A párom önkielégít, mit csináljak?

Az önkielégítés gyakorlati kézikönyvének fejezetei itt. A maszturbálás témáját átfogó gyakorlati útmutató: A párom önkielégít, mit csináljak?
Pedro Almodóvar igencsak betalált, amikor – a férfiúi érzéketlenséget ábrázolandó – Volver című filmjében a férj lazán maszturbálni kezd a hitvesi ágyban, miután Penélope Cruz visszautasította. Bár nincs manapság pornófilm egyszemélyes jelenet nélkül, jellemzően női főhősökkel, azért az önkielégítés továbbra is a legmakacsabb tabuink egyike (gondoljuk végig például, hogy hányszor meséltünk a barátnőknek intim hálószobatitkokról, és hányszor arról, hogy mit műveltünk a vibrátorunkkal, amíg a barátunk vidéken gyakornokoskodott. Ritkábban kerül szóba azonban, hogy hogyan viszonyulunk ahhoz, ha a másikról derül ki: bizony rendszeresen odatelepszik a netpornó elé.
„Épp emiatt szakítottunk – vallja be egy 31 éves nő. – Még fél évesek sem voltunk, de a párom órákat ült a monitor előtt ahelyett, hogy velem szerelmeskedett volna. Azt mondta, ez teljesen más érzés, és ugyanúgy szüksége van az ilyen típusú izgalmakra, mint az érzelmes, intim együttléteinkre. Én viszont egyszerűen nem tudtam lenyelni, hogy felfújt mellű, bokazoknis cicalányokra maszturbál, amíg én a plafont nézegetem”. A magányos önkielégítés akkor, amikor a szexre kapható partner is jelen van, alighanem mindkét nemnél kiveri a biztosítékot. Amikor viszont nincs elérhető közelségben a másik – állítják szexuálpszichológusok –, a férfiak a nőknél jóval elnézőbbek a társuk maszturbációjával kapcsolatban. „Engem inkább felizgat, amikor a menyasszonyom elmeséli, hogy mit csinált, amíg dolgoztam – meséli egy 33 éves férfi. – A haverjaim közül van, aki csak azt bírja végighallgatni, hogy „Jaj, drágám, kizárólag rád gondoltam közben, arra, amit tegnap műveltél velem”. Én nem vagyok ennyire konzervatív, pláne, mert szeretem, ha őszinte hozzám a párom. Az sem zavar, ha csoportszexfilmeket néz, miközben simogatja magát, ha utána velem osztja meg ezeket a titkokat”.
Kérdés, hogy ha tisztában vagyunk azzal, hogy a férfiak alapvetően fogékonyabbak a szexuálisan felhívó ingerekre, illetve gyakrabban maszturbálnak, miért rosszalljuk mégis, ha rajtakapjuk a párunkat. Amerikai kutatók úgy vélik, hogy az önkielégítés „párkapcsolaton kívüli szexuális tevékenységként” értelmezhető abban az esetben, amikor nem az elő- vagy utójáték részét képezi. Mivel ilyenkor az egyik fél a másik áldásos tevékenysége nélkül elégül ki, a gyanú, a féltékenység vagy önmagunk leértékelése éppúgy felüthetik a fejüket, mint olyankor, amikor a szerelmünk valóban egy harmadik személy bűvkörébe kerül. Úgy tűnik tehát, hogy míg a nők a saját elhagyottságukat és mellőzöttségüket élik hangsúlyosabban át, amikor a párjuk beszámol a maszturbációs fantázia-tripjeiről, addig a férfiak inkább a nő felszabadulását és kreativitását ünneplik: „Egyszer rákérdeztem a csajomnál, hogy maszturbál-e azóta, hogy együtt vagyunk – meséli egy 27 éves férfi. – Kicsit zavarba jött, de bevallotta, hogy hetente többször is előfordul. Van, hogy csak a saját fantáziájára hagyatkozik, de van, hogy böngészni kezd a neten. Borzasztóan felszabadító volt, hogy elmondta ezeket, mert így nekem sem kell azt éreznem, hogy megcsalom, ha épp magamhoz nyúlok. Ami ennél is fontosabb azonban, hogy az ábrándozással és az önkielégítéssel edzi a képzelőerejét: új dolgok keltik fel a figyelmét, mindig másra és másra vágyik, így közöttünk sem laposodik el a szex!”.
