Szexshop és szalonzene a Kiskörúton – Károly krt. 14.

Szexshop –  Magyarország első szexshop üzlete közel 25 éve nyitott az 5. kerületben. Az Intim Center szexshop az Astoriától 50 méterre található a Deák tér felé, a Károly krt. 14. félemeletén. A fotóáruházból azóta Ofotért lett.

szexshop-regen-intim-center-karoly-krt-14

Szalonzene – A szervező a házban lakó skót származású befektető, egyben a lakás tulajdonosa és a család feje. Maga is a gyönyörű szecessziós Károly Körút 14. szám alatt lakik, úgy döntött, hogy jótékonysági koncerttel támogatja az épület esedékes felújítását. A koncertek teljes bevételét a történelmi épület felújítására ajánlja fel.
A sorozatban Marczi Mariann, Klebniczki György, Kéry Tamás és Bozay Melinda közreműködik, műsorukban a barokktól egészen a romantikus alkotásokig válogattak. A koncertsorozat ikonikus barokk zeneszerzők kompozícióit vonultatja fel Bachtól, D. Scarlattin és Rameaun át egészen Haydnig. A hagyományos szalonkoncertek talán Chopin zenei előadásaival érték el a csúcspontjukat a 19. században, a legelőkelőbb ugyanakkor legintimebb arisztokrata rezidenciákon.
Chopin csupán egy Bach-korabeli tradíciót követett, ami lehetővé tette a zenerajongóknak, hogy újabb és újabb szerzeményeket hallhassanak kedvelt szerzőiktől. A koncertek egyben fellépési lehetőséget is biztosítottak az új tehetségeknek. A fiatal Mendelssohn rendszeresen mutatta be új műveit többek között olyan illusztris vendégeknek előtt mint Goethe. Kéry Tamás estjén egy különös párosításnak is fültanúja lehet a hallgató, hiszen Rameau és Debussy művei váltják majd egymást ugyanazon az estén a II. emelet 2-es ajtó mögött – írja a Fidelio.hu. A Budapest, Károly krt. 14. sz. alatti épület napjainkban, a felújítás után így néz ki.