Szex kenőanyagok, intim gélek és olajok a minőségi szexért

A szex olyan szerelmi cselekedet, amelynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a partnereket. A modern világban ezt a témát gyakran tiltott és szégyenletesnek mutatják be. Bár kétségtelenül sokkal nagyobb figyelmet fordítottak rá. Az emberek átgondolják nézeteiket, és nyitottabbá válnak a legintimebb témáról való beszélgetésre.
A tanulmányok azt mutatják, hogy a szexuális diszfunkció széles körben elterjedt (a nők 43% -a és a férfiak 31% -a valamilyen nehézséget tapasztal), ez a kérdés továbbra is olyan téma, amelyet sokan vonakodnak megvitatni. Úgy döntöttünk, hogy kijavítjuk ezt, és beszélünk a kenőanyagokról.

A sex shop kenőanyagokat felhasználásának célja a nemi közösülés további kényelme és természetessége, valamint a nagyobb izgalom és ennek eredményeként saját természetes kenésük serkentése.
Egy érzékeny és izgatott nő elegendő mennyiségű kenőanyagot termel a közösülés során. De előfordul hogy ez a kenőanyag mennyiség nem elég. Ez számos okból történhet.
– Ezek közül az első és legfontosabb a nő izgalmának hiánya, amikor a nemi közösülés túl gyorsan történik.
– A második ok a pajzsmirigy bizonyos betegségei által okozott hormonális rendellenességek, valamint „női módon”.
– És a harmadik, nem kevésbé gyakori, az urogenitális rendszer betegsége, és különösen a Candida (Thrush) gomba. A hüvelyszárazság nemcsak egy nő, hanem egy férfi számára is fájdalmassá teszi a szexet.
Mindezek az okok befolyásolják a szexuális élet minőségét, és ami a legfontosabb, az emberek családi életét. Mint tudják, sok család éppen ezért felbomlik, amikor az egyik vagy mindkét partner nem elégedett szexuális életének minőségével.

A kenőanyagok segítenek megbirkózni bizonyos problémákkal, különösen a közösülés közbeni szárazsággal. A kenőanyagot arra használják, hogy biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyék a szexet, különösen akkor, ha a nő természetes síkosítója nem elegendő.

Az üzletekben és gyógyszertárakban sokféle kenőanyag található, hűtő, hosszabbító, gerjesztő, szexuális úton terjedő és fogamzásgátló hatásokkal. Az antivenerális kenőanyagok soha nem helyettesítik az óvszert.
Ha óvszert használ, akkor a latex, amelyből óvszer készül, a legyen sértetlen, amihez jól illik vízalapú kenőanyag.

Itt vásárolhat természetes kenőanyagokat

A az intim kenőanyag vízen, szilikonon, növényi olajon vagy finomított kőolajtermékeken alapulhat. A vízen, ahogy érted, a legbiztonságosabb. Tudom, hogy nem vagytok vegyészek, ezért megpróbálom egyszerű és közérthető nyelven elmondani.
A parabéneket (propil-parabén, metil-parabén, butil-parabén) hagyományos kenőanyag részeként használják – ezek szintetikus tartósítószerek. Ez az anyag megöli az egészséges hüvelyi baktériumokat. Elegendő mennyiségben vannak jelen olyan olcsó márkákban, mint a Contex és az Uslada.
De nem csak a parabének vannak olcsó kenőanyagok összetételében. Például glicerin és propilénglikol. A propilénglikol nem halmozódik fel a szervezetben. De allergiás reakciókat okozhat, különösen azoknál, akik mindenféle dermatitisre, ekcémára, pattanásra, pikkelysömörre stb. érzékenyek. A glicerin allergiát okozhat. A hüvelyi nyálkahártyára jutva ezek az összetevők sok problémát okoznak, amelyeket gyógyszerekkel kell kezelni.
És természetesen mindenki „kedvenc” összetevői: illatok, ízek, édesítőszerek, színezékek és egyéb anyagok.

