A jó potencia is lehet a különbség a szex és jó szex között

A potencia csökkenésének gyakori oka a kismedencei vérkeringés megsértése a passzív életmód miatt. A rendszeres fizikai aktivitás, a medenceizmok edzését célzó gyakorlatok rugalmasabbá teszik az ereket és javítják a kapacitásukat, aktiválják a véráramlást a nemi szervekben.
A potenciazavar orvoslására szolgáló, szájon át szedhető készítmények közé tartoznak a PDE5-gátlók, azaz a sildenafil, a tadalafil és a vardenafil3. Azonban ezeknek a potencianövelő gyógyszereknek mellékhatásai lehetnek, ezért fontos az orvossal való konzultáció. Mi a különbség a szex és a JÓ SZEX között?

A szex agyban dől el, azonban ez nem azt jelenti, hogy az elmét ne lehetne felcsigázni. Mutatjuk is, hogyan!

Szex és a JÓ SZEX, megmutatjuk, mi a különbség!

Sokszor mondják, hogy a dolgok fejben dőlnek el; ez pedig a szexre különösen igaz. Azonban mindenekelőtt érdemes leszögezni: nincs olyan, hogy jó szex, hiszen minden embernek egyedi igényei vannak. Így tehát nehéz olyan hangzatos, vagy “tuti tippeket” megfogalmazni, amik neked és a párodnak biztosan bejönnek.

Azonban irányadóként nagyon jól jöhetnek az alábbi tanácsok, hiszen elindíthatnak titeket egy olyan úton, ahol ti fedezhetitek fel a saját, és főképp egymás testét.

Először azonban jó tudni azt, hogy mikor szólalhat meg az a bizonyos vészcsengő a fejedben, ha a szexről van szó.

Ilyen egy hétköznapi, unalmas szex

Sajnos nagyon sok pár szenved attól, hogy az évek múlásával egyre inkább csökken az egymás iránti vágy. Egyes kutatók szerint ilyen szempontból a harmadik év a leginkább vízválasztó; és legfőképp a nőket veszélyezteti, hogy ráunnak a partnerükre. Ennek az alábbi okai lehetnek:

Spontaneitás hiánya
Minden pár életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek: ez ugyanúgy igaz az érzelmi- és a szexuális kapcsolatra is. Ha mindig megbeszélitek előre, hogy ekkor és ekkor legyen szex, mert már X ideje nem voltatok egymással, akkor a szex egyfajta teherré válik.

Nem is beszélve arról, hogy teljesen megöli a spontaneitást, ami a kapcsolatok (szexuális értelemben vett) mozgatórugója.

Mindig ugyanaz: avagy monotonitás az ágyban
Ugyanúgy, ahogy neked is, biztosan a párodnak is van egy kedvenc póza, amiben a legkönnyebben éri el az orgazmust. Azonban nem szabad ebbe beleragadni, hiszen ha csak misszionáriusban vagy kutyapózban csináljátok, 100% hogy meg fogjátok unni.

Hiszen bármennyire szereted például a lasagnát, ha két hétig eszed, egyszerűen ráunsz. (Vagy rosszabb esetben undorod lesz tőle.) Ha szeretnél egy kis inspirációt szerezni – például pozitúrák tekintetében – akkor itt írtunk róla részletesebben. (Ráadásul mind a női, mind a férfi agyba beleláthatsz picit.)

Ritka szex
Remélhetőleg olyan párt sikerült találnod magadnak, akivel nagyjából megegyeznek a szexuális preferenciáitok. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy a “ritka” mindkettőtök számára ugyanazt jelenti. Hiszen a “gyakori szex” és a “ritka szex” szintén olyan fogalmak, amelyek mindenki számára mást sugallnak. Valakinek a heti 1 is kevés, és van, akinek már az is sok.

Abban azonban talán te is egyetértesz, hogy a havi 1 együttlét már meglehetősen ritkának számít. Így, ha a kapcsolatotok elérte ezt a kritikus számot, érdemes leülni egymással, és átbeszélni, hogyan lehetne feldobni a szexuális életet.

Potencia problémák
Aki potencia gondokkal küzd, annak a szex egy újabb teher, amit át kell vészelnie anélkül, hogy felsülne. Sajnos a zavar rányomhatja a bélyegét a kapcsolatra, sőt akár mindhárom fent említett negatívum kiindulópontja lehet.

