Az önkielégítésről: Szégyenérzet, bűntudat

Stanton Dowd, Az önkielégítés gyakorlati kézikönyve. A tartalom itt. Aszegyenlos_lanyz önkielégítés gyakorlati kézikönyvének 2. fejezete: Szégyenérzet, bűntudat a maszturbáláskor és a szexben.
1. Előszó és a Maslow piramis
2. Szégyenérzet és bűntudat.
Ez a két érzés sokkal elterjedtebb, az emberek között mint azt hinnénk. Még manapság is elhangzik, hogy a szexualitás, vagy az önkielégítés bűn, ezért szégyent, vagy bűntudatot kell éreznünk! Miért is? Mert csak! Mert XY azt mondta! (Még véletlenül sem szakember, sőt!) Van aki már “liberálisabb”, és szabályokat állít fel, hogy mikor, miért, hogyan, mit tehetsz, és mit nem! Lássuk ezeket összefoglalva, tömören. (A képek nagyobb méretben: lány, fiú.)
– a szexualitás csak házasságon belül lehetséges, férfi, és nő között! Minden más bűn!
– a meztelenség nem tiszta dolog, és szégyellni kell!
– nem illik odanyúlni, mert a “tiszta” fiú/lány ilyet nem tesz
– a szexuális örömnek csak a férjeddel/feleségeddel van létjogosultsága (magaddal például nem)
– el kell nyomni a vágyadat, “uralkodni” kell rajta bármit is jelentsen ez
– csak mosakodáskor érintheted meg magadat, mert úgy illik
szegyenlos_fiuEzeket hosszasan sorolhatnánk, hiszen olykor meglepő mértékű fantáziával találnak ki egészen döbbenetes érveket az emberek, amivel igyekeznek a saját igazukat bizonygatni. A probléma ezzel az, hogy egyik sem alátámasztott érv, nem igazolható, egy szó sem igaz belőle. A szexológusok, és pszichológusok hosszú évtizedek óta küzdenek ez ellen a népbutítás ellen, – szerencsére – egyre nagyobb sikerrel. Ezek az érvek, és maga a szemlélet egy sokkal korábbi, sokkal elmaradottabb korból származik,(amikor még “a föld lapos volt”, és sokszor az uralkodók még írni sem tudtak) amelyet sokan jellemeznek a “sötét középkor”, a “barbár Európa”, és hasonló kifejezésekkel. Ha neked ezzel nincsen gondod, mert tudod, hogy ez nem igaz, és nem szégyenkezel, továbbá nincsen bűntudatod sem, akkor akár nyugodtan át is ugorhatod ezt a kis fejezetet. Ha viszont szégyenlős vagy magad előtt is, esetleg nem mersz “odanyúlni”, vagy bűntudatot érzel az önkielégítés közben vagy utána, akkor hozzád szólok most! Ez a két érzés roppant káros, és romboló rád nézve, szó szerint megnyomorítja az ember lelkét, és lassú méregként szép lassan teljesen tönkreteszi a nemi életét! Ha ezekkel az érzésekkel küzdesz, akkor szinte biztos lehetsz az alábbiakban!
– Aki elültette benned, hogy ez bűn, az nagyon-nagyon rosszat tett veled, akárki is volt az! Lehet akár a családtagod, akár hivatásos, – vagy önjelölt vallási vezető, akár ismerősöd – szó szerint megnyomorított téged, méghozzá lelkiismeret furdalás nélkül! Ez a nézet – hiába tartja valaki helyesnek- , teljesen ellentmond a tudományos álláspontnak, és éppen akkora ostobaság, mintha azt állítaná, hogy a Nap kering a Föld körül! Súlyos, (tényleg nagyon súlyos) nevelési hibát vétett, pusztán azért mert önmagát okosabbnak hitte, mint egy egész tudományág! Mentális egészség károsításról beszélünk, amit egy kuruzsló idézett elő!
– Fontos, hogy zárd ki őket az életedből a jövőben ha teheted, vagy legalább a véleményüket. (Alkalmazd “az egyik füleden be, a másikon ki” módszert). Aki ekkora sületlenségeket hord össze, és ennyi kárt okoz neked, annak a véleményére jobb nem adni.
