A szexben mit tanulhatunk a keletiektől?

Érdemes kicsit elgondolkozni a távol-keleti szexkultúra hazai alkalmazhatóságán. Sok mindent érdemes lenne kipróbálni. Nem elsősorban a Szexshop üzletekben és online szexáruházakban kapható eszközökre gondolok – bár játéknak, változatosságnak ezek sem rosszak –, nem is a filozófiai magyarázatokra (jin és jang stb.), hanem a szeretkezési találékonyságra és ügy érdességre, a műgondra, amellyel életünknek ezt a mégiscsak alapvető területét körül veszik, ápolják.

keleti-szex-gesa-erotika

Egyébként a klasszi­kus tea­há­zak kifi­no­mult fül­ledt­sége már a múlté, a mo­dern gésák új, sok­kal iz­ga­tóbb da­lo­kat zen­ge­nek, de előbb a hagyományok! A tapasztalt nők tudják, hogy a jó szex nem jön magától, meg kell tanulni! Csak a lehetősége van meg bennünk, ami azonban csakis tanulással és gyakorlással bontakoztatható ki. Főleg érzékiségünket és kommunikációs készségünket kell fejleszteni. Az előbbiben a simogatásnak, az utóbbiban az őszinte beszélgetésnek van döntő szerepe.

keleti-szex-japan-no-megdugva

A taoisták szeretkezési technikája a magömlés csaknem teljes mellőzését tartja a legfontosabbnak, ami egy kicsit túlzásnak tűnik számomra. Különösen, ha arra a magyarázatra gondolok, miszerint az „ondóveszteség” nehezen pótolható energiaveszteség, ami megrövidíti az ember életét. Ez ugyanis tévedés, a tudományos vizsgálatok nem támasztják alá. A magömlés természetes folyamat, az orgazmus természetes (bár nem föltétlenül szükséges) velejárója. A jól működő mirigyek ifjúkorban annyi ondót termelnek, hogy a szervezet időközönként maga is kidobja a fölösleget, éjszakai magömlések formájában. Ezeket a kínaiak sem tudják megakadályozni.
A szeretkezések során persze sikerülhet megakadályozni a magömlést. Ennek azonban ifjúkorban könnyen a nemi berendezés megfájdulása (az ún. „vőlegénybetegség”) lehet a következménye, vagy az, hogy az ondó a húgyhólyagba ürül, amin aztán nehéz változtatni – így a férfi meddővé válhat. De az sem lenne célszerű, ha a nemi mirigyeket „leszoktatnánk” az ondótermelésről és ezáltal mintegy elsorvasztanánk.

Ezért csak jóval az ifjúkoron túl tartom indokoltnak a magömlés fokozatos mellőzését. Eleinte azt is inkább csak a gyakori szeretkezések esetén (például a harmadik és további „menetben” vagy a mindennapos aktusok esetén). Közép- és idősebb korban természetesen szaporodhat a magömlés nélküli aktusok száma. De minden életkorban helyes, ha nem erőltetik a magömlést.
A távol-keleti szexkultúra legfontosabb tanulsága számunkra: a magömlés késleltetésének megtanulása! Hasznosnak és eredményesnek ígérkezik az a technika, amellyel ezt elérni javasolják. S ez az, ami mindkét fél számára kielégítőbbé tenné a szexet! A magam részéről teljesen egyetértek J. Csanggal, aki szerint „ha a tao rávezetne bennünket arra, hogy figyelmünket az evés-ivás helyett az eddigieknél jobban a szeretkezésre irányítsuk, valamennyien boldogabbak és egészségesebbek lehetnénk.”

A mában egyetlen egy dolog nem változott: a japán nő öle továbbra is bundás, szőrös a pinájuk. Olybá tűnik, a szigetországban a fanszőr nem megy ki a divatból. Valld be, hogy ha arról van szó, te is bármikor belefúrnád magad a téliesített kimonószentélybe. Az új trend, hogy fürdőruhában szexelnek a nők. Ki tudja miért, az egybe részes dressz úgy hat a férfiakra, mint a legjobb afrodiziákum. Amint meglátják a pucér női testet takaró finom holmit, azonnal izgalomba jönnek!
A gésa ténylegesen varázsol az ölével, épp olyan trükkökre képes, amilyenekről a férfi álmodik. A modern japán nő inkább azt szereti, ha őt részesíti maximális kényeztetésben a férfi, még azt sem bánja, ha nem a hagyományos módszer szerint történik a behatolás. A legnagyobb orgazmusgenerátor most egy olyan szuper vibrátor, mely saját tengelye körül körbe-körbe forog és közben némelyik világít.
Az is biztos, hogy a japánok megelégelték a pálcika nőket! Ma már szívesebben választják az alul és fölül is jól megpakolt domborulatokkal rendelkező lányokat. Azt mondják az érintettek, így jól meg lehet ragadni a nő hátsóját, ami aktus közben elképesztő élvezettel jár. Hiába, no ez már rég nem a szusi szex korszaka!

