Régi vibrátorok múzeuma nyílt a neten

avagy a régi idők vibrátorai. A Babeland nevű szexshop egyik tulajdonosa tette közzé a neten különleges vibrátor gyűjteményét, neki köszönhetően megtudhatjuk, milyen masinákkal kényeztették magukat a nők az 1900-as években – természetesen a hisztéria egyik gyógymódjaként.
A Babeland nevű szexshop összeszedett pár régi vibárort, és közzétette azokat a neten, így egészen az 1900-as évekig visszamenőleg nyomon követhető a ma kapható vibrátorok kialakulásának története. A cég egyik társalapítója, Rachel Venning gyűjtötte össze a meghökkentő darabokat, első antik vibrátorát egy antik bazáron találta.
Régi vibrátorok – A vibrátor őse legalább 30.000 évvel ezelőttre vezethető vissza, feljegyzések, ábrák bizonyítják, hogy már az ókori görögök és rómaiak is használtak dildókat. A XIX. században az orvosilag diagnosztizált hisztériát vulvamasszázzsal kezelték az orvosok, és hogy időt és energiát spóroljanak, kitaláltak erre egy eszközt, a vibrátort. A kor haladtával a dildók és vibrátorok anyagai és formái is változtak, míg az ókorban gyolcsból, kőből vagy fából készült dildókkal szereztek örömet a nőknek, ma már speciális anyagú és formájú kütyük közül választhatunk.
John Muir volt az első, aki 1899-ben bejegyeztette masináját, ami azóta vibrátorként ismert. A gyönyör sokáig konnektorhoz volt kötve, szó szerint, majd az elemek korszakának beköszöntével véget ért e rabság. A korai vibrátorok hajtómotorja és szerkezete, mint ahogyan az a galériából is látható, hagyott némi kívánnivalót maga után, jelentős fejlesztésre szorultak. 1900 és 1940 között ezek a fejlesztések meg is történtek, így a jó háziasszony otthonában biztosan volt egy vibrátor, természetesen orvosi célból.
Az ötvenes évektől a hetvenes évekig katalógusokból lehetett házhoz rendelni a konyhai robotgépre hajazó készülékeket. Mivel a téma igen kényes volt, akadt olyan kisiparos, aki porszívó alkatrészként árulta, a többség masszírozóként terjesztette a vibrátorokat. A hetvenes évek feministáinak köszönhetően aztán a vibrátor megszűnt csak a hisztéria kezelését szolgálni, nőcsoportok jártak össze közös maszturbálásra, még szexkönyv is megjelent a női orgazmusról. Ahogy egyre nagyobb figyelmet kapott a nők kielégülése, úgy vált a vibrátor a gyönyör egyik forrásává. Szexshopok nyíltak, fellendült a pornóipar és a vibrátort már nem a hisztéria elleni gyógymódként használták a nők. Forrás: Velvet.hu