A tudósok a szexuális játékok klinikai előnyeit állítják

Egészséges a szexjátékok iránti érdeklődés, a tudósok a szexuális játékok klinikai előnyeit állítják.
Alkalmazhatók prosztatagyulladás, rák utáni állapotok, stressz vizeletinkontinencia és mások kezelésére.

A szexuális játékok terápiás hatással vannak a betegségek különböző csoportjaira – derül ki az Urology című folyóirat áttekintő cikkéből. A tudósok szerint az intim eszközök orvosi lehetőségeit alábecsülik. Különböző eszközök képesek kezelni olyan állapotokat, mint a krónikus prosztata fájdalom, rehabilitálni a testet a kismedencei rák után, enyhíteni a medence besugárzásának és az idegeket károsító műtétek hatásait , és eszközöket használni a stressz vizeletinkontinencia kezelésére. A szexualitással foglalkozó orvosok fontos szerepet kaptak a cikkben a szexuális diszfunkciók kezelésében. A szakértők általában egyetértenek az ilyen eszközök bizonyos előnyeivel, de figyelmeztetnek arra, hogy szakorvosokkal folytatott konzultációt követően kell használni őket.

A munka szerzői szerint a szexjátékok orvosi lehetőségeit alábecsülik, aktív használatukat akadályozza az egészségügyi személyzet előítélete és zavara. “A gyönyör a szexuális egészség alapvető eleme, és ezeknek az érzéseknek a javítására és diverzifikálására tervezett eszközök gyakorlatilag hasznosak a klinikai gyakorlatban” – írják a szakértők a problémának szentelt cikkben.

Az első és legkézenfekvőbb betegcsoport, akik nem részesülhetnek a szexuális játékokból, azok akik szexuális zavarokkal küzdenek. Ilyen állapotok lehetnek például a nemi vágy károsodása, orgazmus vagy merevedési problémák.

Szintén specifikus eszközökkel történő terápia írható elő az emberek számára úgynevezett másodlagos rendellenességek esetén, amikor a szexuális egészség károsodik olyan betegségek miatt, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a libidóhoz. Ezek szívbetegségek, nyomási rendellenességek, cukorbetegség, neurogén betegségek, például sclerosis multiplex, veleszületett gerincvelői rendellenességek és gerincvelő sérülések.

Egyéb lehetséges csoportok, amelyeknek szükség lehet játékokra felnőttek számára: neurológiai rendellenességekben (figyelemhiány, hiperaktivitás) szenvedő betegek; férfiak krónikus prosztata fájdalommal; a medencerák után rehabilitáció alatt álló betegek; betegek a kismedencei szervek besugárzása és műtét után, amely idegkárosodást okozott; stresszes vizelet inkontinensben szenvedők.

A vágy nem káros

A cikk szerzői szerint elektromos vibrátorok segítségével a leghatékonyabban kezelhető az anorgasmia, a férfiak és nők szexuális vágyának hiánya, valamint a korai magömlés. A tudósok vitatják azt az elképzelést, miszerint a nőknek nem szabad visszaélniük az eszköz használatával egyenként, mivel ez csökkentheti érdeklődésüket a partnerrel való szexuális kapcsolatban. Álláspontjuk alátámasztására a holland szakértők egy olyan tanulmány eredményeit idézik, amelyek kimutatták, hogy a vibrátor rendszeres használata a nemi szervek fájdalmának csökkenésével és a szexuális funkció javulásával jár.

A szexshop Budapest készletében is kapható legtöbb prosztata vibrátor segíthet a prosztatarák terápiája után merevedési problémákkal küzdő férfiaknak, mivel ez jelentősen csökkenti a beteg félelmét az ágyban való kudarctól. A modelleket, amelyek a felhasználó testén különböző pozíciókban vannak rögzítve, fogyatékkal élők is használhatják. Ezenkívül a dildók jól helyettesíthetik az orvosi felszereléseket a hüvely tágulásának kezelésében, mivel megjelenésük miatt csökkentik a betegek félelmét és szorongását.