Keleti szex szexuális tanításai, az ismeretlen praktikák
A világ minden pontján ismerik az indiai szerelmi iskola erotikus bibliáját, a Kámaszútrát. A több szerző tollából származó „vágyakozó költemények” minden részletre figyelve íródtak – időszámítás szerint 250 körül Vátszjájana gyűjtötte össze őket. A Kámaszútra sokkal több mint szexpozíciók ábécéskönyve: ez volt az első szado-mazo útmutató is, de olvashatsz benne a csábítás technikáiról, ad szexleckéket haladóknak, valamint kaphatsz tippeket a boldog házasság megőrzéséhez is.

Cirógass
Húzd végig a körmeidet pontosan nyolcszor a testén, bélyegezd meg a szerelmi aktust ezzel a „pecséttel”. Ne hagyj mély nyomot a körmeiddel, inkább a nyomás erősségé re koncentrálj. Miközben ő vad nyelvcsapásaival kényeztet, nyomd karmaid a fenekéhez, a lapockái közé, a hajtövekhez – finoman csináld. Aktus után rajzolj egy félhold alakú mintát a mellkasára. Megbélyegzed: ő a tiéd.

Üss meg
Érzékien csináld: ha hozzáértő módon ütöd meg, a sima tenyérrel vagy üres marokkal adott pofon csak növeli a szenvedély hőfokát. Vátszjájana azonban hangsúlyozta, hogy a párnak alaposan meg kell ismernie egymást ilyesmi előtt, különben nem fogják tudni, mi az, ami már fájdalmas. Többnyire a szerelmi pozíció dönti el, milyen „kínzásra” essen a választás. Ha te vagy felül, kedvesed ütögesse a markával a hátadat, paskolja a hátsódat vagy a mellkas alsó részét. Misszionárius pózban tenyérrel érdemes kezelésbe venned a fenekét, a csípőjét, felkarjára a marok külső felével mérj finom csapásokat (ez a pont leginkább a prosztatát izgatja).

Hinta
A Kámaszútra több olyan helyzetet mutat be, mely kizárólag a női test erotikus meghódítását szolgálja. Imádnivaló: térdelj összezárt lábakkal kedvesed elé, fejedet hajtsd le, kezeddel támaszkodj meg a falon vagy az ágyvégnél. Párod előrehaladva, hátulról hatoljon beléd, de lassítson, amint a makkja hozzád ér – addig csináljátok, amíg egyikőtök sem bírja tovább a várakozást, és vadul egymásnak estek!

Fogj meg
„Tehén és bika” a neve annak a pozíciónak, amit Vátszjájana „megzabolázhatatlan nőknek” ajánl: miközben előtte térdelsz, fenekedet emeld a levegőbe, arcodat fúrd a lepedőbe, combjaidat jó szorosan zárd össze. Szerelmed mögüled telepedjen rád, lábai a tieiden kívül helyezkedjenek el – így inkább felülről, mintsem vízszintesen hatol beléd. Ha párod igazi szakértő, üljön a fenekedre, válladat nyomja minél szorosabban a lepedőre – ebben a szögben a makk pontosan a csikló hátsó felét súrolja! Talán még soha nem nedvesedtél úgy be, mint most, de egy vibrátorral vagy némi önkielégítéssel ennél is tovább fokozhatod az amúgy is féktelen hatást!

Az élvezetes nyomás és számolás
A konfucionizmus, illetve a buddhizmus mellett a taoizmus a legfontosabb vallás Kína területén. A többnyire vágyellenes tanokkal szemben a tao (az út) az életigenlő filozófia! A taoista szerelmi játékok a nő és férfi kielégülésének egyensúlyán alapulnak, a harmóniájuk eredményezi az erotikus energiát, azaz a csing csit. A taoista hálószobatitkok közé tartoznak a mélylégzéses gyakorlatok és az akupresszúra. A kilencféle szerelmi technika közül ezek a kedvenceink:

Telitalálat
A hui jin akupresszúrás pont a modern amerikai szexnyelvben ún. „egymillió dolláros pontként” ismert. Ez a bűvös apró terület a herék (sárkánygyöngy) és a végbélnyílás között található: alatta rejlik a prosztata. A cirógatás, a megfelelő erejű nyomás erre a pontra (ne tovább, mint kilenc másodpercig) és a nyelves csókok elengedhetetlenül fontosak az aktus során.

