Szex Afganisztánban: unokatestvérek kapcsolata és pedofília

Az afgán eltérő kultúra, azz unokatestvérek házasságának láncolata, családi szex. Egy afgán közmondás szerint „Az unokatestvérek közötti házasság a legigazabb házasság, mert az ilyen frigy a mennyben köttetett”. Nem csoda, hogy Afganisztánban – akárcsak a többi muszlim országban – az unokatestvérek (kuzinok) közötti házasság kiugróan magas. Afganisztánban az unokatestvér-házasságok az összes házasság 40-50%-át teszik ki.
Egyrészről a szülők abban reménykednek, hogy öreg korukban egy beházasított unokatestvér gondoskodni fog róluk, ellentétben egy „vadidegen” vővel vagy mennyel.

afgan_ferfi_kislannyal_szexel

Másrészről az a férfi, aki feleséget választhat, sokszor azért az unokatestvérét választja, mert más nőt életében nem is látott. Az iszlám törvény, a saría ugyanis – szigorú büntetés mellett – tiltja nemcsak a nemek szexuális, de általános társadalmi érintkezését is.
Az olvasó pedig sejtheti, hogy a hosszú évszázadokon keresztül történő, unokatestvérek és egyéb közeli rokonok közötti házasságok láncolatából származó utódok milyen testi és szellemi szinten állnak.
Pedofília
Az afgán törvények szerint a házasság alsó korhatára nőknél 16, férfiaknál 18 év. A törvény azonban egy korrupt, harmadik világbeli országban annyit sem ér, mint az a papír, amire leírják. Ráadásul a világi törvény szava eltörpül az iszlám törvény, a saría, valamint a törzsi szokások mellett.
Afganisztánban a gyerekházasságok az összes házasság kb. 40%-át teszik ki. Tömegesen fordul elő, hogy 8-12 éves lányokat 30-60 éves férfiakhoz adnak feleségül.
Mohamed próféta az iszlám alapítója. Ő a muszlimok szemében a tökéletes férfi, akinek cselekedetei példaértékűek, ezért utat mutatnak. Nos, Mohamed kb. 50 éves volt, amikor feleségül vett egy 6 éves kislányt, Aisát. Amikor Aisa 9 éves lett, elhálták a házasságot. A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy a korban benne járó, felnőtt Mohamed egy kislánnyal közösült.
Homoszexuális pedofília
A nyugati haderő katonái Afganisztánban, de különösen a déli országrészben, gyakran látták a következő jelenséget: egy idősebb férfi kézen fogva sétált egy jóképű, fiatal fiúval, viszont a viselkedésük nem arra utalt, hogy apáról és fiúról lenne szó. Brit és amerikai katonák beszámoltak arról, hogy fiatal afgán férfiak gyakorlatilag megpróbálták tapogatni és cirógatni a külföldi katonákat, amit a katonák nem értettek. Amikor az eseteket jobban, kulturális szempontból megvizsgálták, és elkészült a jelentés, annak eredménye az afgánokat egy cseppet sem lepte meg, viszont a nyugati katonákat undorral töltötte el.
Évszázados szokás, hogy afgán férfiak fiatal, általában 9 és 15 közötti fiúkat szeretőként tartanak. Ennek a szokásnak a neve bacsa bazi („játék a fiúkkal”, „fiújáték”). A fiatal fiúkat lánynak öltöztetik be, kisminkelik, és többtucat középkorú férfi előtt táncoltatják, akik pénzt dobálnak nekik, majd a tánc után hazaviszik őket.
Ez a szokás főleg az ország déli részén dívik, és a férfilakosság 40-50%-át érinti. Az pedig, ha valaki felnőtt férfiként, homoszexuális pedofíliás hajlama kielégítésére fiúszeretőt tart, olyan dolog, amivel dicsekedhet, mert az növeli a presztízsét az afgán társadalomban. Nemcsak átlagos afgánok, de rendőrök, katonák, hivatalnokok is részt vesznek benne.
Az iszlám törvény, a saría alapján a nemek szigorúan szét vannak választva, ezért sok muszlim férfi „alternatív utat” választ, legyen az akár homoszexuális, akár homoszexuális és pedofil út.
Sok esetben előfordul, hogy hiába köt házasságot egy afgán férfi, utána ugyanúgy eljár bacsa bazizni. Egy afgán közmondás szerint „A nők a gyerekszülésre, a fiúk az élvezetre vannak”. A vallási vezetők által tartott prédikációk hatására a nők – különösen feminin voltukból adódó testfolyamatuk, a menstruáció miatt – undorítók sok afgán férfi számára. Az ilyen férj a feleséggel csak azért bújik össze, mert ez az egyetlen módja, hogy utódok szülessenek. A feleséggel való együttlétet nem kellemes időtöltésnek, hanem szükséges rossznak tekinti.
Nem csoda, hogy egyes afgán férfiak azt sem tudják, hogy hogyan kell a feleségét teherbe ejteni. Megtörtént, hogy egyes vidékeken afgán férfiak a nyugati katonaorvosoknak azt panaszolták, hogy valami baj van a feleségekkel, mert nem esnek teherbe. A katonaorvosok kivizsgálták a nőket, de az összes lelet negatív lett. Végül – tolmácson keresztül – elkezdték faggatni a feleségeket, hogy a férjük milyen „technikát” alkalmaz, amikor meghitten együtt vannak. Kiderült, hogy a feleségek azért nem estek teherbe, mert a férjek análisan közösültek velük. Amikor azután a katonaorvosok – tolmácson keresztül – finoman, de rávezetően kezdték el magyarázni az ilyen afgán férjeknek, hogy mi az utódnemzés módja, akkor a férjek undorral hőköltek hátra.
Elvileg az iszlámban a homoszexualitás bűn, mégis, amikor ez a vád felmerül, a bacsa bazizó afgánok az alábbi kifogással mentik fel magukat: a bacsa bazi tulajdonképpen nem homoszexualitás, mert ugyan együtt vannak a fiúkkal, de nem szerelmesek beléjük.
Végül, de nem utolsó sorban el kell mondani, hogy a bacsa bazi az egyik generációról a másikra száll. Aki korábban a szenvedő alanya volt, felnőtt korában valószínűleg annak élvezője lesz. A kör bezárult.