Egy kis plusz jó lenne már a szexben, nem?

Minden párkapcsolatban időközönként szükség lesz egy kis pluszra, néhány olyan apróságra, amellyel különlegesebbé tehetjük a szexuális együttléteket. Legyen szó akár egy sokéves házasságról, vagy éppen egy már megszokássá alakuló kapcsolatról. Szexológusok és pszichológusok szerint is így van, a szexen mindig újítani kell, a vágyat táplálni kell.

Ha valami igazán különlegessel szeretnéd feldobni a hálószobai mozzanatokat, akkor mindenképp érdemes az INIM CENTER erotika shop blogjának írásait böngészgetned és a budapesti szexbolt polcain nézelődnöd.

Amikor kissé hektikus időszakot élünk, és nem jut elég időnk a szexre, egy illatgyertyás, olajos masszázzsal lepem meg a párom. Nemcsak hogy mindkettőnket ellazít, de a finom érintések csókokra és szexre buzdítanak. Egy ilyen élmény elűzi a fáradtságot és megteremti a hangulatot egy lassú, érzéki szeretkezéshez.

A legkézenfekvőbb dolog, hogy bevontok a szexbe egy vibrátort. Tuti tipp, hogy használjatok vibrit az ágyban, vagy kádban, vagy akár a konyhában, hogy mindkettőtöknek jobb legyen. Legyen szó szóló egyéni gyönyörről, vagy közös lepedőgyűrésről, a vibrátorhasználatnak sok előnye van, higgyétek el, érdemes megbarátkoznod a berregő ketyerével.
Biztos vannak akik titkolják, hogy a fiókjuk mélye egy ilyen rezgő kütyüt is van, de érdemes nyíltan beszélni arról, miért is kellene minden nőnek ilyet használnia. Vagy legalábbis egyszer az életben kipróbálnia. A rezgő, formás kütyü ugyanis számos dologban a nő segítségedre lehet azon túlmenően, hogy önkielégítés közben nem kell az ujjakat használni. Szex közben a férfi erogén zónái is izgathatók vele!

Van, hogy valami extrára van szükségem ahhoz, hogy izgalomba jöjjek. Ilyenkor mindent bevetek az erotikáért, legyen szó sejtelmes félhomályról, gyertyafényről, romantikus zenéről vagy vadító fehérneműről. Amikor még több kalandra vágyom, egy szexjátékot is előveszek, vagy arra kérem a párom, hogy próbáljunk ki valami rendhagyót.

Bilincsek, szemtakaró használata kis lépés, de varázslatos. Szintén gyakori kellékek az intimwebshop és szexüzlet kínálatában a BDSM szexkütyük, legfőképpen a bilincsek és a szemfedők, amik a kiszolgáltatottság érzését hivatottak biztosítani a szexuális aktus során. Ez nagyon sokakat izgat: alárendelt vagyok, a párom azt tesz velem, amit csak akar. Még csak nem is látom, mire készül, így tiltakozni sem tudok. Természetesen szó sincs arról, hogy ilyen esetekben valóban teljes lenne a kiszolgáltatottság, csupán az illúzió van meg, de ennyi éppen elég is!

Amikor készülünk valahová a férjemmel, és nagyon vágyom egy kis esti akcióra, mindig elhúzom az orra előtt a mézesmadzagot. A legutóbb vett szexi jelmezt pakolászom, nézegetem. Csinos szexi fehérneműben flangálok és az öltözködéssel pedig várok az indulásig. A férjemet szinte azonnal elkapja a vágy a látványtól, de elhessegetem őt. Amikor viszont hazaérünk, rögtön egymásnak esünk.

Szexshopok

Ha a szexshopok közül egyik sincs a közelben, akkor az intim shop online kínálata online is megrendelhető bármilyen címre, vagy szállítási helyekre, úgynevezett postapontokra is rendelheted, az ország bármely részére.

Mindig tartottam attól, hogy megosszam a párommal a szexuális fantáziáimat, ráadásul sosem jártam még szexshop üzletben korábban, így amikor végigsétáltunk a vitrinek előtt, rögtön elpirultam. Ekkor a párom elkezdett poénkodni az egyik vibrátor alakjával, és megtört a jég. Átnéztük a kínálatot és néhány vibrátorral állítottunk haza. Csak ennyit mondok, hogy instant orgazmusom volt, biztos, hogy visszatérünk még a boltba.