Mivel a nők testképe sokkal erőteljesebben függ attól, hogy mennyire érzik fizikailag vonzónak, szépnek és szexisnek magukat, ezért részben érthető, hogy miért balhéznak, ha a férfiak rendszeres maszturbációjára terelődik a szó. „Utálom a pornót – írja blogbejegyzésében egy német lány. – Iszonyú kisebbségi érzést vált ki belőlem, és teljesen lefagyok, ha arra gondolok, hogy a barátom, aki gondolatban 90–60–90-es paraméterekkel bíró bombanőkkel szexelt délután, mit szól majd a hullámzó fenekemhez, vagy a lapos mellkasomhoz, ha végre találkozunk a nap végén a franciaágyon”. A férfiaktól eltérően tehát a nők többsége nem képes „szinten tartó tréningként” vagy „belső gyakorlásként” elkönyvelni a maszturbációt. Míg a férfiak úgy vélik, hogy a szexről való álmodozás felszabadítja a nőket, és ebből később ők maguk is profitálhatnak, addig a nők ellenkezőleg: úgy gondolják, hogy a férfiak inkább helyettük elégítik ki magukat. Mindehhez hozzájárul még a nők vallásosabb világképe – az, hogy bűnnek érezhetik az önkielégítést, s emiatt mind magukkal, mind a férfiakkal szemben szigorúbban lépnek fel, mint a vallási előírásokat lazábban kezelők.
Féltékenykedés helyett persze ki is foghatjuk a szelet a férfiak vitorlájából, vagy másképp szólva a saját malmunkra hajthatjuk a vizet: „Eleinte idegesített, amikor visszanéztem, milyen weboldalakat látogatott meg a férjem, és baromi sok pornót találtam – meséli egy 42 éves nő. – Persze nem akartam infarktust kapni, gondoltam, jobb, ha megdumáljuk a dolgokat. Ahogy egyre őszintébben kezdünk beszélni a szexről, rájöttem, hogy egy csomó mindent tanulhatok is. Nemcsak arra gondolok, hogy azóta közösen is néztünk szexfilmeket, vagy maszturbáltunk egymás előtt. Inkább olyasmikre, hogy amíg én képtelen vagyok valódi, konkrét férfiakra, akár például a férjemre gondolni önkielégítéskor, addig iszonyúan jól esett, hogy ő viszont gyakran fantáziál rólam. Ha ez így van, akkor viszont miért ne találhatná olykor-olykor izgatónak azokat a mű-lányokat is, akik pont erre lettek kitalálva?”
– Rajtakaptam a páromat, amint önkielégít, biztosan nem vagyok elég neki! – Klasszikus, de téves féltékenység, amely sokkal elterjedtebb, mint az gondolnánk. Nem vagy tisztában a testi igényeivel, hogy többször, és máshogy is igényli? Nem veszed figyelembe, hogy ha férfi a párod őbenne sokkal nagyobb a vágy, a neméből fakadóan? És ha Nő, akkor már, nem is izgathatja magát? Megcsal? Saját magával? Ne viccelj már! Csak nem vagy bizonytalan önmagadban, hogy a „vetélytársad” a keze, vagy a szexuális segédeszköze?

a_no_kezzel_masztizik

Gyanítom ez a fő ok, a saját szexuális önértékelésedben hibádzik valami, különben tudnád, hogy nem téged helyettesit, és nem is akar helyettesíteni! Az önkielégítést végző párunk (nemtől függetlenül) néha megrökönyödést kelt, mert nem értjük miért is csinálja. Fontos érteni, hogy mi történik. Röviden összefoglalva: Semmi! Jó neki, és kész! A férfiak különösen sokszor vágynak a szexre, általában sokkal többször, ahányszor a párjuk igényli, vagy rendelkezésre áll. De egy nőnél is előfordulhat, hogy a férfi partnerük éppen nem tud a kedvére tenni, vagy ő is csak egyszerűen adott pillanatban mást igényel. Ne felejtsük el, hogy egy egészséges átlag férfinak 3-4 nap kihagyás már kifejezetten hiányérzetet szül, ez egyáltalán nem ritka, és ekkor élni fog a lehetőséggel. A háttérben ezernyi apró, és prózaian egyszerű ok állhat. A lista tehát koránt sem teljes.
– Eltérő vágy a két nem között. Egy férfi napjában 3-4x is szeretné, de a Nőnek elég napi egy alkalom. A két igény közötti különbség áthidalható önkielégítéssel.
– Egy kiadós órákig tartó szeretkezéshez már túl fáradt a partner.
– Menstruációs ciklus miatti szeretkezés kimaradás.
– A párunk elutazott napokra, vagy hosszabb időre.
– Párunk műtét, vagy betegség utáni lábadozás miatt nem alkalmas az együttlétre.
És akkor még szót sem ejtettünk a lehető leginkább kézenfekvő okokról.
– Éppen erre az érintésre vágyik, mert más magának, és más veled is! – Egy kellemes, gyors orgazmusra vágyik mondjuk elalvás előtt, mindenféle körítés nélkül!
