A tesztoszteron fokozó ételek, ezektől jobb lesz a szex

A nemi vágyat fokozó szexshopokan is kapható készítmények mértéktelen fogysztása mellett, egészséges módon növeljük a vitalitásunkat. Íme a a legjobb tesztoszteron-fokozó ételek.
egeszseges_etrend_elosegiti_a_potenciat

Fogyaszd hetente ezeket az ételeket, hogy fokozd a tesztoszteron-termelésed, ami a férfiasságod igazi üzemanyaga.

Az erő forrása, „a tesztoszteron maga az életerő és férfiasság,” mondja Dr Malcolm Carruthers specialista. „A férfiak mostanában már 30 éves koruk körül csökkent tesztoszteronszint tüneteit mutatják: kisebb libidó, tompaság, a reggeli merevedés ritkulása,” teszi hozzá. Mivel a tesztoszteron a herékben termelődik, az edzés, relaxálás és a szabad mozgástér sokat javíthat a helyzeten… További segítség lehet a táplálkozás átalakítása ezeknek a tesztoszteron-fokozó élelmiszerek a segítségével.

Szőlő a fürge spermiumokért – Egyél egy fürt fekete szőlőt naponta, hogy aktivizálják magukat a golyóid: a szőlő héjában rezervatrol van, ami a szívósabb spermákért is felel. Kínai kutatók szerint 500mg belőle – körülbelül 5-10 gramm szőlőhéj mennyisége – elég, hogy megemelje a tesztoszteronszintet és javítsa a spermiumok mozgási képességeit.

Tonhal a nagyobb libidóért – A tonhal ’illata’ talán nem a legszerencsésebb az első randin, de a D-vitamin tartalma viszont az. Ez a vitamin akár 90%-al is növelheti a tesztoszteronszintet egy osztrák vizsgálat szerint, mivel drasztikusan csökkenti több vágyölő vegyi anyag szintjét is. Egy konzervnyi tonhal fedezi a napi ajánlott beviteledet.

Avokádó a cső karbantartására – Az LDLD koleszterin nem csak az artériákat zárja el – merevedési zavarokat is előidézhet, mivel akadályozza a véráramot a kritikus részlegen is. Azok a férfiak, akiknek magas az egyszeresen telítetlen zsírsavbevitelük – fogyassz avokádót, olajos magvakat, növényi olajt –, kisebb LDL koleszterinszinttel rendelkeznek, magasabb tesztoszteronszint mellett. Egyél egy fél passzírozott avokádót bagettre kenve, majd koronázd meg füstölt lazaccal.
Gránátalma az impotencia ellen – Egy nemzetközi kutatás bizonyította, hogy azoknak az impotenciával küszködő férfiaknak, akik napi egy pohár gránátalmalevet fogyasztottak, 47%-a tapasztalt javulást az állapotában. Beláthatod, hogy ez nagyon jelentős eredmény, és meggyőző érv is egyszerre.

Szarvas az izom fejlesztésért – A vegák most ne figyeljenek: „A húsmentes étrend akár 14%-al is csökkentheti a tesztoszteronszintet,” mondja Carruthers. „A fehérje nélkülözése fokozza a tesztoszteront deaktivizáló hormonok termelését.” Másrészről azonban, egy amerikai kutatás szerint egy olyan étrend, amiben sok a telített zsírsav, például sok marha vagy bárányhúsból, az ártalmas is lehet a tesztoszteronra. Az arany középút lehet például a szarvashús, hogy te is ágaskodhass.

Fokhagyma az izom megtartásáért – Vedd fel a harcot a vámpírok és a gyenge izmok ellen egyszerre: a fokhagyma allicint tartalmaz, ami csökkenti a kortizol nevű stresszhormon szintjét. „A kortizol és a tesztoszteron ugyanazokért a területekért versenyez az izomsejtekben,” mondja Alan Gordon, táplálkozási tanácsadó. Szabadulj meg a kortizoltól, és a tesztoszteron munkába is állhat. A fokhagyma még hatásosabb hőkezelés nélkül.

Méz a jobb vérkeringésért – Az édes élményekért a hálószobában merülj el egy csupor mézben. A benne található bór összefüggésben áll a magas tesztoszteronszinttel. A nitrogén-oxid tartalma szintén jelentős, mondja Gordon: „Ez kulcsfontosságú szerepet tölt be a vérerek megnyitásában, amik az erekciót idézik elő. Négy teáskanál méz a akár 50%-al is megemelheti a nitrogén-oxid szintjét a szervezetednek.”

Tej a szálkás testért – Újabb bizonyíték, hogy a kemény, atletikus test az ideális. Egy tanulmány felfedezte, hogy a túlsúlyos férfiaknak magasabb az ösztrogénszintje. Szabadulj meg a feleslegtől a tesztoszteronod tejjel való fokozásával: az aminosavai fokozzák az anabolikus hormonok termelését, amik végeredményben segítenek izmot építeni és zsírt leadni. Az ajánlott napi adag háromszor két deci.

Tojás a hormontúltengésért – A tojás tényleg sok szempontból kedvező hatású. „A sárgája koleszterinje a tesztoszteron előanyaga”, mondja Kim Pearson, klinikai táplálkozáskutató. Ne aggódj a szíved miatt: egy egyetemi kutatás arra jutott, hogy napi három tojás még nem befolyásolja a koleszterinszintedet.

Káposzta a női hormonok elűzéséért – A káposzta tele van egy olyan vegyi anyaggal, ami megtisztítja a véredet a női nemi hormonoktól. Egészséges férfiak a hatóanyagból 500mg-ot fogyasztottak naponta, egy héten keresztül. Az ösztrogénszintjük megfeleződött, jóval hatásosabbá téve ezzel a tesztoszteront. Itt az ideje férfiként táplálkozni.