Katolikus sziget a szexshopok és melegbárok között

Míg több imaházra bezárás vagy étteremmé való átalakítás vár, az éjszakai mulatók és bárok között álló londoni Szent Patrik templom megújult. A londoni Szent Patrik templom a Soho-ban áll, a vigalmi negyedben, ahol Alexander Sherbrooke atya szerint nagy lehetőség van a megtévedtek evangelizálására. Joggal állíthatja ezt, hiszen több mint kilenc éve lát el itt lelkipásztori szolgálatot. Tizennégy hónapig tartó átfogó felújítást követően a templom e hónap elején újranyitotta kapuit: a munkákhoz szükséges 3,5 millió fontos (több mint egymilliárd forintos) összeget közadakozásból gyűjtötték össze.
Sajátos az imaház története is: a XVIII. században Casanova egyik szeretője tartott fenn itt egy zenei szalont., akinek gyermeke is volt a híres kalandortól, Az operaénekesnő estélyeket és koncerteket szervezett a királyság jelentős személyiségeinek szórakoztatására, akik finoman szólva nem csupán a zene iránti éhségüket csillapították itt. Később fordult a kocka, az énekesnő tönkrement, és a szalon a XVIII. század végén új intézménynek adta át a helyét: a negyedben élő nagyszámú ír bevándorlónak hála itt építették meg London egyik első katolikus templomát az angol reformáció óta.
A Szent Patrik körül a Sohóban színházak, éjjeli mulatók, szexshopok és melegbárok sorakoznak, a negyed a homoszexuálisok találkozóhelyévé vált. Aleksander atya úgy fogalmazott: a negyed olyan hírben áll, történnek itt olyan dolgok, amelyeknek semmi közük a valláshoz, ő azonban ezzel nem törődik. Hivatása, mint a világ bármely más templomában, ide vonzani az embereket, hogy közel hozza őket Krisztushoz.
– Nem számít, kicsodák. Nem állok az ajtóban egy kitöltendő kérdőívvel: ön homoszexuális, heteroszexuális, lopott-e a boltban? Az emberek imádkozni, gyónni vagy egyszerűen csak azért jönnek, mert ez a nyugalom – mondta az atya, aki korábban börtönlelkészként szolgált.
A Szent Patrik közössége tanácsadóközpontot szervezett, ahol a kábítószerről és az alkoholról beszélgetnek az érdeklődőkkel, ételeket osztanak a hajléktalanoknak. Az istentiszteleteket több nyelven – a spanyoltól a portugálon át a mandarin kínaiig – tartják, eleget téve a környéken élő számos bevándorló lelki szükségleteinek – írja a Szexpláza.hu


Iratkozz fel a levelezőlistánkra, ha szeretnél értesítést kapni kedvezményekről, új termékekről és szexualitással kapcsolatos cikkekről. A szexualitás és szexkütyük innovatív változását az INTIM CENTER több mint 30 éve követi. Feltehetően tudunk újat mutatni.

A szex és szexjátékok fogalma manapság már összemosódott. Szinte mindenki használ egyéni vagy páros élvezetekhez szexuális segédeszközöket. A hozzáállás is változott, a szexualitás ma már nem tabu, így a szexshopok sem egy perverz, sötét, illegális világ kapujai. Már mindent megváltoztatott, a nyíltabb szexualitás szabadon terjed, és az online erotika eszköz vásárlás elfogadott lett.


Itt a legjobb SZEXSHOP és itt a legjobb POTENCIANÖVELŐK!