Szexshop kétféle van, ami csak webáruház, és ahol üzlet is van
– Akik csak online értékesítenek. Nekik nincs árukészletük egy nagykereskedés kínálatát árulják. Ebből van a legtöbb, a választék mindenhol ugyanaz.
– A legjobb szexshopok fizikai üzletet, szexboltot és webshopot is üzemeltetnek. Érdemes innen vásárolni, mert bármi gond van elérhetőek, van saját árukészletük, plusz több magyar és külföldi nagykereskedés árukészletét is értékesítik.

A csökkent nemi vágynak nevezzük a szexuális érdeklődés átmeneti vagy teljes hiányát, amely a kapcsolati problémákhoz vagy ezzel kapcsolatos stressz fokozódásához vezet. Ez a probléma a nőket és férfiakat is érinti, nem szabad elhanyagolni.

A szex blog is írja, hogy a szexuális élet gyakorlata alapvető szükségleteink kielégítésének egyik feltétele, a szexuális teljesítmény, pedig messzemenően befolyásolja önértékelésünk alakulását.
A szexuális diszfunkciók, mivel akadályozzák a nemi aktus megvalósulását, élvezetét, igen kínzóak, gyötrőek tudnak lenni. Nemi frusztrációt, önértékelési problémát, boldogtalanságot, depressziót a teljesítménykudarc miatti szégyenérzetet okoznak. Éppen ezért nem szabad hagyni, hogy ellaposodjon a szexus, a nemiség a kapcsolatban.

A szexshopot így is nevezik még: hancúrbolt, sex shop, sexshop, szex shop, szexbolt, szexüzlet, szex üzlet, szex bolt, intim shop, intimwebshop, szexwebshop  neveken is.

Valóban boldogabb egy kapcsolat, ha a partnerek egyformák?

Azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. De kiegészítik-e egymást, egyesülnek-e egybe, vagy ütköznek és különböző irányokba repülnek? A tanulmányok azt mutatják, hogy a partnerek egymáshoz való hasonlósága befolyásolja a kapcsolati elégedettséget.

Számos monogám fajt megfigyelve, a kakaduktól a majomig, a tudósok felfedeztek valami érdekeset. Amikor a potenciális partnerek viselkedése hasonló volt, a sikeres reprodukció esélye nőtt. A pszichológusok többször is azzal érveltek, hogy a férfi és a nő karakterének hasonlósága a harmonikusabb kapcsolat kulcsa. Valójában van egy bizonyos előny, ha az Ön és partnere nézetei az életről, az értékekről és a világnézetről általában egybeesnek.

Ennek az ötletnek a nyilvánvalósága ellenére a tudósok sokáig nem tudták bizonyítani a gyakorlatban. Ma úgy tűnik, hogy az Amszterdami Egyetem pszichológusainak egy csoportja megtalálta a választ erre a kérdésre. A holland tudósok sokkal mélyebb és részletesebb megközelítést dolgoztak ki, mint a korábbi tanulmányokban.

A férfiaknak és a nőknek más a humorérzékük?
Arra a következtetésre jutottak, hogy a partnerek hasonlósága számít, de nem minden személyiségjegyben. Először is, a “jóindulat” hasznosnak bizonyult a kapcsolatok számára, amely tulajdonság az együttérzés és a segítségnyújtás képességével, valamint a bizalommal jár.

Egy másik közelmúltbeli tanulmány kimutatta, hogy a személyiségjegyek mellett olyan tényezők is fontos szerepet játszanak, mint a politikai nézetek, valamint a pacsirta vagy bagoly.

A legfontosabb azonban mindkét partner képessége a közösségi érzés kialakítására. A legfontosabb tényező mindkét partner azon képessége, hogy kialakítsa a közösségi érzést
A kérdéssel kapcsolatos korábbi tanulmányok nem vették figyelembe a partnerek hasonlóságát az egyéni tulajdonságokban.

Valójában a józan ész szempontjából úgy tűnik, hogy ha mindkét partner magas szintű lelkiismeretességgel rendelkezik (azaz szervezettek és megbízhatóak), az hozzájárul a jó kapcsolathoz.

És ha az egyik partner nagyon alacsony lelkiismeretességgel rendelkezik? Talán jobb lenne a kapcsolatnak, ha lelki társa fegyelmezettebb lenne. Így működik a kompenzációs hatás. Az Amszterdami Egyetemen több ezer amerikai pár pszichológiai tulajdonságait, jólétét és kapcsolati elégedettségi szintjét elemezte, akik sok évet töltöttek együtt.

A kutatók összehasonlították a partnerek hasonlóságát mind az öt fő személyiségjegyben (nyitottság a tapasztalatokra, lelkiismeretesség, extrovertáltság, barátságosság és neuroticizmus).

