A dildók és vibrátorok anyaga

a_jo_vibrator_nem_tartalmat_karos_anyagotA vibrátorok készülhetnek műanyagból, zselés szilikonból, gumiból is, illetve a luxus vibrátorok már merev, de gumírozott felületű anyagból. A választáskor az alábbiakat célszerű figyelembe venni.
– A merev műanyag remek rezgés vezető. A zselés nem annyira, a rugalmas anyag sokat elvehet belőle. Minél puhább az anyag, annál jobban elnyeli a motor által keltett rezgéseket. Ezért ha a rezgés a fontos (jellemzően csikló izgatás) akkor a műanyag a jobb.
– A zselés behatoláskor jön jól, mert nem hideg műanyag, sőt van olyan anyag (cyberskin) amely az emberi bőrrel szinte azonos, és akár mozgatható fitymával rendelkező dildó is készülhet belőle. Tapintásra meglepően hasonlít az igazi bőrre, az ebből készült férfitag meglehetősen élethű, akárcsak a művaginák.
– Néhány zselés szilikon anyag roppant erős szagú tud lenni, vásárláskor nem
árt megszagolni. Az alsó kategóriás eszköznél előfordulhat ilyesmi. – Ha tudod, hogy használnád fürdőkádban is, (mert remek hely a maszturbáláshoz) akkor a vásárláskor kérdezz rá a vízállóságra, és legyen fő szempont. A vibrátorok komoly hányadánál figyelnek erre, tehát vízálló, sok pedig egyáltalán nem az. Erre tehát figyelned kell.
– Az ideális vibrátor bőrbarát, még a legérzékenyebb testrészeket sem irritálja, nem okoz allergiát. Sajnos azonban még találhatók olyan általában műanyagokból készített eszközök, amelyek rákkeltőek, és a gyermekjátékok gyártásánál már betiltottak. Ezért csak olyat válassz, amely garantáltan nem veszélyes, a gyártó vállalat egészségügyi tanúsítvány is olvasható a csomagoláson. Ha nem vagy biztos a minőségben, húzz óvszert a segédeszközre. Fő a biztonság! A természetes anyagokból készült vibrátorok éppen ezért egyre nagyobb teret nyertek a szexpiacon – ma már vehetsz üvegből, fából vagy acélból készült eszközöket is.
– Hála az internet elterjedésének, nem a szexshopban kell minden arcpirító kérdést feltenned, hiszen a világhálón már előre megkeresheted a neked való, ízlésednek megfelelő vibrátort, de megfogni, tényleges méretét érzékelni csak személyes vásárlásnál tudod. Sőt, akár a szexuális segédeszközökre specializálódott webshopban is megvásárolhatod a szexi kütyüt. Az eszközről jó, ha tudsz néhány dolgot. A kütyü anyagán kívül fontos tudni, hogy mennyire hangos. Nézd meg működés közben is, ne csak kikapcsolva, így ugyanis későbbi kellemetlenségektől vagy kényelmetlenségektől óvhatod meg magadat, ha tudod, hogyan rezeg a készülék.
– A gumióvszeren kívül – amely megvédhet a vibrátor anyaga vagy ftalát által okozott irritációtól – szerezz be síkosítót is. Könnyebbé teszi a behatolást, különösen, ha análisan is szeretnéd kipróbálni a pezsdítő rezgést. A síkosító zselénél, krémnél vagy olajnál is figyelj a minőségre, hiszen ez is okozhat allergiás reakciókat.
– A szexuális segédeszközök igen intim és érzékeny területekre hatolnak be, ezért gondoskodnod kell a tisztításról és a steril tárolásról is. A vibrátorhoz vegyél speciális tisztítószereket, oldatot és törlő kendőt, valamint megfelelő tároló dobozt is.
– Soha ne add oda másnak a vibrátorodat, még akkor sem, ha kondomot használ! És te se fogadd el kölcsön más szexuális segédeszközét, ha óvszerrel használta, akkor sem!
– A vibrátort soha ne használd felváltva anális és vaginális behatolásra, ha nem tisztítod meg a két aktus között!
Forrás: Szexpláza és Stanton Dowd Az önkielégítés gyakorlati kézikönyve. További fejezetek itt. Intim Center sex üzlet szexualitásal kapcsolatos további cikkek itt.