Elemek


Elemek

Fontos tudni! Ne felejtsd el! Néhány termék alapból tartalmazza az első szett elemeket a kipróbáláshoz, de a legtöbb csomagnak nem része. Emiatt a kiválasztott termék mellé, rendelj, vagy kérj elemet is, hogy egyből kipróbálhasd az érzéki, izgató újdonságot, amit rendeltél! Az Intimcenter.com szexshop Maxell vagy Kodak elemet küld. Válaszd ki a típusát és a darabszámot, hogy hozzácsomagolhassuk a megrendelésedhez! Az alábbi elemtípusokat rendelheted:

Baby (C) elem - LR14
Ceruza (AA) elem - LR6
Mikró, mini ceruza (AAA) elem - LR3

Akkumulátorok, újratölthető elemek: Ha különösen sok elemet használ, célszerű áttérnie inkább akkumulátorra. Minden típusban léteznek már, melyekkel kitűnően helyettesítheti az elemeket. Egy akkumulátor helyes használat mellett akár több száz töltés-kisütés periódust is kibír, ezáltal ennyi elemet képes helyettesíteni. Az akkumulátoroknál a méret kiválasztása mellett fontos a kapacitás is. Manapság már léteznek 2800 mAh-s ceruza akkumulátorok is. Itt a modernebb típusok NiMh összetételűek.
Mit ne tegyen: Különböző típusokat egy készülékbe ne használjon. Ne dobja az elhasznált elemeket a szemetesbe, vagy a természetbe, hanem vigye azt a gyűjtőhelyekre. Az illegális hulladék elhelyezés bírságot vonhat maga után és szennyezi környezetünket is.
Hogyan működik Magyarországon az elem-visszagyűjtés finanszírozása: A 181/2008-as (VII.8.) Korm. rendelet szabályozza a hordozható elemek/ akkumulátorok visszagyűjtési kötelezettségét.
A törvényalkotók törekvése (a gyártók/importőrök koordináló szervezeten keresztüli kötelezettség teljesítése) sikeresnek tekinthető, hiszen csak nagyon kevesen választják a saját maguk általi elemvisszagyűjtést és ártalmatlanítást a hétköznapi nyelven „rossz elemek” és „rossz akkumulátorok” esetében.
Ingyenesen elem / akkumulátor visszagyűjtő pontok kialakítása: A kötelezettek (gyártók, importőrök) általi befizetések lehetővé teszik, hogy a Re-Bat Nonprofit Kft. ingyenesen alakítson ki gyűjtőpontokat az egész országban /gyűjtőpont létesítés) Iskolákban, Kereskedelmi egységekben, Önkormányzatoknál… és az ott összegyűlt elem/akkumulátor hulladékot térítésmentesen elszállítsa.
A lemerült-, elhasználódott elemek begyűjtését az arra kialakított elemgyűjtő pontok végzik. Ide a telefon-, notebook-, barkácsgépek-, szünetmentes tápegységek már nem használható akkumulátorai is bedobhatók.
Az így visszagyűjtött lemerült elem és akkumulátor nem keveredik a kommunális hulladékkal, hanem feldolgozásra és újrahasznosításra kerül.

Termék opciók

TPE0

A terméket az INTIMCENTER.hu oldalunkon rendelheti meg!

Termék címkék: , , , , , , , , , , , ,