Ne feledd, hogy mindenki organizmusa más, és ami normális az egyik ember számára, súlyos egészségügyi problémákat okozhat egy másik számára! Ezért a kenőanyag kiválasztásakor először próbáld meg tesztelni az allergiás reakciót, mielőtt az utasításoknak megfelelően használnád!
Ezért figyelj a kenőanyag kiválasztásakor! Az asszisztenseddé kell válnia, nem az ellenségeddé. Ha online áruházakban [és még gyógyszertárakban is] vásárolsz, feltétlenül nézd meg az intim termék összetételét. Választhatsz természetes kenőanyagokat.

Hogyan használjuk a kenőanyagokat szex közben

A kenőanyag a szexuális életed mágikus elixírje. Ha nem akarod a kényelmetlenséget megtapasztalni a súrlódás, a szex közbeni fájdalom miatt – a személyes kenőanyag használata kötelező. Mielőtt azonban elindulnál a boltba, és megvásárolnád az első kenőanyagot, fontos, hogy egy kicsit jobban megértsük ezt a témát.
Egyes hiedelmekkel ellentétben a síkosító használata a nemi közösülés során nem jelenti azt, hogy nem vagy eléggé izgatott vagy „száraz”. A kenőanyag használata nemcsak élvezetesebbé, hanem praktikusabbá is teszi a folyamatot. A kenőanyag használata a behatoló szex során csökkenti a hüvely vagy üreg érzékeny membránjának szakadásának valószínűségét, ami nemcsak fáj, hanem növeli a szexuális úton terjedő fertőzések (STI) átvitelének kockázatát is.

A síkosító hiánya csökkentheti az óvszer szakadásának valószínűségét is, ezért attól függően, hogy milyen óvszert vagy szexuális játékot használsz, a választott síkosító típusa számít.

Vízbázisú kenőanyagok
A vízbázisú kenőanyagok biztonságosan használhatók latex óvszerekkel és szexuális játékokkal. A vízbázisú kenőanyag általában nem ragadós. A vízbázisú kenőanyagok azonban nem tartanak olyan sokáig, mint más típusú kenőanyagok, ezért szükség lehet a szex közepén történő újbóli alkalmazásra.
Az ilyen kenőanyagok lehetnek glicerin alapúak vagy glicerinmentesek. A glicerin alapú kenőanyagok édes ízt adnak, de ismert, hogy allergiát okozhatnak. A glicerinmentes kenőanyag keserűbb lehet, de kevésbé valószínű, hogy bármilyen reakciót okoz.

Szilikon kenőanyagok
A szilikon alapú kenőanyagok jól használhatók latex óvszerekkel, de nem alkalmasak szilikon szexuális játékokhoz. Kerüld a szilikonzsír használatát szilikon szexuális játékokkal, mert az ilyen kenőanyag végül tönkreteheti a szilikon terméket! A szilikonzsír azonban kemény anyagokból, például kerámiából, üvegből, fából és műanyagból készült szexuális játékokkal használható. A szilikonzsír nagy előnye, hogy hipoallergén. A szilikon alapú kenőanyag sokkal hosszabb ideig tart, mint a vízalapú kenőanyag. A szilikonzsír foltot hagy, ezért teríts egy törülközőt az ágy védelme érdekében!

Olaj kenőanyagok
Az olajos kenőanyagok nem használhatók latex óvszerekkel vagy latex szexuális játékokkal, de az olaj alapú kenőanyag használata szilikon szexuális játékokkal rendben van. Az ilyen kenőanyagokban lévő olajok többsége olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megtalálhatók a konyhában vagy a kozmetikai termékekben.
Például: édes mandulaolaj, jojobaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, argánolaj és ylang-ylang olaj. Az olaj alapú kenőanyag reakciót okozhat, ha allergiás vagy a készítményben található természetes összetevőkre.