Forró kezek
Dörzsöld a tenyered (a tűzhely meggyújtása) és lélegezz mélyeket (lehetőleg hasból), majd kedvesedet tíz ujjal érintsd meg minden fontos testtáján – tenyered kellemesen felmelegszik tőle és bizseregni kezd.

Páva
Simogasd meg partneredet egy puha ecsettel, melyet korábban némi olajjal itattál át – ez nem más, mint az ún. páva, aki a „jáde palo ta” kertjeiben kószál (a mellen, az ágyékon, a térdhajlatban…). Ezek után következik majd a te saját palotád felderítése, azaz a csikló, a szeméremajak és a vénuszdomb izgatása. A viszonzás elengedhetetlen – ezt nevezik „a pillangó évődése a kárminvörös madárral” pozitúrának.

Gyors kezdet
Az erotikus, szexi kézmasszázs, pontosabban fogalmazva akupresszúra erőteljesen hat az idegekre, ráadásul serkenti a férfi erekcióját is: masszírozd kedvesed ökölbe szorított kezét, nyald végig a kézfej és az ujjak közötti átmenetet (kívül és belül is), karcolgasd finoman, lentről egyre feljebb
a tenyere belső felét – te is mámorosabb hangulatba kerül kéjes arcát figyelve.

Ütemes tigrislépés
Ez a pozíció a taoista „titokzatos hölgy” rituáléból származik: ereszkedj négykézlábra, zárd össze a lábadat, partnered hátulról közelítsen feléd, közben egyik térded csúsztasd előre. Ha mindent jól csináltok, a „jádekakas” a „fekete gyöngyöt” érinti a hüvelyben (ez az az édes hely,mely végigfut a csikló hátsó felén). Combjai között finoman nyúlj hátra, és óvatosan húzd meg a heréit, vagy nedves ujjaddal dörzsöld meg a gátját, így a prosztatát és a medencealjat izgatod egyszerre. Élvezni fogjátok!

Csingcsi
A vesecsúcsra irányuló masszázs aktivizálja a szexuális hormonokat, miközben teljesen kitisztul a fej és megszabadul végre a mindennapos gondoktól. A kínai felfogás szerint a kilenc legérzékenyebb erogén zóna a következő:
1. A fenék külső pereme, pontosan a láb és a csípő találkozásánál.
2. A hetedik nyakcsigolya környéke.
3. Gödröcske a farpofák fölött.
4. Mindkét fülcimpa.
5. A tenyér belső fele a hüvelykujj környékén, az a kis párnás rész.
6. A talp és a lábujjak határa.
7. A kisujj külső fele.
8. Négyujjnyi széles terület a boka belső fele fölött, a vádli környéke.
9. A tan tien egy kétujjnyi széles erogén zóna pont a köldök alatt. Masszírozd ezt a részt körkörös mozdulatokkal (az óramutató járásának megfelelôen!), szeretetteljes nyelvcsapásokkal vagy a körmeid cirógatásával.

Fürdő
A szeméremtest sokkal érzékenyebbé válik, ha szerelmi aktus előtt kedvesed péniszét meleg, olajosvizes keverékkel kened be. Keverj össze egy kevés ilang-ilang (igazi vágykeltő) vagy kókuszolajat vízzel, amíg eléggé selymesnek és zsírosnak nem érzed a folyadékot. Teszteld a hőmérsékletet a könyököddel – ha túlságosan forró, a pénisznek nem fog jól esni! Miután izgatott hímtagja elmerül a kellemesen meleg esszenciában, csúsztasd a szeméremajkak közé a csikló irányába.

Ikerhullámok
Ezt a technikát mindketten élvezni fogjátok: amikor hozzáér a jónidhoz (szankszkrit kifejezés, jelentése „szent hely”, szeméremtest), kezdd el érzékien szopogatni a mellbimbóit – minél ütemesebben, hogy ő is megérezze a ritmusod! Akkor a legkényelmesebb, ha a párod az oldalán
fekszik, így kezével akadálytalanul fedezheti fel a tested, miközben a csiklódon ütemesen, lágyan köröz a nyelvével.

