Műpénisz fajták és funkciók, a vibrátoros a nyerő

A vibrátorok témakörét a fajták és funkciók szerinti csoportosításban mutatjuk be. Az anyagfajták nagyban befolyásolhatják a vásárlást, de leginkább mégis a funkció határozza meg a választásunkat. Továbbra is fontos, hogy a választásnál körültekintőek legyünk az anyagok tekintetében is, hogy az nem okoz e semmilyen irritációt, továbbá, hogy a segédeszköz mindig tiszta legyen, használat előtt és után sterilen legyen lefertőtlenítve, különben csúnya fertőzéseket és betegségeket lehet összeszedni. Erre a célra egyébként kaphatóak kifejezetten vibrátorokhoz gyártott tisztító folyadékok, de a szappanos víz is megteszi.

A funkció szerinti két legnagyobb csoportot aszerint tudjuk elosztani, hogy van e benne rezgő motor vagy nincs. E szerint beszélünk vibrátorokról, illetve utóbbi esetben dildókról. Kezdjük az úgynevezett sima vibrátoroknál, amik felületi kialakításuk és anyaguk szerint lehetnek sima felületű

RÚDVIBRÁTOROK
Ezek a legegyszerűbb fajták. Teljesen sima egyszerű, merev kialakítású rúdszerű vibrátorok, leginkább egyszerű rezgés funkcióval, amiknél sokszor a sebesség sem állítható.

ERES VIBRÁTOROK
A valósághű kivitelű, eres vibrátorok formázzák külsőleg leginkább a pénisz alakját, sokszor makk kialakítással, és ahogy a nevük is mutatja, élethű erezéssel, ami jobban stimulálja a hüvely falát. Általában ezek is egyszerű rezgés funkcióval vannak ellátva, sokszor szabályozható intenzitással.

G-PONT VIBRÁTOROK
Azokat soroljuk ide, amelyeknek vége jobban hajlított, hogy könnyebben elérjék a G-pontot, jobban stimulálva azt. Ezt a megoldást kombinálni szokták több vibrátor fajtánál is a rúdvibrátoroktól kezdve az egészen exluzív kivitelig. A leghatásosabb g-pont vibrátorok keményebb anyagból készülnek, hogy minél kevesebbet nyeljenek el a kibocsátott rezgésből.

ANÁL VIBRÁTOROK
Az anális vibrátorok vékonyabbak a normál vibrátoroknál, és nem is érdemes keverni használatát a normál vibrátorokkal, mert könnyebben juthatnak át baktériumok a vastagbélből a vaginába. Ezek is általában egyszerűbb rúd- vagy zselés vibrátorok, de léteznek az úgynevezett anál plugok, amiknek külső kialakítása révén jobban fokozzák az anális élvezeteket. Ebből a fajtából van kifejezetten tágításra is alkalmas külső felpumpálható latex réteggel rendelkező változat is. Van belőlük rezgő és sima változat is.

CSIKLÓIZGATÓK
Sok nőnek a csikló izgatása okozza a legnagyobb örömet, ezzel is képesek elérni az orgazmust. Kifejezetten erre a célra is gyártanak vibrátorokat. Ezek kis méretű egészen diszkrét vibrátorok, sokszor vicces állatfigurás alakban, vagy éppen rúzsnak álcázva. De ide sorolhatók az úgynevezett pillangók is, amik kialakításuknak, formájuknak köszönhetik a nevüket, általában pánttal rögzíthetők és bugyi alatt is hordhatók, vagy bugyiba tehetők, vagy létezik eleve bugyiba szerelt változata is. Ezek sokszor távirányítósak, illetve van telefonról vezérelhető fajtája is. Újdonság, de szintén ebbe a kategóriába tartozik a womenizer, vagy a statisfyer, ami nyomóhullámokkal stimulálja a csiklót és használatát kifejezetten víz alatt ajánlják.

TÖBB ÁGÚ VIBRÁTOROK
Ide azok a vibrátorok és dildók tartoznak, amik egyszerre vaginális és anális örömöket is okoznak két águk segítségével. Ide soroljuk még a külön csiklóizgatóval szerelt vibrátorokat is, amik a vaginális örömszerzés mellett kis csiklóizgató résszel is rendelkeznek. Ezeknek a rezgése általában külön szabályozható, sőt vannak olyan típusok, amikben egy beépített gyöngyökből álló gyűrű forgó mozgásra is képes, sőt van ami hullámmozgásra is. Ezeknél már nem csak egyszerű rezgés funkció van, hanem a többféle sebesség mellett különböző, nem ritkán 30 fajta impulzus is megtalálható. Újabban már a sima vibrátorokba is beépítik ezt a funkciót. Létezik háromágú változat is, használatát mindenkinek a fantáziájára bízom.

FELCSATOLHATÓ VIBRÁTOROK
Ezek a típusok általában inkább dildók, de vibrátor funkcióval is elérhetőek. Lényegük, hogy egy pánttal vagy egyéb rögzítési eljárással a testre csatolhatók. Létezik belőle női és férfi változat is. A férfi változatnak a lényege, hogy belül üreges, és azok is tudják használni, akik betegség vagy más okok miatt nem képesek a hagyományos módon örömet szerezni a párjuknak. A női változat főleg a domina jellegű játékokból lehet ismertebb, angolul strapon-nak hívják.

TOJÁS VIBRÁTOROK
Formája miatt nevezik így ezt a típust, ami a hüvelybe felhelyezhető. Irányítása külsőleg történik, az egyszerűbb változatoknál vezetékes megoldással, vagy távirányítóval, de van szintén telefonos applikációval vezérelhető változata is. Általában többféle rezgéssel és impulzussal gyártják.

SPECIÁLIS VIBRÁTOROK
Csak a képzelet és a kreativitás szabhat határt a szexuális játékszerek esetében is, mind a kialakítás, mind a funkció esetében. Érdemes körülnézegetni az interneten, mert sok érdekes, sokszor vicces megoldással is lehet találkozni segédeszközök terén.
Ezzel a vibrátorok témakört befejeztük, bár sokat lehetne még írni a témában, de talán sikerült segítséget nyújtani a vásárláshoz.