Páros maszturbáció

A maszturbáció elsősorban azt jelenti, hogy saját magadat izgatod szexuális célból és tudatosan. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyedül is kell lenned egy az erre kiválasztott helyiségben. A párok egyik hasznos, és kedvelt játéka, ha egymás előtt tudnak, és mernek is maszturbálni, a másik felet elsősorban vizuálisan ingerelve. Ha ilyen játékokat játszunk, az több szempontból is nagyon hasznos. Először is, megnyílsz a másik felé. Nem szokásunk más ember előtt leplezetlenül önkielégíteni, ezért a bizalom, elfogadás, teljes megnyílás ékes bizonyítéka.
szexvideot_nez_a_maszturbalo_lanyAki előtt képesek, és hajlandóak vagyunk maszturbálni, abban az emberben teljesen megbízunk. Másik szempont a technikai ismeretek átadása. Ha látjuk, hogy a párunk hogyan izgatja magát, akkor azt fogjuk látni, hogy melyik technika, és érintés a legjobb a számára, mert magával szemben azt alkalmazza.
Elleshetjük, hogy a párunk mit szeret, és amikor mi izgatjuk akkor már nem kell keresgélni a jó megoldást, hanem rögtön tudni fogjuk mit szeret, mi szerzi neki a legnagyobb örömet. A harmadik szintén rendkívül fontos szempont: az önelfogadás ténye. Ha más előtt is mersz leplezetlenül maszturbálni, akkor nagyon jelentős lépést teszel te is afelé, hogy a saját szexualitásod saját magad előtt is elfogadottabb legyen. Bármilyen szokatlanul is hangzik, magunkkal szemben is kell a visszacsatolás, a visszajelzés, és a saját intimitásunkba beavatni egy másik bizalmas személyt rendkívül sokat tesz hozzá a saját önértékelésünk, és szexualitásunk megértéséhez, elfogadásához, és az esetleges gátlások oldásához is. Elvégre tényleg nem sokan láthatnak minket egy ilyen helyzetben. Ha egyszer is feltetted a kérdést, hogy beavasd-e a párodat, akkor ne habozz! Sőt, tudom javasolni, hogy olykor ha van kedvetek akkor csapjatok egy olyan görbe estét, amikor együtt maszturbáltok. Akár egymással szemben ülve, akár egymás mellett a kanapén közösen pornót nézve, de a lényeg, hogy együtt csináljátok.
A közös, vagy páros maszturbálás egy másik klasszikus esete, amikor közös zuhanyzóban, vagy máshol akár szervezetten, akár spontán egy vagy több ember maszturbálni kezd. Főleg a fiatal fiúk tudnak olykor „ki megy el hamarabb”, vagy „ki lő messzebbre” versenyeket tartani. Ez a fiatalos bolondságba belefér, a tapasztalatok szerint a baráti kapcsolatot erősíti, és a fiúk között rivalizálás eszköze elsősorban, pontosan ugyanúgy, mint a „ki iszik meg több sört”, versenyek, és hasonlók. Ettől még nem leszel homoszexuális, tehát a nemi identitást nem fogja meghatározni, viszont ha van ilyen orientációd itt már észreveheted. Ha azonos nemű embert látsz maszturbálni, és vonzódsz a saját nemedhez, ekkor megjelenhet benned a vágy felé. Kialakítani nem fogja a homoszexualitást, mindezt felismerni viszont könnyebb lesz.
A spontán közös maszturbálás a lányoknál sem ismeretlen. Ők nem szoktak versenyezni, nem szervezetten teszik, sőt szinte sosem történik ilyesmi. Rájuk inkább jellemző, hogy a női zuhanyzóban önkielégítenek, melyet meglátva egy másik zuhanyzóban lévő barátnőjét megihleti. Főleg akkor lehetséges ez, ha jó barátnőkről van szó, vagy mondjuk életvitel szerűen vannak együtt, mint például sportolók, akik napjában nagyon sokat edzenek együtt, és egyáltalán nem meglepő ha nincsen titkuk egymás előtt. A három felsorolt eset egyike sem kóros, mindegyik szabadon gyakorolható. A párunkkal közös maszturbáció pedig még kifejezetten ajánlott is.
Ha a másik előtt maszturbálsz, az is páros maszti. Érthető, az önkielégítés egy intim pillanat, ahol nem nagyon van helye nézőközönségnek. (Legtöbben tulajdon párjukat sem látták soha önkielégítés közben.) Az egész mutatvány szigorúan összetapad az egyes szám első személlyel, az valamiért más, mint a szex. Pedig a két műfaj szépen egymásba simulhat, ha mindkét fél úgy akarja. Aki próbálta, tudja, mennyi izgalmat és pluszt rejt ez az élmény.
Első és legkézenfekvőbb magyarázat természetesen maga a vizuális inger, nincs olyan ember, akit ne hozna lázba, ha partnerét intim meglesheti. Ilyenkor kívülálló ő, de mégis benne van a játékban, egy kicsit átélheti a voyeur-ök izgalmát, kukkolóvá lép elő, olyat les meg, ami máskülönben nem szokás, tiltott. Pikáns játék ez, sokan tudják, és rá is játszanak jól.
Nemcsak izgató a másikat nézni, de közben tanulni is lehet, ellesni a mozdulatokat és technikákat, amiket a partner láthatóan élvez. Párok, akik nem találják a közös nevezetőt az ágyban, gyakran önkielégítenek egymás előtt, és megtanulják, hogyan okoz örömöt önmagának a másik.
Persze nem kell túlmisztifikálni a páros önkielégítés műfaját, megesik, hogy az egyik kedvet érez a szexhez, a másik nem, ilyenkor nem kell csirájában elfojtani a vágyat, a partner előtt is lehet csinálni – hátha kedvet kap ő is.
Az önkielégítés egy másik magyarázata, hogy sokan képtelenek eljutni a csúcsra másképp, és ölelkezést így zárják. (Mielőtt bárki azt hinné, csak a nőknek vannak ilyen jellegű igényei, az nagyon téved, akad férfi bőven, aki nem tud elmenni másképp.)
Megesik – gyanítjuk, nem túl gyakran -, hogy azok a fiatalok, akik nem akarják elsietni a szexet, netán félnek a terhességtől, a petting során egymás előtt nyúlnak magukhoz. Azon kívül, hogy izgalmas játék ez, okos húzás is, a fiatalok időt és hosszú nekifutást adnak a dolognak, türelmesen, a bizalmat kiépítve alapozzák meg kapcsolatukat, és hamvas nemi életüket. Ez nagyon fontos, főleg annak tükrében, hogy sok fiatalnak még csak elképzelése sincs arról, milyen a jó nemi élet.
A másik meglesése természetes nem jelenti azt, hogy csak nézni szabad. Ha a másik is élvezi, be lehet segíteni: lehet simogatni, ölelni, csókolgatni a másikat, de természetesen jóval messzebbre is lehet merészkedni ennél – hogy hogyan, abban most nem segédkeznénk!
Forrás: Szexpláza és Stanton Dowd Az önkielégítés gyakorlati kézikönyve. További fejezetek itt. Intim Center sex üzlet szexualitásal kapcsolatos további cikkeket olvashatsz itt.