, és légkört, amelyre szükségünk lehet egy kielégítő önkielégítéshez. A másik fontos szempont (különösen a lányoknak) a megfelelő légkör kialakítása. A lányok erotikus izgalmában sokkal nagyobb szerephez jutnak az illatok, mentálisan átélt emlékek, és fantáziák.

A hangulat kialakítása történhet tudatosan, vagy félig tudatosan. Az első, hogy élvezzük ki minden lehetséges módon azt az időt, amelyet magunkra szánunk. (Itt most a fiúk is figyelhetnek, mert nekik is hasznos) Az erotikus légkör sokszor jön magától, (a vágy, és az abból fakadó szexuális izgalom miatt) de olykor túl zaklatottak vagyunk hozzá. Az erotikus hangulat -igaz nem merül ki ennyiben, sőt- sokszor megjelenik akkor, ha kissé megnyugszunk, és ellazulunk. Ekkor jön igazán jól, ha meztelenség számunka nem gond, sőt. A meztelenség izgatóan hat önmagunkra is, amit ilyenkor jobban kiélvezhetünk egy tükör előtt.

A hangulat
megteremtésekor tehát egy kicsit elringatjuk önmagunkat, aminek remek módja ha a részletekre figyelünk. Akár tükörben, akár anélkül nyugodtan nézelődjünk a testünkön, és játsszunk vele. Kezdhetjük a kezünkkel, lábunkkal, és az erogén zónáinkkal. Élvezetes, és kellemes (ugyanakkor nem kevésbé hasznos) a reakciók megfigyelése. Például görgesd az ujjaddal a mellbimbót (fiúk is), és figyeld meg, ahogyan reagál. Ha van nemi szőrzeted túrj bele.
Vizsgáld meg az intim részeidet, és figyeld őket. Amikor játszol a testeddel bármilyen eszközt bevethetsz, és bármely masszírozást, vagy izgatási módot. Ha fiú vagy remek játék, ha figyeled a fokozatos merevedésedet. Gondolj erotikus, vagy szexi dolgokra, esetleg idézz fel egy izgató emléket. Amikor elkezdesz merevedni figyeld meg a folyamatot, ahogy egyre testesebb lesz, ahogy megtelik vérrel, a makkod megduzzad, stb…

Ha lány vagy
akkor fogj egy kis tükröt, és ismerkedj a punciddal. Több részből áll, érintsd meg, nyomkodd, izgasd, és figyeld. Figyeld ahogy nedvesedik, vagy reagál a csiklód, megduzzad, esetleg a makkja is előbukkan. Izgató fantázia játék, ha levetkőztettek valakit, aki számotokra vonzó. Ez lehet a szomszéd, a postás, egy kolléga, barát, bárki, aki számotokra vonzó.
A lényeg, hogy szánj magadra is időt, és ha ez megtörtént, akkor egyáltalán nem meglepő, ha erotikus hangulatba kerültök, és teljesen felizgultok. Különösen kellemes lehet a szombat reggeli lustálkodós, fél délelőttöt átölelő önkielégítés, főleg azért, mert a kényelmes ébredés utáni ráérős örömszerzés feltételei adottak, és az alvás után sokkal nyugodtabbak vagytok. A hangulatért tehát nagyon sokat tehet, ha van vágy, és ha van magunkra időnk, de olykor a vágyat pont az öli meg, ha a rohanás elnyomja azt.

szexualis_segedeszkozokkel_meztelen_lany

Ezt az elfojtást oldja fel az, ha nem mindig gyors élvezetet akarunk. Ez az igazi “egészségügyi” maszturbáció. A szexuális fejlődésünket kifejezetten fejleszti, ha olykor merünk kísérletezni, akár úgy is, hogy megvalósítjuk pár fantáziánkat, erre ez a legjobb alkalom. Kísérletezzünk helyszínekkel, fogásokkal, új eszközzel, új pozícióban. Menjünk át egy másik helyiségbe.

Ne mindenáron akarjunk hangulatot teremteni, ha élvezzük a meztelenséget, a szabadságunkat, és tudjuk, hogy a most van magunkra időnk, és bármi belefér, akkor inkább figyeljünk a lehetőségekre, és fantáziánkra, tehát ne erővel akarjuk a hangulatot, hanem hagyjuk magunkat belesimulni! Az önkielégítés gyakorlati kézikönyvének fejezetei itt.