A korábbi tanulmányokhoz hasonlóan azt találták, hogy a kapcsolat szempontjából előnyös lenne mindkét partner túlnyomórészt pozitív tulajdonságai. Ez azt jelenti, hogy egy pár boldogabbnak érzi magát, ha mindkét partner magas szintű jóindulattal és lelkiismeretességgel rendelkezik, és alacsony a neuroticizmus.

Ezek a tulajdonságok a boldogság érzéséhez és általában az élettel való elégedettséghez kapcsolódnak. Az összes személyiségjegy egybeesése nem garantálja a harmonikus kapcsolatot
De a hollandok fő következtetése radikálisan különbözött a korábbi tanulmányoktól.

Kiderült, hogy a legtöbb esetben a jellemvonások tökéletes egyezése nem tett jót a kapcsolatnak. Például az azonos szintű extraverzió nem javította a pár általános pszichológiai kényelmét. Kivéve azt a helyzetet, amikor az egyik partner egy kicsit extrovertáltabb volt, mint a másik.

Az alacsony lelkiismeretességű emberek számára a hasonlóság ezen az alapon szintén nem volt optimális. Jobb, ha olyan partnerrel van, akinek szervezettségi és fegyelmi szintje valamivel magasabb, mint a tiéd.

De az a tulajdonság, amelyben a partnerek hasonlósága pozitív hatással volt a kapcsolatra, jóindulat volt.

Mindkét partner azon képessége, hogy bízzanak egymásban és empatikusak legyenek, azt jelentette, hogy partnerük támogatását érezték, és ez nagyon fontos a boldog kapcsolathoz.

A partnerek ugyanolyan szintű nyitottsága hasznosnak bizonyult. Olyan tulajdonság, amely az új tapasztalatok megszerzésének vágyával, valamint a művészet és a kultúra iránti érdeklődéssel jár. Az a helyzet, amikor mindkét partner egyformán nyitott az új tapasztalatokra, szintén javítja a kapcsolatot
Az azonos szintű nyitottság előnyeit annak tulajdonítja, hogy ez a tulajdonság összefügg az ember világnézetével és politikai hajlamaival.

A tapasztalatra való nagyobb nyitottság például liberálisabb nézetekkel társul. Így a hasonlóság ezen az alapon “kevesebb konfliktushoz vezet a házastársak nézetei és cselekedetei között, ami hozzájárul a kapcsolat nagyobb elégedettségéhez”.

Kiderült, hogy azok a párok, akik nagyobb hasonlóságot mutattak a tapasztalatokra való nyitottság vonásával, nagyobb valószínűséggel maradtak együtt. Először is fontos volt azok számára, akik félnek az elhagyástól.

A partnerhez hasonlónak lenni elsősorban azoknak fontos, akik félnek attól, hogy elhagyják őket
A hasonlóság más dolgokban is fontos. Például a heteroszexuális párok közelmúltbeli tanulmánya, amelyet a Varsói Egyetem tudósai végeztek, kimutatta, hogy a nők boldogabbnak érezték magukat egy kapcsolatban, ha partnerükkel azonos kronotípussal rendelkeztek (pacsirta vagy bagoly).

Azt is megállapították, hogy mindkét partner elégedettebb volt a szexuális életével, ha ugyanabban a napszakban élvezték a szexet. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a nők boldogabbak voltak a kapcsolatokban, ha politikai nézeteik egybeestek partnerük nézeteivel.

Mind a férfiak, mind a nők elégedettebbek voltak a kapcsolattal, amikor a pár megosztotta nézeteit a szabadság és a függetlenség kérdéseiről. Egy tanulmány megállapította, hogy a nők boldogabbak voltak a kapcsolatokban, ha politikai nézeteik egybeestek partnerükkel
Természetesen ezek a tanulmányok a partnerek hasonlóságainak objektív összehasonlítására összpontosítanak. De a partnereinkkel kapcsolatos szubjektív felfogásunk és érzéseink ugyanolyan fontos szerepet játszanak.

Akik úgy érezték, hogy személyiségük összhangban van házastársukéval, jobban bíztak a kapcsolatban, és jobban meg tudtak birkózni a házassági válságokkal. Érdekes lenne azt is megvizsgálni, hogy a közösségi érzés hogyan hat a pár személyiségének hasonlóságára. Végül is, ha sikerül elérned a kapcsolat olyan szintjét, ahol egynek érzed magad a partnereddel, tényleg számít, mennyire hasonlítotok egymásra?

Nyilvánvaló, hogy a partnerek hasonlósága valóban számít egy kapcsolat szempontjából. De melyik függ a partnerek nemétől, jellemvonásaitól és egymás iránti szeretetétől.