Az önkielégítés tudnivalói: Az orgazmusról általában

orgazmusa_van_a_nonekAz önkielégítés gyakorlati kézikönyvének fejezetei itt. A maszturbálás témáját átfogó gyakorlati útmutató: Az orgazmusról általában
Az orgazmus a nemi aktus vagy maszturbálás tetőpontja; a nemi szervek szexuális ingerlése által kiváltott rendkívül intenzív pszichológiai és fizikai örömérzet, kéjérzet. Az orgazmus euforikus lélektani élmény, melyet önkéntelen testmozgások, izommozgások, megemelkedett pulzusszám, vérnyomás és szapora légzés kísér. Az orgazmus során illetve azt követően a szervezetben neurohormonok (oxitocin és prolactin) termelődnek, amelyek az orgazmus utáni kellemes testi állapot fenntartásáról gondoskodnak néhány percen keresztül. (A kifejezés a görög οργασμός („izgalom”, „duzzadás”) szóból származik. Az orgazmust szokásos esetben (egyben a legkönnyebben) a férfiaknál a pénisz, nőknél a klitorisz közvetlen ingerlése váltja ki, mely történhet szexuális együttlét (más néven közösülés vagy szeretkezés) vagy autoerotikus szexuális tevékenység (más néven önkielégítés vagy maszturbáció) során. A szexuális kultúra részeként gyakori a szexuális partnerek egyidejű orgazmusára való törekvés, azonban ez sok esetben nehezen megvalósítható a nők és a férfiak eltérő szexuális, fizikai adottságai miatt.
Az orgazmus a gyönyörérzet, amelyet átélünk a szex csúcspontjaként, akár magaddal, akár a pároddal szeretkezel! Rendkívül erős, és kéjes gyönyör. Fiziológiailag leírva sokkal pontosabban
lehet ábrázolni. A légzés felgyorsul, a testben apró remegések indulhatnak el. A test izmai kéjes pulzáló görcsökbe rándulnak, a kismedence izmai ritmikus pulzáló összehúzódásokba kezdenek.
Az orgazmusnak vannak típusai, meglepő módon a lehetséges módok között a nemek között egyfajta egyensúly figyelhető meg-
Nők
A női orgazmus lezajlása nagymértékben hasonló a férfiak orgazmusához: a hüvelykörnyéki és részben az alhasi, hüvely- és gátkörnyéki (PC-) izomzat ritmikus, önkéntelen összehúzódásával jár, és ellazulás követi.
A női orgazmus biológiai szerepe: A nők orgazmusa szerepet játszik a megtermékenyülés megkönnyítésekor. Az orgazmus alatt a hüvely falának ritmikus összehúzódásai a hüvelytől a méhig hatolnak, ezáltal segítik az ondót eljutni a méhszáj felé, ezért az utódnemzés szempontjából hasznos a nők orgazmusa. Bizonyos pszichológiai, kulturális okokból egyes vélemények külön klitorális és hüvelyi orgazmust különböztetnek meg, azonban más vélemények szerint a szexuális ingerlés eltérő volta az orgazmus lezajlása és élménye tekintetében lényegi eltérést nem jelent. Régóta kérdés a vaginális (tehát a hüvely ingerlése által kiváltott) és a klitorális (tehát a csikló és a kisajkak ingerlése által kiváltott) orgazmus összehasonlítása. A közhiedelem úgy tartja különbség van a két orgazmus között. A valóságban azonban a szakértői számos vizsgálatok bizonyították, hogy az orgazmusnak az élmény szempontjából nincsen kettő vagy több típusa, tehát mind a vaginális mind a klitorális orgazmus élménye, érzése ugyanolyan. A hüvelyi orgazmus kiváltásában is az esetek többségében a csikló és a kisajkak ingerlése jelentős szerepet játszik, akár a mozgások által közvetetten, illetve szándék nélkül ingerelve azokat, vagy direkt, szándékos közvetlen ingerléssel. A nők nagyobb része inkább klitorális ingerléssel jut el az orgazmushoz és csupán a nők harmada képes vaginális orgazmusra, de mindkettő esetében ugyan olyan élmény következik be. Fontos hangsúlyozni, hogy nincs különbség az érzésben, az élményben, és azt is, hogy mindkét esetben ugyanazok a folyamatok zajlanak le, így nem indokolt ennek a kettőnek a megkülönböztetése. (Különbségek viszont adódhatnak a kapcsolódó hiedelmek, sémák, elképzelések, elvárások miatt.) Lényes, hogy minden nő szempontjából létezik egy olyan ideális közösülési mód, ami a személyes klitorális és vaginális érzékenysége szempontjából megfelelő.