Hibrid kenőanyagok
Még mindig bizonytalan vagy? Fontold meg a hibrid kenőanyagok használatát! Ezek olyan kenőanyagok, amelyek vizes bázist kombinálnak szilikon használatával. Tartósabbak, mint a vízbázisú társaik. A márkától függően a hibridek gyakran krémes színűek, és hidratálónak tűnhetnek.

Vannak olyanok, akik már régen leküzdötték a gátlásaikat a síkosítókkal kapcsolanban, de vannak akik zavarban vannak, hogy intim életben használják ezeket a szereket. Az emberek első kategóriája számára a szex öröm, a második pedig rendszeresen nehézségekbe ütközik, de még mindig kitart. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, miért van szükségük a nőknek Tanuld meg élvezni a szexet kenéssel, egyszer és mindenkorra elfelejtve a szégyent.

A nőgyógyászok szerint a legtöbb fiatal lány és 35 év alatti nők félnek használni kenőanyagot, feleslegesnek tekintve intim életükben. Még azt sem gyanítják, hogy mennyire tévednek, amikor elutasítják a kenőanyagokat. Az intim terület szárazsága nemcsak az „idősebb kornak”, hanem a nő fiziológiai jellemzőinek vagy a hormonokkal kapcsolatos problémáknak is köszönhető. Ezért a makacsság következtében a szex minősége romlik és a szexuális partner szenved.

Ha a hüvely mirigyei nem termelnek annyi kenőanyagot, mint amennyit szeretnénk, az ösztrogén szintje egy nő testében károsodhat. A szárazságot hormonális fogamzásgátlás okozza, amelyet sok nő igénybe vesz. Kiderül, hogy probléma, kellemetlen érzés van, de meglehetősen könnyen megszabadulhatsz tőle – menj el egy nőgyógyász-endokrinológushoz, és hagyd abba a kenőanyagok elhanyagolását!

A kenőanyag asszisztens, nem ellenség

Elvi kérdés: abba kell hagyni az ellenérzést a kenőanyag használatához! Ha a hosszan tartó szex fájdalmat és félelmet okoz, akkor elengedhetetlen az intim kenés. Meghosszabbítja a szexuális kapcsolatot, enyhíti a kényelmetlenséget és segít a partnernek mélyebbre hatolni.

Az intim síkosító nem „idegen anyag a hüvelyben”. Sok kenőanyag gyógyító komponenseket tartalmaz, amelyek enyhítik a hüvely gyulladását, ami a nemi közösülés során előfordulhat.

Elvi kérdés: abba kell hagyni az ellenérzést a kenőanyag használatához! – 5. fotó Felejtsd el az izgalmi tablettákat – nincs rájuk szükséged. Ugyanez, talán még jobb hatás érhető el kenéssel. Vannak speciális intim kenőanyagok stimuláló hatással. Növelik a véráramlást a csikló területén, és serkentik a véráramlást más erogén zónákban is.

Elvi kérdés: abba kell hagyni az ellenérzést a kenőanyag használatához! – 3. fotó  Használj szexuális játékokat (egyedül vagy partnerrel), kenőanyag nélkül nem lehet megtenni – ez segít nekik kellemesen csúszni az intim helyeken!

Elvi kérdés: abba kell hagyni az ellenérzést a kenőanyag használatához! – 5. fotó Análszexhez a kenés kötelező, mivel a végbél nyálkahártyája finom, és az óvszer mellett kenőanyagra lesz szükség a behatoláshoz. Vannak speciális kenőanyagok, amelyek kívánatossá, nem pedig veszélyessé teszik az intim kapcsolatot.

Válaszd ki a legjobban tetsző kenőanyagot – vízbázisú (szinte minden óvszerrel kombinálva) vagy szilikon alapú (nem szárad ki hosszabb ideig), és szabadulj meg a felesleges zavartól! Végül is a szexnek kellemes folyamatnak kell lennie, amelyet, látod, néha meglehetősen nehéz elérni kenés nélkül.