Magát a zavart számtalan dolog okozhatja; ezek pedig lehetnek testi, vagy lelki eredetűek is. Mindenesetre az egyik legfontosabb, hogy merj őszintén beszélni róla a párodnak, hiszen ő azt hiheti, hogy már nem szereted/nem kívánod, vagy épp azt gondolja, nem elég ügyes. Ezzel egyrészt megnyugtatod őt is, másrészt végre van valaki, akivel átvészelheted ezt az időszakot. A legjobb potencia szerek ezek:

Ha a fenti pontok közül akár egy is igaz rátok, akkor az alábbi tanácsokat érdemes megfogadni. Sok párt izgat, ha olyan helyen szexelnek, ahol rajtakaphatják őket

Hogyan lehet jó a szex?

Ahogyan már említettük, nem csupán nemenként, de emberenként is változik azt hogy kinek mi a jó szex. Vannak rajongói a kemény szexnek is, míg más a gyengéd, erotikus együttléteket kedveli. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csupán más.

Váratlan és extrém helyzetek, helyszínek
A spontán szex egy igazi fűszer. Lepd meg a partnered: vond félre egy váratlan pillanatban, és hagyd, hogy a hormonok és a kémia robbanjanak. (Azért ne egy vasárnap déli, családi ebéd közben essetek egymásnak.)

Sokakat izgat az a gondolat is, hogy rajtakaphatják őket szex közben – akár egy parkban, akár máshol. Ha titeket is felcsigáz a gondolat, nyugodtan kereshetitek ezeket az alkalmakat.

Vonj be “másokat” is
A szexuáli segédeszközök használata előbb vagy utóbb minden párkapcsolatban felmerül. Ha cikinek érzed, hogy szexshopban vásárolj (eláruljuk: nem az), akkor látogassatok meg egy online szexshopot és válasszatok onnét valami kedvetekre valót.

Ez ráadásul jó apropót ad ahhoz, hogy beszélgessetek a fantáziáitokról, az igényeitekről is. Tipp: Ha picit feszültnek éreznéd magad, nyugodtan oldhatjátok a hangulatot egy üveg sörrel vagy borral, így mind a ketten kicsit ellazulhattok – bár egymás előtt nincs mit szégyellni.

Új pózok, közös filmezés
Néha az embernek egyszerűen nincs elég inspirációja ahhoz, hogy új pózokat találjon ki. Ilyenkor jó ötlet lehet, ha – a párod bevonásával – közösen megnéztek egy pornót. A közös filmezés egyébként is felcsigázó lehet, és lehet nem is lesz szükségetek motivációra. (Ez persze csak akkor működik, ha a partnered nyitott rá – van ugyanis, aki élből elutasítja. Ebben az esetben nem érdemes őt kellemetlen helyzetbe hozni.)

Potencianövelés – csakis természetes összetevőkkel
A potencia problémákkal kapcsolatban mindenképp érdemes kommunikálnotok egymással – vagy ha tartósan fennáll az állapot, akkor egy szakemberrel.Tudom ,hogy ez nem egyszerű,hogy rávedd magad egy kivizsgálásra, de ha kell kell. A partnerkapcsolatod megmentése érdekében késznek kell lenned arra, hogy néha Te is áldozatot hozz.

Sokszor azonban már az is elég, ha az ember újra felül a lóra, és visszaszerzi a magabiztosságát. Ehhez segítséget nyújt például egy-egy bátorító szó, egy erotikus masszázs – vagy pedig egy természetes összetevőkből álló potencianövelő, mint amilyen az EromaxPlus is.

Sok esetben ugyanis ez is agyban dől el, és ha sikerül átlendülnöd a holtponton, akkor minden hamar visszatér a régi kerékvágásba. A jó szex tehát mindenki számára más; azonban minden esetben az őszinteségen, és a kommunikáción múlik minden. Érdemes felfedezni egymás erogén zónáit, és új pozíciókat is kipróbálni, hiszen könnyen lehet, hogy egy teljesen új dimenzió nyílik meg előttetek.

Hogyan javítsuk a férfi potenciáját?
A férfiak potenciájának javítására számos cikket olvasni itt is, de sok módszer létezik, azonban fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben az életmódváltás és a stressz csökkentése is hozzájárulhat a probléma megoldásához. Az életmódváltás során az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás segíthet a szervezet egészségének javításában, ami hozzájárulhat a potencia javulásához.

Azonban ha ezek nem segítenek, akkor érdemes lehet orvoshoz fordulni, aki felírhatja a megfelelő gyógyszert a probléma kezelésére2.

Források: Bing AI, Eromaxplus, Szexpláza.