A személyes igények, elvárások, a „jó kislány akarok lenni” nézeteknek megfelelés miatt vannak nők, akik számára problémát jelent, hogy nem jutnak el az orgazmusig, míg mások a vaginális úton elért, vagy a többszörös orgazmus elérésének hiánya okoz gondot. Sok nő jut el úgy a csúcsra, hogy nem meri felvállalni orgazmusát mert például szigorú vallási neveltetést kapott, vagy meg akar felelni a „jó kislány vagyok” elvárásnak ami ellent mond a női orgazmus biológiájának. Bármi is áll a női orgazmus hiányának háterében, az nem normális, vagy pszichológiai, lelki, vagy valamilyen testi betegségre utal, és kezeltetni kell!
– Csikló által elért orgazmus.
– Hüvelyi orgazmus.
– G-pont orgazmus.
– A mellbimbó izgatásával elért orgazmus amire a nők 2-3 százaléka a képes is.
Ritka, de létező esetek
– Néhány Nő testedzés közben spontán orgazmust is elérhet az altest izmainak ritmikus összehúzásai miatt.
– Van példa a szülés közbeni orgazmusra, melynek oka elsősorban a bőséges oxitocin hormon termelődés.
Férfiak
Elegendő mechanikus ingerlés, ritkább esetben akár pusztán a szexuális vágy is kiválthatja az orgazmust. A férfiaknál az orgazmussal egy időben bekövetkezik a magömlés (ejakuláció) melynek során a férfi nemi szervéből ejakulátum lövel ki. Az ejakulátum (más néven ondó) a prosztata és más mirigyek váladékában elkeveredve tartalmazza a hímivarsejteket más néven spermiumokat. A ondófolyadék kilövellése a megfelelő izmok musculus cremaster önkéntelen, erőteljes, ritmikus összehúzódása által történik.
– A makk izgatásával elért orgazmusig,
– Prosztata masszázs által kiváltott orgazmus,
Viszont mindkét nem egyfajta mentális orgazmusra is képes, ha gyakorolja, és megtanulja átélni.
A fiúk fütyköse kőkeménnyé válik, a makk maximálisan megduzzad, és még az első összehúzódás előtt elkezd csorogni a sperma, de rögtön utána spriccelni fog, tehát ütemes kilövellésbe kezd. Az orgazmus ereje befolyásolja a kilövellés erejét, mennyiségét, és a távolságot is.
Alkattól függően 1-12 kilövellés, vagy több is lehet, vagy végig csak csorog, mind teljesen normális. ( A prosztata orgazmus esetében az így kiváltott csúcspontnak nem követelménye a merevedés. A prosztata orgazmus során nem ritka, hogy egyáltalán nincsen merevedés, a csúcspont, és a kilövellés enélkül következik be!)
A lányok csiklója kissé visszahúzódik, a kismedencei összehúzódások miatt a hüvely ritmikusan összehúzódik, és elernyed. A méh ugyanebben az ütemben szintén mozog kissé fel, és le. A hüvely nedvesedése ekkor van a
csúcspontján, amely alkattól függően tócsaként áraszthat el.
A női magömlés során – ha van, a húgycsőből ritmikusan pár csepptől, a látványos bőségű mennyiségig távozhat az átlátszó nedv, amely (szintén alkattól függően) akár hasonlíthat a fiúk kilövellésére is. A melleid ekkor duzzadnak meg a legjobban, a bimbók ilyenkor a leghegyesebbek.
