Egy kis kedvcsináló, óvszerhasználat, tanácsok és szex

Vegyél az Intim Centerben óvszert, és mehet a szex.

Az óvszerhasználat

Az óvszer használata sokkal könnyebb, mint ahogy sokan hiszik. Viszont ha először használod, nem biztos, hogy tudni fogod, mit is kell tenned, ha még egyet sem nyitottál ki előtte. Segítünk!

A legjobb az, ha először otthon próbálod ki, egyedül, amikor senki nem lát. Ne add fel, ha elsőre nem megy! Nyugodt körülmények között addig tanulmányozhatod, míg rá nem érzel, hogyan is kell helyesen használni.

A legfontosabb, hogy olyan óvszert használj, ami kényelmes a számodra. Ne félj kipróbálni több fajtát, és ne sajnáld rá a pénzt, hiszen ez olyan, mint egy cipő próbája: ott is a legjobbat és a legkényelmesebbet választod! Ha kényelmetlen, nem szívesen használod, és ez egy óvszer esetében fontos szempont.

Ilyenkor felmerül a kérdés: minek egyáltalán az óvszer, ha létezik fogamzásgátló tabletta is? Egyrészt a fogamzásgátló tabletta használata sokkal bonyolultabb, másrészt, ha nem használsz óvszert, könnyedén elkaphatsz és terjeszthetsz szexuális úton terjedő betegségeket. Hasonlóan minden olyan dologhoz, ami élvezetes és gyönyörű, ugyanúgy a szex is nagyon sok felelősséget kíván. Ha ezekre nem vagy kész, valószínűleg magára a szexre sem vagy érett.

Óvszerhasználati alapok

1) Használj jó minőségű, márkás óvszert, de csak olyat, ami nem használt és nem járt le a szavatossági ideje. Minden egyes óvszer csomagolásán fel van tüntetve a szavatossági idő, amit mindig ellenőrizz, mielőtt használod.

Nagyon figyelj arra is, hogy az óvszert megfelelően tárold, a túl meleg vagy a túl hideg környezet károsíthatja a latex szerkezetét, így lehetőleg ne a kocsidban vagy a tárcádban tárold.

2) A csomagolást mindig óvatosan nyisd ki az ujjaiddal, nehogy megsértsd az óvszert. A tasakot nyisd fel az egyik felén, és úgy húzd ki az óvszert, ezáltal több síkosító anyag marad rajta. A síkosító anyagok kényelmesebbé teszik az óvszer felhúzását, és magát a szexet is.

3) Felhúzásnál fogd le az óvszer tetején lévő kis zsákot, így több hely marad benne a sperma számára. Az óvszert mindig a nemi szerved tövéig húzd fel.

4) Ha szükséges, tegyél rá külön síkosító anyagot, de csak vízbázisút, mert az olaj bázisú síkosítók (pl. vazelin) károsíthatják a latex szerkezetét. Az óvszer használatakor a partnerednek nem kell félnie attól, hogy az óvszer lecsúszik (bár ilyen is történt már), hiszen az óvszert úgy tervezték, hogy ne zavarjon a szex közben.

5) Ha megtörtént az ejakuláció, fogd meg az óvszer végét és húzd le, semmiképp se görgesd. A legbiztonságosabb az, ha kötsz rá egy csomót.

6) A használt gumit mindig a szemétbe dobd! Sose egy parkban vagy az utcán dobd el, mert károsítja a környezetet és az egészséget, ráadásul esztétikai szempontból sem kellemes látvány.

Néhány extra tanács
◦ Hogyha valamelyikőtök allergiás a latexre, az nem azt jelenti, hogy nem használhattok óvszert. Vannak nem latex alapanyagú óvszerek is, melyek ugyanolyan védelmet nyújtanak, mint a hagyományos latex gumik. Léteznek női óvszerek is, melyek szintén nem latexből készülnek.
◦ Mielőtt felhúzod az óvszert, told hátra a bőrt a makkodról, így kényelmesebb lesz a gumi használata. Ráadásul az előbőr a szex során úgyis hátra tolódik, így ez azt eredményezheti, hogy a gumi lecsúszhat egy kicsit.
◦ A síkosítás nagyon fontos. A nem síkosított, kiszáradt óvszer könnyebben megsérül, ráadásul a síkosító kényelmesebbé teszi az együttlétet. Ne feledd! Latex gumikkal sose használj olaj alapú síkosítót.
◦ Az óvszer használatát ne negatív tényezőként fogd fel, hiszen ez a legjobb módszer, ami megvéd a negatívumoktól, ráadásul léteznek olyan óvszerek, melyek izgalmasabbá is tehetik a szexet.
◦ A legjobb, ha orális szex közben is használtok óvszert, hiszen a szexuális úton terjedő betegségek nagy része ebben a módozatban is fenyegető tényező. Sőt, pont erre a célra hozták létre az ízesített óvszereket.
◦ Tévedés, hogy csak a vékonyabb óvszerek kényelmesek, a vastagabbaknál sincsenek hátrányok, ráadásul ezek biztonságosabbak.

Reméljük, sikerült hasznos tanácsokat kapnod az óvszer használatáról. Ha valami még mindig nem világos, nyugodtan felteheted kérdéseidet az oldalunkon, ahol szakértők adnak rájuk választ.