– A másik ami nagyon fontos számodra, hogy meg kell szabadulnod ettől az érzéstől! Ez biztos! A szégyenérzet, és bűntudat ugyanis nem csak az önkielégítést fogja befolyásolni, hanem később az egész nemi életedet. A mentális egészségedet kell visszanyerned, hogy felszabadultan, és őszintén tudd megélni a szexualitásodat. Ez ugyanis az egyik alapköve a sikeres, és boldog párkapcsolatnak! (Még abban az esetben is, ha ezek az önjelölt kuruzslók többek között ennek az ellenkezőjéről is meg akarnak győzni!) A szerencséd, hogy ez puszta berögzülés, ami részben orvosolható, olykor általad is. Ha nem sikerül, – mert túl mélyen beléd nevelték, akkor viszont szakemberhez fordulj, ez fontos! Mint észrevehetted, én sem akarlak ebből kigyógyítani, mert ez nem olyan kérdéskör, amit akárki eredményesen kezelhet! Innen is látható, hogy aki bűntudatot, és szegyen érzetet keltett benned mekkora kontár is valójában!
A saját magad elfogadásához viszont pár tanácsot adhatok neked, és ezt most, illetve a későbbi fejezetekben megteszem. Fontos dologról van tehát szó, és fontos értened, hogy csak tanácsok, nem pedig terápia! Ha ez nem elég, csakis orvost kérdezz, és SENKI mást!
Az első, és legfontosabb, hogy megértsd: A szexualitás, a meztelen tested, és az önkielégítés nem bűn, és valójában soha nem is volt az! Pár tudományosan igazolt tényt rögzítsünk, mielőtt tovább haladnánk!
– A szexualitás, és az önkielégítés egy természetes tulajdonság, pont mint az éhség, szomjúság, vagy az ürítés! Az önkielégítés során ennek az alapvető testi igényednek teszel eleget, ahogyan azt kell is egyébként, ha igényled azt! (Ugyanis nem kötelező önkielégítened pusztán azért, mert mások meg szeretik csinálni, de te nem érzel késztetést.) Az önkielégítés a szexuális vágyadból fakad. Lásd világosan: Éhes vagy = eszel. Szomjas vagy = iszol. Pisilni kell = kimész a WC-re. Szexuális vágyad van = szeretkezel a pároddal/önkielégítesz. Semmi különbség nincsen közöttük!
– Az önkifejeződés egy formája, egy mentálisan is egészség megőrző tevékenység.
– Nincsen életkorhoz, vagy párkapcsolathoz kötve. A fiatal, tinédzser, felnőtt, idős, öreg esetében éppen olyan természetes, mint a párkapcsolaton kívül, vagy azon belül is.
– Az önkielégítés, és nemi vágy nincsen nemhez kötve, mindkét nem meglehetősen aktív szexuális vággyal rendelkezik.
– Az önkielégítés roppant hasznos, és stabil alapot biztosít a nemi élethez, mivel megtanít téged bánni a saját testeddel!
– Fenntartja a mentális, és fizikai egyensúlyodat, a nemi szervekét, és a nemi mirigyekét is!
– Nem befolyásolja a nemi érést!
– Az önkielégítés segít megteremteni a szexuális összhangot magaddal, és később a pároddal is!
– Az önkielégítés nem okoz testi, szervi, mentális elváltozást, nem sorvad a gerinc, és nem leszel homoszexuális, beteg, perverz, nem okoz méhnyakrákot, férfiaknál kopaszodást, szívproblémákat, fáradékonyságot, energia vesztést, impotenciát, pattanást, látás gondokat, vagy immungyengeséget. (Aki mást állít az szándékosan akar benned bűntudatot kelteni, hogy rád kényszerítse a meggyőződését. A hangsúly a kényszerítésen van!) Viszont érdemben fogyni sem lehet tőle, tévhit, hogy igen.
– A szexuális zavarok igen jelentős része az önkielégítéssel kapcsolatos előítéletekre vezethető vissza!
– Lányoknál az orgazmuskészség kialakításában játszik jelentős szerepet, amely enélkül az fejletlen maradhat.
– Fiúknál a korai magömlést segít elkerülni a magömlés megismerésével, és irányításának a megtanulásával.
– Az önkielégítés egyetlen esetben okoz mentális károsodást, amikor bűntudat, vagy szégyenérzet párosul hozzá. A fentiekkel lehet vitatkozni, – némelyek szoktak is- csak nem érdemes, mert mindezek tények! Azok pedig elég makacs dolgok ugyebár… Ez a két negatív érzés tehát előítéletből fakad, és ezzel rombolja a minőségi szexuális élet lehetőségét!
A te teendőd tehát nem más, mint a szégyenérzettől megszabadulni. A szégyenérzeted, és bűntudatod nem azért jelentkezik, mert bármiért is szégyenkezned kellene, hanem egy illúzió, amit elhittél. Fontos megértened tehát, hogy nem kell szégyellned magadat, mert semmi rosszat nem tettél. Sőt, a helyes szemlélet, és gyakorlat esetén kifejezetten előnyös hatásokkal jár. A fő kulcs tehát a saját magad elfogadása, saját magad által!
Az önkielégítés vallási megközelítése itt olvasható.