– Bármi más praktikus hétköznapi ok…
Az, hogy a párunk olykor magát kényezteti, az teljesen normális, és természetes állapot, ha igényli azt. Egyáltalán nem azt jelenti, hogy rád nincsen szüksége, vagy rossz lennél az ágyban, és ezért csinálja. Ez többnyire nem igaz.(De ha akarod kérdezz rá, beszéljetek erről, hogy van e valami ami hiányzik neki tőled. Csak ne most, hanem majd később!) A lehető legrosszabb reakció, ha ebből problémát gyártasz, és megsértődsz, durcásan elfordulsz tőle, vagy lehordod. Azzal, hogy bűntudatot keltettél benne, és lelkileg bántod, azzal csak problémát okozol. A leginkább gyakori következmények lehetnek az alábbiak.
– A bizalom megrendülése benned! Ez magasan viszi a prímet. Ha rajtakapod, és lehordod érte akkor máris lesz előtted egy igen jelentős titka. Mert azt, hogy a jövőben nem csinálja akár el is felejtheted! Csinálni fogja, csak a tudtod nélkül, a hátad mögött! Ez miért jobb? Maximum jobban fog ügyelni, bujdokolni fog előled, titokban csinálja! A bizalma rendül meg benned, és nagyon nehéz lesz ezt a csorbát kiköszörülni!
– Ebből fakadóan csökkenhet irántad az érdeklődése is. Főleg a nők érzékenyebbek erre, mert a kielégítő szexualitásukhoz a mentális egyensúlyra nagyobb szükségük van. Ha ezt felborítod például a bűntudattal, az máris közétek állhat, és közétek is fog állni, több-kevesebb mértékben. Egy fal biztosan felépül, egy gátat érezni fog az intimitásban, a kérdés mindössze annyi, hogy ez mekkora mértékű, és erejű! Csak titokként fogja kezelni, hogy olykor önkielégít, vagy teljesen blokkolja is őt? A kettő között alkattól függően bármi előfordulhat!
– Szélsőséges esetben szexuális zavar. Minden attól függ, hogy a reakcióddal mennyire gázoltál bele, mekkora feszültséget keltettél. Ha erős ez az érzés, akkor előfordulhat, hogy mindig eszébe fog jutni, ha csak rád néz. Jelentősen csökkenhet a szereped mint szexuális partner, vagy meg is szűnhet ez a státuszod. Mielőtt lecsapnál arra, hogy „ugye megmondtam, hogy rossz”, jobb ha újra átgondolod, és rá fogsz jönni, hogy nem az önkielégítés okozta a zavart, hanem te ültetted el a feszültséget a féltékenységi rohamoddal! Ha ennyire mélyen sikerült determinálnod a kettőtök közötti intimitást, akkor viszont nagyon valószínű, hogy már szakember segítségére lesz szükségetek.
Fontos megfigyelés: idő kérdése, hogy a színre lépjen egy olyan potenciális partner, aki mellett fel tud oldódni! Ha ennyire sikerült frusztrálnod, akkor biztosan meg fog jelenni egy harmadik fél is -s ez tényleg, csak idő kérdése – és ha helyre akarod hozni a hibát, akkor ez a harmadik egy szakember legyen! A cél elsősorban, hogy a köztetek lévő bizalomra épülő intimitást helyreállítsátok.
Ha rajtakaptam, mit tegyek?
Amit véss az eszedbe mert ökölszabály, hogy a bizalom legyen az első köztetek! Aki előtt merünk önkielégíteni (vagy te mered előtte) abban az emberben nagyon megbízunk, és szoros az intim bizalom köztetek! Ha rajtakaptad, a helyzettől, és a köztetek lévő őszinteségtől függően az alábbi lehetőségeid vannak.
– Elnézést kérsz a zavarásért, és távozol!
– Megkérdezed, hogy beszállhatsz e! Ha ő hív, akkor igent is mondhatsz. A
közös, egymás előtti önkielégítés erősen tudja növelni a kötődést köztetek. – Segítesz! Lehet, hogy neked éppen nincsen kedved (lehetőséged, pl. menstruáció) szeretkezni, (de ha van akkor nyugodtan) de ettől még sokat tehetsz a kielégüléséért.
A kivétel a szabályok alól eléggé nyilvánvaló. Ha hetek/hónapok óta nem szeretkeztetek, de ő rendszeresen önkielégít (vagy te), ott gond van. Itt sem az önkielégítés az ok, viszont felmerül a kérdés, hogy te, vagy ő miért nem igényli a közös szeretkezést. Ha ez a helyzet, akkor se tiltsd az önkielégítést, pontosabban erről ne TE dönts, hanem szakember! Az első lépés mindenképpen az, hogy beszéljetek erről, és a második lépés egy (lehetőleg) közös döntés legyen, hogy segítséget kértek! A párok szexuális zavarainál ökölszabály, hogy kérjetek segítséget, mert tényleg csak idő kérdése mikor kerül elő egy harmadik a kapcsolatban, jobb ha ez egy időben felkeresett szakember, aki terápiával segíteni tud! Az önkielégítés gyakorlati kézikönyv tartalma itt. Intim Center sex shop szexualitás, további cikkek itt.