Potencia problémák, milyen betegségek vonják el a férfiak örömét?
Ahhoz, hogy a betegeket meggyógyítsuk az orgazmás anhedóniától, részletes diagnózis kell. Például egy másik hasznos szexeszköz az egészségre, a tudósok vákuumkészülékeket hívnak, amelyek növelik a nemi szervek véráramlását. A prosztata mirigy eltávolítására szolgáló műtét után a betegeknél alkalmazhatók a leghatékonyabban . Helyes használatuk azonban némi kézügyességet igényel, ezért a szakértők azt javasolják, hogy a fizikai fogyatékossággal élő emberek körültekintően használják őket.

Különböző mellbimbó-stimuláló eszközök növelhetik a szexuális izgalmat mind a férfiak, mind a nők körében. Segítségükkel csökkent érzékenységű embereknél érheti el az orgazmust. Sokoldalú kialakításuknak köszönhetően ezek az eszközök a test más részein is alkalmazhatók.

A cikk szerzői azt is tanácsolják az egymástól távol tartózkodni kényszerült embereknek, hogy a szex számára használják a modern technikai eszközök sokféleségét, amelyet teledildonikának hívnak. Ez a neve annak a berendezésnek a segítségével, amelyet távolról szexelnek, amikor az ember távolról vezérelheti a párja által tapasztalt érzéseket.

A szexológus libidót fokozó ételeket nevezett meg
A tudósok munkájának fő értéke az oktatási és nevelési funkció. Az embereknek elég sztereotípiájuk van a szexuális szféráról, ami sok problémát okoz.
– Az egyik sztereotípia az a meggyőződés, hogy a szexuális játékok használata feleslegessé teszi a kommunikáció szükségességét, de valójában az emberek leggyakrabban ezeket az eszközöket használják a partnerrel való interakció során. A játék csak eszköz, és attól függ, hogy az ember jó vagy rossz célra használja-e.

Amikor a beteg először találkozik szülész-nőgyógyásszal, gyakran felmerül a szexuális élete kérdése, mondta a docense, szülész-nőgyógyász és hemosztasiológus. A nők szexuális életével való elégedettsége befolyásolja a pszichológiai állapotot, hangulatot és általános egészségi állapotot, ezért a szexuális játékok használata pozitív hatással lehet a beteg általános egészségi állapotára.

A Tudományos akadémia immunológusa javasolta a szexet az immunrendszer erősítése érdekében
– A szexuális elégedettség befolyásolja az oxitocin termelését, ami provokálja az endorfinok felszabadulását – magyarázta a szakértő. – Sok beteg megjegyzi, hogy egy ideig tartó intim érintkezés után a mozgásszervi rendszer és a PMS betegségeinek tünetei csökkennek vagy teljesen eltűnnek, és a fejfájás megszűnik.

A szexuális játékszerek a terápiás befolyásolás módszereiként használhatók – állapította meg a szexológus, pszichoterapeuta. Például anorgasmia esetén a rezgésstimuláció használata néha elősegíti a reflexív kialakulását, és egyfajta fizikoterápiának is használható. A megfelelő vibrátorkészletek használata segíthet legyőzni a hüvelyi problémákat. A különböző szivattyúk, ha tudják, hogyan kell használni őket, valóban támogatják az erekció érrendszeri összetevőjét.
– Emlékeztetni kell arra, hogy ezen a területen számos termék károsíthatja a szexuális egészséget – figyelmeztetett az orvos.

Az orvos szerint a szexológusnak szexuális játékokat kell felírnia, figyelembe véve az egyéni jellemzőket, a pár elfogadhatóságának tartományát, a pszichológiai beállítottságot és azok helyes használatát, hogy ne károsítsa a beteget.

szexshop Budapest INTIM CENTER vállalkozásunk, már több mint 30 éve nyitva. Nem csak a szexjátékokat árusítjuk, hanem a szex és szexualitás kulturájának fejlődésében is részt veszünk.