Hogyan javítható a szex és érhető el az orgazmus?

Az orgazmus bonyodalma sokak számára továbbra is rejtély marad. Melyek azok a fő tényezők, amelyek befolyásolják az orgazmust? A csúcspont elérése az egyetlen módja a teljes elégedettségnek? Ma arról fogunk beszélni, hogyan érhetünk el orgazmust, és hogyan tehetjük felejthetetlenné a hálószobában töltött időt.

1. Élvezze a szexet! A szex a elejétől a végéig élvezetes lehet és kell, hogy az legyen. Az egyedülálló bensőséges kapcsolat közted és a partnered között az előjátékkal kezdődik, és az egész folyamaton át tart. A jó szexuális élet hozzájárulhat a boldogsághoz és az elégedettséghez mind a személyes kapcsolatokban, mind az életben.

2. Elégítse meg partnerét! Partnere igényei és kívánságai ugyanolyan fontosak, mint a sajátjai. Tudja meg, mit szeret a partnere, mit érez bizonyos típusú ingerekkel, és mit akar! Amikor ő ugyanolyan elégedett, mint Ön, akkor együtt elérhető a fizikai öröm teljesen új magassága.

3. Pihenjen! Az orgazmus elérésének egyik legjobb módja a stressz, a szorongás és az idegesség teljes mértékű megszüntetése. Érezte már, hogy túlságosan kötődik vagy küzd az elutasítás félelmével? Ezek a gondolatok arra késztethetik, hogy túl sokat koncentráljon szexuális partnerére, és megfeledkezzen saját igényeiről és vágyairól.

4. Figyelje egészségét! A szexuális izgalom szorosan kapcsolódik a vér áramlásához és a test oxigénellátásához. Bármelyik partner felizgatásához növelni kell a nemi szervek véráramlását. A Texasi Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a testmozgás közvetlenül a közösülés előtt a testet intenzívebben reagálja a stimulációra. Miért? A fizikai aktivitás, például a 20 perc futás vagy a kerékpározás javítja a keringést, növeli az izgalom képességét és végül a csúcspontot. A fitnesz tevékenység jó lehetőség lehet a nemi vágy fokozására.

5. Nyíltan és őszintén kommunikáljon! A szexuális elégedettség másik kulcseleme a kommunikáció. Önnek és partnerének egyet  kell értenie annak megvitatásában, hogy mi tetszik és mi nem, valamint a személyes preferenciákiról az orgazmus elérésében.

6. Tartson fenn stabil kapcsolatot! Általános a tévhit, hogy a több partnerrel és több tapasztalattal rendelkező emberek szexuálisan elégedettek. De az adatok azt mutatják, hogy azok az emberek, akiknek hosszú listája van a korábbi partnerekről, valójában kevésbé elégedettek. Tényleg szeretné tudni, hogyan érheti el az orgazmust? Próbáljon új dolgokat felfedezni magának egy folyamatos kapcsolat részeként! Ha hosszú távú partnere van, növelheti az érzelmi és fizikai intimitást.

7. Gyakoroljon az önvizsgálatot! Az érzések, valamint a szex során tapasztalt fizikai és érzelmi érzések személyenként nagyon változnak. A test stimulálásának leghatékonyabb formáinak ismerete elengedhetetlen része az orgazmushoz vezető utadnak.

8. Használjon szexshop vállalkozások szexboltjaiban vagy online webáruházaiban beszerezhető szexuális játékokat! Az orgazmus elérésének megértésének néha a leghatékonyabb része maga a közösülés. Ha mindent megpróbált, amit kipróbálhat a hüvelyi stimulációra, akkor fontolja meg a biztonságos anális stimulációt is! Lehet, hogy ez élvezetesebb, mint gondolná.

9. Ne hagyja ki az előjátékot. Az előjáték fontosságát nem szabad lebecsülni. Míg egyesek pillanatok alatt fel tudnak izgulni, mások számára ez meglehetősen nehéz. Az előjáték magában foglalja a simogatást, a csókolózást és elősegíti a természetes hüvelyi kenést a kényelmes szex érdekében. Megfelelő felkészülés nélkül a szex fájdalmat, kényelmetlenséget és elégedetlenséget okozhat.

Ne féljen beszélgetni partnerével a legmélyebb vágyairól, és fordítson még egy kis időt és erőfeszítést arra, hogy megtanulja, hogyan szórakozhat az intimitás alatt!

Hogyan javítható a szex

Néhány egyszerű lépés segít Önnek és partnerének több élvezetben lenni. Még a szeretett emberrel való szex is bizonyos fokú bizonytalanságot vagy félelmet kelthet, ezért számos szakértő egyszerű tanácsokat adott arról, hogyan lehet élvezetesebbé és változatosabbá tenni az ágyban töltött életét.