Orgazmikus kéj
Az ún. Jelly Beads, másnéven Bangkok gyöngye masszázsgyöngysor öt, zsinórra fűzött puha labdából áll. Minden golyó illatos síkosítóval van bekenve, a végbélnyíláshoz kell érinteni, és a csúcshoz közeledve lassan, finoman végig lehet húzni a popsi között a golyókat. Különösen ütős, ha partnered orálisan is kényeztet, vagy te pattansz rá a péniszére, és a gyönyör pillanataiban bevetitek a gyöngyöt is.

Illat
Az ananga erotikában a kellemes illatok játsszák a főszerepet. A következő növények kivonatai odaadóvá teszik párod:. mósusz, borostyán, rózsa,narancs,vanília,szantálfa,jázmin, „sárkányvér” (gyantás olajfajta, gyógyszertárban kapható). A legérzékibb ötlet: kérd meg párodat, kenjen be tetőtől talpig olajjal, de a kezét egyáltalán nem használhatja közben – a többi testrészét viszont annál inkább. Érdemes revansot venned rajta!

A vágyakozás rituáléja
Egyesek szerint a tantra szex nem más, mint végtelennek tűnő masszázs, mások szerint többszörös orgazmus, szexuális aktus tömény füstölő illatban. Valójában a szankszkrit eredetű tantra szó összetartozást jelent. Az 1300 évvel ezelőtt megjelent filozófiának eredetileg kevés köze volt az erotikához, sokkal inkább az élet teljes egészét felölelő vallásos kultúra részét képezte. Indiában, Nepálban és Tibetben azonban a testiség is megjelent a tantra filozófiában. Szabályai ugyanolyan sokszínűek voltak, mint a helyi szokások. A szexuális rituálé (Kaulas) lényege, hogy a test, a szellem és a lélek egyszerre legyen része az élvezetnek. A férfi számára a nő kielégülése olyan, mint egy belépőjegy a gyönyörök vidám játszóterére, ezért jobban teszik, ha odafigyelnek a partnerükre.

Lingam masszázs
A tantrikus játék során ujjaidat mártsd mandulaolajba, és koncentrálj kedvesed intim testrészének környékére. Masszírozd a hímvesszőt, a heréket, a gátat – mindig a lehető legfinomabban érintsd meg őket! Az olajon kívül használhatsz virágszirmokat vagy szaténkesztyűt is. A játék hevében nyugodtan pihenhetsz is egy kicsit, csókolgasd a makkját, mielőtt ujjaiddal tovább kényeztetnéd.

Osho tantra
Önkielégítési technika tele izgalommal, melynek során az ujjaidat partnered kezére teszed, és úgy érinted meg magad, mintha egyedül lennél. Kérjed meg, hogy csiklódat két ujjával dörzsölgesse (legyező-technika) vagy körkörös mozdulatokkal simogassa – ily módon pillanatok alatt megtaníthatod partnerednek, mire vágysz és azt hogyan csinálja. Szánjatok rá időt!

A világ misztériuma
A tibeti tantra szabályai szerint az a férfi ismeri az univerzum misztériumát, akinek kisujja a nő végbélnyílásában, gyűrűs- és középső ujja pedig a hüvelyében van, emellett hüvelykujjával a csiklót izgatja. Ha ezek után szeretőd azt kérdezi, mit kezdjen a mutatóujjával, ajánld neki, hogy egyszerűen görbítse be. Természetes finomsággal mozogjon, de használjon elegendő síkosítót!

Váltakozó sóvárgás
Ennél a pozitúránál a férfi felül, széttett lábakkal guggol, miközben te a hátadon fekszel és nyújtott lábaidat ő a melléhez szorítja. Ritmikusan feszítsd meg a combjaidat, párod hímvesszőjét szorítsd a lábad közé. Tedd a kezed a térdeire – így könnyedén szabályozhatod majd a behatolás mélységét és fergetegessé teheted a szexet.

Cibálj
Feltétlenül húzd meg legalább egyszer a heréit finoman a csúcs előtt. Előtte is masszírozhatod, de a finom rángatással mindenképp várj az utolsó pillanatig. Ez a fajta izgatás növeli az élvezetet, ráadásul több sperma lövell ki!

Forrás dr. Szilágyi Vilmos Szexuálpszichológia.hu, Ripost.hu, Szexpláza.hu
Cikkek a gésa és japán szex témában: Hasznosítsd a szexben a japán erotikát. Ezt tanulhatjuk a szexualitásban a keletiektől. A japán gésakultusz a gésák titkai már ismertek. Japán lánnyal gésával a szex komoly lehet. Mya Diamond sexshop gésagolyóval kényezteti magát.