Egymás előtti maszturbáció
Az ember fantáziája, így szexuális fantáziája is kimeríthetetlen és kielégíthetetlen. Bármennyire is tisztában vagy a párod készségeivel, képességeivel, kívánságaival, biztos mindig lesznek olyanok, amikről nem tudsz. Ez rád is vonatkozik, valld be őszintén. Bár fantáziálunk róluk, bizonyos dolgokról egyszerűen nem merünk beszélni a partnerünknek. Közös maszturbálás esetén viszont végképp előtörhetnek azok a fantáziák, melyekre titokban gondolni szoktál. Ez egyáltalán nem probléma, mert többnyire csak a képzeletedben teljesülnek, és ez épp eléggé kielégítő számodra. Hagyd hát, hogy elragadjon a képzelet, és hagyd, hogy a párodat is elragadja! Amikor ismét együtt lesztek, eggyel több olyan jelenet lesz fantáziavilágodban, ami eget rengető orgazmushoz vezet.

Hogyan? Egymás előtt csináljátok éppen ugyanúgy, mintha egyedül lennétek. Engedd el magad, ha akarod, csukd be a szemed, és játssz a testeddel. Élvezd a mozdulataidat, miközben ő is élvezi a saját kezét. A látványtól izgatottabbá válsz majd, és az is előfordulhat, hogy így is egyszerre értek a csúcsra. Ha külön-külön végzitek az önkielégítést, akkor tanulmányozd a technikáját, tanulj belőle! Amikor önmagadnak teszed, akkor ő lesheti el a fortélyaidat. Besegíthettek egymásnak orálisan is. A férfiak nagyon szeretik, ha önkielégítés közben egyszer-egyszer szájjal kényeztetik őket. Nem kell teljesen átvenned a terepet, csak óvatosan érintsd néha a péniszt a nyelveddel, a heregolyókat pedig a kezeddel vagy a száddal. Ez még jobban felizgatja a párod, és nagyon gyorsan a csúcsra jut. Eközben a jelenet téged is felhúz, és segítségedre lesz az önkielégítésben.

Az önkielégítés félelmei
A mai napig nagyon elevenen él sok emberben a félelem, hogy testi, esetleg szellemi ártalmára lesz az önkielégítés. Szexológusok és pszichológusok szerint egy szó sem igaz a régi mesékből. Abban némi nézeteltérés van a szexológusok között, hogy milyen az önkielégítés megfelelő gyakorisága, mert egyes állítások a páros kapcsolat rovására írják a gyakori önkielégítést, ezzel ellentétben azonban vannak, akik szerint ez nem számít. Sokan annak ellenére, hogy tudják, mennyire ártalmatlan, mégis bűntudatot éreznek. Ez gyakran gyerekkorból visszamaradt érzés, de megnyugtató lehet talán, ha tudjuk, hogy az emberek többsége önkielégít.

Az is aggodalmat szokott szülni, ha önkielégít valaki, de azt hiszi, hogy emiatt a közösülés során nem fog orgazmust elérni. Ennek pont az ellenkezője igaz, és akinek magában sikerül elérnie az orgazmust, párban is könnyebben rátalál. Előfordul, hogy valaki önkielégítéssel mindig eljut az orgazmusig, de ez a közösüléskor már nem mindig sikerül. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az önkielégítést valaki csak egyféleképpen gyakorolta, és a közös örömök során is ezekhez a pozíciókhoz ragaszkodik. Előfordulhat, hogy ha változtat maszturbációs szokásain, más pózban, többféleképpen megtanulja magát ingerelni, akkor elmúlnak ezek a problémák.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy az önkielégítés csak akkor megengedhető, ha nincs alkalmuk mással nemi életet élni. Azonban előfordulhat, hogy párjának nincs kedve szeretkezni, vagy elutazott, esetleg épp csak ehhez lenne kedve. Az önkielégítés ezekben az esetekben is természetes.
Az önkényeztetésen túl a maszturbáció legnagyobb előnye, hogy a nemi érzékenységet ezen az úton lehet a legbiztosabban felfedezni. Folyamatos nemi élet híján előfordulhat, hogy valakinek csökken a nemi kedve, azonban önkielégítéssel ébren tarthatja szexuális vágyát.

A hímvessző kényeztetése
Tízéves koruk körül a fiúk általában túlesnek az első önkielégítésen, de nevelési okok miatt később lehet, hogy teljesen felhagynak saját maguk szórakoztatásával. A mai orvosi vélemények sokkal inkább buzdítják a férfiakat az önkielégítésre, mint az egyedülállók önmegtartóztatására, mert a prosztatabetegségek kisebb arányban alakulnak ki azoknál a férfiaknál, akik rendszeres nemi életet élnek. Ha esetleg ezelőtt azt hallotta, hogy ne tapogassa önmagát, akkor ezt most felejtse el, és próbálgassa a tapogatás minél több formáját. Azért is jó, ha széles skálán tud mozogni a kézügyessége, mert így a partnerének is könnyebben el tudja majd mondani, vagy megmutatni, hogy mivel tud örömet okozni Önnek. Ha kipróbálja az érintés sokféle módját, ezt majd fel tudja használni akkor is, ha a partnerének akar örömet szerezni.