Állítson be egy színpadot egy romantikus éjszakára
Lehet, hogy megszokta, hogy egy rendetlen szobában régi kopott lepedőkön szexel, de a nemi életének javításához javítania kell a feltételeken. Szánjon egy kis időt, takarítson, gyújtson meg egy gyertyát, vagy legalább frissítse fel a levegőt, és hangolja be a fényt a hangulatának megfelelően. Ez bebizonyítja más jelentős személyének, hogy érzelmi “befektetéseket hajtott végre” a szexuális életében, és erősíti a kapcsolatát a szex során – mondja Alicia Sinclair igazolt szex-edző.

Beszélj a szexről a hálószobán kívül
A párna remek hely arra, hogy megszerezze, amit szeretne, de nem mindig a legeredményesebb. Ha elmélyíteni szeretné kapcsolatait partnerével, és több élvezetet szeretne szerezni, próbáljon beszélni a szexről a hálószobán kívül.
– Próbáljon semleges helyen beszélgetést indítani a partnerével. Jobb, ha nem vált ki új beszélgetéseket, amikor ágyban van – tanácsolja a szexológus.

Lélegezz együtt a pároddal
Ha nem figyelsz partnered légzésére szex közben, akkor hiányozhat az érzelmi kapcsolathoz vezető könnyű út. A klinikai szexológia adjunktusa elmondta, hogy egy párnak meg kell próbálnia egyhangúan lélegezni a szex alatt és után, hogy kielégítőbb eredményt érjen el.

Fejleszd érzelmi kapcsolatod más módon
A csodálatos szex a hálószobán kívül kezdődik – ha a szex során nem érez egységet partnerével, akkor más módon kell keresnie a kapcsolatokat vele.
– Az érzelmi kötődés a szex során általában a hálószobán kívül épül fel. Sokak számára a szex intenzitása és élvezete nő, ha erős a kapcsolatuk a partnerükkel. Míg egyesek azonnali találkozások révén elérhetik ezt a szintű kötődést, a legtöbben időt és befektetést igényelnek. Egy kapcsolatba annak létrehozása érdekében – magyarázza a szakember.

Beszéljen partnerével a különböző dolgokról, amelyeket szeret az ágyban, és arról, hogy miként élvezi ezt. Így hangulatától függően megrendelheti “preferenciáit” a szelídtől a forróbb szexig.

Lehet, hogy nehéz feladat kiszabadítani a fejét, de mielőtt szexelne párjával, meg kell szabadulnia mindentől, ami zavaró lehet. Ez azt jelenti, hogy kikapcsolják a mobiltelefonokat, zárják ki a macskát a szobából, kikapcsolják a tévét, és gondoskodnak arról, hogy a szobája zárva legyen. Úgy érezheti, hogy ezeket a dolgokat figyelmen kívül lehet hagyni, azonban a legjobb szex elérése érdekében minden figyelmét a partnerére kell fordítania.

Egyszerű módja a kényelmi zónából való kijutásnak az, ha felkapcsolja a villanyt, amikor szeretkezik. Egyesek számára ez az ötlet ijesztően hangzik, de amikor megosztja ezt a sérülékeny helyet a partnerével, segít elmélyíteni a kapcsolatot. Ha nagyon aggasztja ezeket a változásokat, próbáljon lágy fénnyel vagy gyertyával kezdeni, és haladjon a teljes fény vagy a nappali szex felé.

Ne félj beszélgetni szex közben
A szex közbeni beszélgetések furcsának vagy megfélemlítőnek tűnhetnek, de olyan eszköz lehet, amely elmélyíti a kapcsolatodat, vagy újjáéleszti szenvedélyedet.
Beszélhet piszkos szavakat, vagy csak érzelmeket mutathat, de próbáljon legalább valamit kihozni a szájából. Ha még nem tette meg, nézze meg, hogy áll a partnere.
Tedd fel a kérdést, hogy amit csinálsz jó-e, vagy mit kellene tenni többé-kevésbé. Beszélgetéssel, nevetéssel és egymás örömével fokozhatja érzelmi kapcsolatát.

Szánj időt a szexre
A filmek és a televízió a szexet gyakran spontán és szenvedélyes dologként mutatja be, de ha van családja, karrierje, barátai és társasági élete, akkor túl kimerültnek találhatja magát körmének festésére, nemhogy partnerének vágyaira. A szakértők azt tanácsolják a pároknak, hogy tervezzék meg a szex randevúit, ha problémáik vannak a szex során.

A párok legnagyobb hibája a szexuális kapcsolataikban az, hogy nem. Szánj időt a szexre és az intimitásra. Néhány pár szerint a szexnek spontánnak kell lennie. Irreális azt gondolni, hogy van valami az életünkben spontán, mert mi irányítunk és mindent megtervez. Miért nem veszi fel a legtöbb pár a szexet a menetrendjébe?

A szexuális fantáziák segítenek javítani a szexuális életben. A párok döntő többsége nem kényelmesen beszél egymással fantáziájáról vagy szükségleteiről, mert zavarban van, vagy fél attól, hogy megítéljék őket. A partnered olyan, akiben jobban kell bízni, mint bárki másban a világon. Ha mindketten nem ítélkeztek egymás felett, akkor ez egy teljesen új világot nyithat a szexuális lehetőségek előtt.