A G-pont kitapinthatósága ekkor csökken, kissé visszahúzódik, akár a csikló. A csikló ekkor különösen érzékeny, de utána tovább ingerelhető a következő orgazmusig is. Mindkét nemnél az arc kipirosodik, a vérnyomás megemelkedik, a szívverés felgyorsul. Az orgazmus élménye egyedi, egy kicsit mindenki másképp éli meg. Van aki színeket lát, kis tűzij átékot, van aki fehér fényt, vagy csak Orgazmus szeretkezés közben elsötétül a világ. Szétáradhat a melegség érzet a testben, de lehet teljesen merev is a testtartás. Van akin egyáltalán nem is látszik, hogy éppen elélvez, és van aki hevesen rázkódik. Általános a koordináció hiánya, ezért elélvezéskor nehezebb állva maradni, ezért célszerű nekidőlni valaminek. Van aki teljesen néma, és van aki erősen liheg, esetleg élesen felkiált. Mind természetes, és normális, mivel egyedi, és nincsenek szabályai. Mindkét nemre jellemző az orgazmus utáni általános fáradtság, és gyengeség érzet. Ez pár perc múlva meg fog szűnni. Az orgazmus élménye egyedi, ezért ha nem tudod volt e már orgazmusod, akkor biztosan nem volt még. Ha lesz, tudni fogod, hidd el. A gyönyörérzet lehet élesen metsző, tompa és egyenletes, vagy mély és lágyan pulzáló, és ezek variációi is. Tény, hogy ha a pároddal szeretkezel, akkor erősebb az orgazmus, és kielégítőbb.
Minden izgatás másféle orgazmust eredményezhet. És mindet egyedileg fogod megélni. Máshogy fogsz elélvezni a párod hüvelyében/fütykösétől, a kezétől, a nyelvétől, de másféle élvezet az ujjaid, a zuhanyrózsa, a vibrátor/művagina, a G-pont/prosztata, és a kezed esetében is a fogás milyensége, az izgatás módja, üteme is befolyásolja. Olykor előfordulhat, hogy kifejezetten csak az egyikre vágysz, ekkor nyugodtan használd a
megfelelő izgatási módot. Egy kicsit más lesz ülve összeszorított combokkal, hanyatt fekve, vagy feltérdelve/állva. És ha még nem lenne elég a kombinációk száma, a helyzet/helyszín izgató jellege is befolyásolja. Ezért jó ötlet kísérletezni, és olykor más módon átélni a gyönyört! Lányoknak nem olyan egyértelmű, alkattól függően több-kevesebb tanulási szakasz is előfordulhat. Ezért nekik különösen fontos, hogy gyakorolják, és megismerjék a testüket, és reakcióikat. Ha az egyik izgatási mód nem jó neked, egy másikra van szükséged, tapasztald ki!
Pár tény az orgazmusról.
– Növeli a boldogság érzetét, javítja az agy vegyi egyensúlyát,(pl. Endorfin termelődik) és a test hormon egyensúlyát is.
– Az orgazmust egyes nők akár testedzés közben is elérhetik spontán, ami a kismedence izmainak erős, és ütemes mozgása miatt történhet. (pl: hasizom gyakorlatok)
– Az orgazmus tanulható, és erősíthető.
– A pároddal akár négyszer erősebb orgazmust is érezhetsz, mint egyedül
– Jelentősen javítja a kedélyállapotot, és a lelki egyensúlyt.
– A nemi szervek működését karban tartja, a nemi mirigyek működését javítja.
– Erősíti a test ellenálló képességét ,és stressztűrő hatását, mivel a legerősebb pozitív stressz ami éri. Ez a hétköznapokban növeli a teherbírást, és a kiegyensúlyozottságot.
– A test karbantartásaként járulékosan fiatalító hatású.
Nem, nem tud elfogyni a libidód, sőt, a gyakori nemi élet karbantartja azt, és szinten tartja. Az önkielégítés gyakorlati kézikönyv tartalma itt. Intim Center szex bolt szexualitás, további cikkek itt.