Az éjszakai magömlés

ejszakai_magomlesA fiatal férfiak már kamaszkorukban, álmukban eljutnak a magömléshez és azt kisérő kielégülési érzethez, míg ugyanez a lányoknál messze nem ilyen egyértelmű. A kamasz fiú, ha szépeket álmodik a „tanító néniről” feljut a kielégülés csúcsára akkor is, ha ehhez a pszichés ingert csupán az álombeli fantázia szolgáltatja. Fiatal lányoknál a nemi érés biológiai tünete az első menstruáció, a menarche . Ez azonban – általában – inkább kellemetlen élményekkel társul, mint szexuális kielégüléssel. Nőknél az álombéli orgazmus, többnyire későbbi korban jelentkezik, akkor amikor már a személyiség megfelelő érettsége bekövetkezik ugyan, de a partnerkapcsolat nem jár együtt orgazmus élménnyel. A felfokozott szexuális vágy és feszültség kioldása a tudat megkerülésével, álomban következik be. Kamasz fiúnál, már az első éjszakai magömlést is kielégülési élmény kiséri.
Amennyiben a fiú pszichoszexuális fejlődése zavartalan, a nemi élete is hasonló lesz. A serdülő fiúk nagy átlaga akkor kezd el maszturbálni, amikor már túl van az éjszakai, spontán magömlésen. Ez a tudatilag ellenőrizhetetlen történés zavarba hozza a kamaszt, és mintegy prevenció, azaz megelőzésként kezd el maszturbálni.
Mindez azért történik így, mert az anyja előtt a fiú szégyelli magát, a lepedőn hagyott foltok miatt. A maszturbációs program „rövid lejáratú”. A gyerek ezt részint az éjszakai magömlések megelőzése miatt csinálja, részint azért, hogy örömélményhez jusson. Ebben a korban az a „praktikus”, hogy mielőbb „túl legyen a dolgon”. Nem szeretne lebukni és végső soron az orgazmus élmény a cselekvés hajtóereje. Minél hamarabb jut a csúcsra, annál valószínűbb, hogy megőrizheti ennek a tevékenységnek a titkát.
Miután a gyerekek általában 12 -13 éves koruktól kezdik az önkielégítést, és folytatják addig, esetleg azon túl is, amíg a páros nemi élet a 18. év előtt be nem következik. Általában ebben a korban még nem válnak rendszeressé az együttlétek. Ebből az következik, hogy a fiúk, legalább öt éven át gyakorolva megtanulják a gyors időre bekövetkező magömlést. Ezt a kondicionált tanulást viszik át a partnerkapcsolatra is, mint a gyors időre kialakult feltételes reflexet. Ennek a következménye lesz a férfiaknál oly gyakori korai magömlés.
A férfi teste alapvetően a rendszeres nemi életre van kalibrálva, ezért folyamatos a sperma termelés. A természet vigyáz arra, hogy lehetőleg mindenképpen a lehető legjobb minőség álljon csatasorba a megtermékenyítéshez, ezért ha másképp nem, kiüríti a meglévő készletet, hogy legyen helye a frissebbnek. Ha sokáig nem élvezel el, akkor egy idő után a tested megszabadul tőle. Kéjes, erotikus álom hatására beindul a nemi működésed, és magömlés klasszikus éjszaka álmodban el fogsz élvezni. Ez az éjszakai magömlés, a pollúció. Ennek két kellemetlen velejárója van, mégpedig az, hogy összekened az ágyneműdet, és lemaradsz az élményről is.
Egy hét után már lehetséges, hogy megtörténik, de igazán a második hét után van esélye. A harmadik héten viszont potenciálisan előfordulhat. Azok a fiúk akik az érésük során még nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a nemi életüknek, tehát nem is önkielégítenek, könnyen megtapasztalhatják, hiszen hatalmas nedves folttal ébrednek. És ha továbbra sem gondoskodnak a rendszeres ürítésről, újra, és újra be fog következni. Ha azt kérdezed, hogy ennek hogyan lehet véget vetni, akkor a válasz egyszerű: Maszturbálj. Nem, más módja nincsen. A sperma termelést leállítani nem tudod, szóval vagy nedves ágynemű, vagy tudatos gyönyör. Tudom, nem is volt kérdés mit választasz.
A pollúció: A pollúció a biológiai serdülés időszakában jelentkezik, de elvétve 11-12 éves korban is előfordulhat. Az életkor növekedésével párhuzamosan egyre általánosabbá válik, 15 éves korban a fiúk felénél, 18-19 éves korban szinte minden fiúnál jelentkezik. Az első pollúció tehát különböző életkorban jelentkezhet.
A pollúció a nemi szervek biológiai érettségének bizonyítéka. Ha tehát a pollúció, szexuális élet hiányában 20 éves korig nem jelentkezik, a biológiai érés megkésett, ilyen esetekben tanácsos szakorvoshoz fordulni.
A pollúció felnőtt korban is bekövetkezhet, ha a nemi életben hosszabb szünet áll be. Ez a szervezet önszabályozása. A pollúció tehát nemcsak a serdülőkorra jellemző, hanem végigkíséri a férfi egész szexuális életét. Az idő múlásával párhuzamosan azonban egyre ritkábban jelentkezik. Rendezett szexuális élettel rendelkező férfiak esetében egyáltalán nem mutatkozik.
A pollúció gyakorisága nagy eltérést mutathat. Serdülő fiúk és fiatal férfiak esetében akár naponta is előfordulhat, másoknál meghatározott időközönként jelentkezik. E téren semmiféle törvényszerűségről vagy szabályról nem beszélhetünk.
Összefoglalva: a pollúció természetes jelenség, az egészséges és biológiai érettség kifejezője. Különböző gyakorisággal jelentkezhet a serdülőkorban és a nemi élet szünetelése időszakában, a szervezet önszabályozásának a részét képezi a folyamat.
Forrás: Szexpláza és Stanton Dowd Az önkielégítés gyakorlati kézikönyve. További fejezetek itt. Intim Center sex üzlet szexualitásal kapcsolatos további cikkeket olvashatsz itt.