A hímvessző petyhüdten kb. 5-10 cm, izgalmi állapotban a szivacsos szövetei megtelnek vérrel és átlagosan 12-14 cm-esre(?) duzzad. A legérzékenyebb része a makk, annak is az alsó pereme a fitymaféknél. Tapasztalja ki hímvesszője érzékenységét! Ha nem körülmetélt, húzza a fitymáját előre-hátra a merevedésig. A hímvessző – függetlenül attól, hogy körülmetélt-e vagy sem – ugyanolyan érzékenységű. Ha körülmetélt, a fogás nyomásával és lazításával ingerelheti a hímvesszőt, amíg merevedést érez. Ha valamilyen síkosító anyagot használ, nagy valószínűséggel hamarabb jut el az orgazmushoz.

Az önkielégítés alkalmával az óvszer rutinos használatát is megszerezhetik a férfiak, és így megtaníthatják a párjukat is, ha azt szeretnék, hogy közösen “öltöztessék fel” a hímvesszőt. Arról nem is beszélve, hogy a biztonságos szex legjobb módszere, ha nem idegenkednek az óvszer használatától – egy kis kellemes gyakorlással magabiztosabbá válhat ezen a téren is.

A magömlés szabályozása
A férfiak legnagyobb kihívása a szexuális örömök adásában a magömlés szabályozása. Az önkielégítés során ezeket a praktikákat is lehet gyakorolni, és ha korábban lelkiismeret furdalással küzdött a maszturbálás során, most láthatja, hogyan lehet összekötni a kellemest a hasznossal.
A megszakítás fortélyával gyakorolhatja, hogyan tarthatja izgalmát épp a magömlés ingerküszöbén. Egy kis önuralom azért szükséges, de megéri.

Az önkielégítés során figyelje meg az örömérzet intenzitását, és mikor a késleltetést akarja gyakorolni, csupán a hímvesszőjére figyeljen. Amikor úgy érzi, hogy közeledik a megömlés, hagyja abba az ingerlést, és lazítson. Ha ez túl nehéznek tűnne, nyugtassa meg magát, hogy később meglesz a jutalma, de még ezelőtt legalább háromszor próbálja meg megszakítani a magömlést, hogy legalább 15 percig elodázza az orgazmust.

Előfordulhat, hogy az első alkalmakkor sűrűbben meg kell szakítani az ingerlést, de az ilyen gyakorlatok során a koncentrációt is tudja gyakorolni, és meg fogja tanulni, hogyan olvasson a teste jelzéseiből. Ha már biztosabb kézzel nyúl magához, használjon síkosító anyagot, és így próbálja meg 15 percig ingerelni magát magömlés nélkül, szükség szerint megszakítva az ingerlést. Mielőtt párosan próbálná ki a megszakítás tudományát, szórakoztassa még magát egy kicsit úgy, hogy most próbálkozzon folyamatosan, megszakítás nélkül. Amikor a magömlés közeledtét érzi, változtasson a mozdulatain. Kalandozzon más részre, ahol nem annyira izgató, lassítson, vagy tegyen hosszabb mozdulatokat, de ne álljon meg, mint a gyakorlat elején. Így eljuthat pl. addig, hogy háromszor egymást követően negyedórát élvezze az örömöket orgazmus nélkül.

Az elszorítás fortélya egy kicsit bonyodalmasabb, mert meg kell találni azt a fogást, amellyel a magömlés ingere megszűnik. Eleinte előfordulhat, hogy az ingert sietteti, de ez csak addig lesz így, míg rá nem érzett a helyes fogásra. Úgy fogja a hímvesszőjét, hogy mutatóujja a fitymafékre kerüljön, tehát a hímvessző makkjának és törzsének az alsó találkozására. Mutatóujja a hüvelykujjával gyűrű formában találkozzon, a többi ujját helyezze a hímvessző törzsére. Szorításkor úgy fejtsen ki nyomást, hogy az ujjai ne mozduljanak el, mert akkor esetleg fokozhatja az örömérzetet, ahelyett, hogy gátolná. Amikor érzi, hogy közeledik a magömlés, szorítsa erőteljesen kb. 15-20 másodpercig. Eközben, ha jól csinálta, a magömlés ingere megszűnik. Ismételje meg a gyakorlatot néhányszor, mielőtt gyönyörhöz juttatja magát.

Az önkielégítés gyakorlati kézikönyv tartalom itt. Intim Center webáruház itt,  a szexualitás további cikkjei itt.