A férjemnek merevedési zavara van, hogy szexelünk?

A férjem már 40 elmúlt, én 30 éves vagyok, és több mint tíz éves házasság óta rendszeresen problémáink voltak a szexuális kapcsolatok területén. A férjem még a házasság első éveiben sem tudta fenntartani a megfelelő erekciót, de abban az időben szexuálisan tapasztalatlan voltam, és azt hittem, hogy a dolgoknak így kell lenniük.

Ritkán szexeltünk, a férjem fokozatosan elkezdte elkerülni az intimitást, a munkahelyi fáradtságnak tulajdonítva. Problémákat kerestem magamban, azt hittem, hogy nem vagyok elég vonzó. Gyakori konfliktusaink voltak. A férjem elment az orvoshoz, de abban az időben nem fordítottak kellő figyelmet egy ilyen problémára, hormonvizsgálatokat nem végeztek, csak azt tanácsolták, hogy vegyek be egy ginzeng tinktúrát, amelyből nem volt sok értelme. Valószínűleg a szexuális élet elégedetlensége váláshoz vezetett volna, ha a társadalomban a szexhez való hozzáállás nem változott volna.

Hogyan sikerült szexuális kapcsolatokat létesítenünk
Amikor a szex témája megszűnt tiltott és szégyenletes, elkezdtünk információt keresni arról, hogyan lehet elérni a szexuális intimitást hiány vagy gyenge erekció esetén. Elmentünk egy szexuálterapeutához, aki elmagyarázta nekünk, hogy sok más módja van a szexuális élvezet biztosításának. Most már a tinédzserek is tudnak róla, de abban az időben igazi sokk volt számunkra, amikor megtudtuk, hogy a szokásos hüvelyi szex mellett más típusú örömszállítás is létezik.

Amikor Budapesten az Astoriánál felfedeztem egy szexboltot, a látogatók élvonalában voltunk, az évek során számos terméket tapasztaltunk működés közben.

  • Bár a férjemnél sok éves kezelés után soha nem alakult ki a teljes potencia, végül sikerült harmóniát elérnünk az intim kapcsolatokban. Szeretnék megosztani veled tippeket arról, hogyan javíthatod szexuális életedet, ha férjednek problémái vannak az erekcióval:

Légy megértő és maradj pozitív. Bár saját érzelmei vannak az állapottal kapcsolatban, ne felejtse el, hogy a férje számára rendkívül nehéz. Zavart, ideges és riasztott. Nem kell hibáztatni a házastárs nemének problémáit, és még inkább magadat, ez egy taktika, amely elpusztítja a kapcsolatot. A merevedési zavar nem fordul elő annak a ténynek köszönhetően, hogy a férje túl lusta a szexhez, vagy nem elégedett vele, ez csak egy olyan betegség, amely önmagában nem fog eltűnni, kezelni kell és alkalmazkodni kell hozzá.

  • VÁGYFOKOZÓ, POTENCIANÖVELŐ KÉSZÍTMÉNYEK SZEMÉLYES BESZERZÉSE az Intim Center üzletben itt Budapest, Károly krt. 14. félemelet.
  • LIBIDÓ ÉS POTENCIANÖVELŐ RENDELÉS WEBSHOPBÓL az Intim Center potencianövelő kínálatából. Az esemény előtti kapszulákkal 20-30 perc alatt, természetes úton hihetetlenül megnövelheti szexuális teljesítményét!

A szex nem csak a nemi közösülés, hanem az ölelések, a hosszú csókok, az orális simogatások nem kevesebb örömet okoznak, bár behatolás nélkül. A tabletták segíthetnek fenntartani az erekciót, de feltétlenül konzultáljon orvosával. A házastársamnak szívproblémák miatt nem ajánlott gyakran ilyen gyógyszereket használni, ezért egy izgató krémmel helyettesítettük, amelyet közvetlenül a péniszre viszünk fel.

Ne félj új szexipari eszközöket használni. A férjemet és engem nagyon segít egy szexbolt vákuumszivattyúja, megszerzése után javult a szexuális életünk, a készülék könnyen használható, segít a tartós erekció elérésében, ami elegendő a hosszan tartó nemi közösüléshez. De csak ez segít a készletben az erekciós gyűrűvel.
Néha a férjnek gyenge erekciója van további eszközök nélkül, de ez nem elegendő a teljes behatoláshoz. Ebben az esetben péniszprotézist használ. Ez egy üreges, felhelyezve, a férjem teljes örömet ad nekem a szexből, miközben maga is elégedettséget tapasztal. Néha megváltozunk, és anális stimulátor segítségével szexuális kisülést adok a férjemnek, miközben van egy prosztata masszázs, ami nagyon hasznos a férfiak egészségére.

A potencianövelő blog is írja hogy ami a legfontosabb, ne merüljön bele az okokba, keresse meg azok megoldásának módjait. Ne félj beszélni a problémákról, tudasd az embereddel, hogy az ő oldalán állsz, aggódsz a szexuális egészsége miatt, és megpróbálod együtt leküzdeni a problémát.

Megkérdeztem szexológust is, a házassági és partneri potencia zavarról

Szexológus válaszol a kényes férfi problémáról és a nők szerepéről. A mítoszokat már régóta megcáfolták, hogy a potenciával kapcsolatos problémák csak idősebb férfiaknál fordulnak elő. Ma az orvosok egyre inkább látják a fiatal betegeket a recepción. Az Egészségügyi Világszervezet szerint minden tizedik 21-29 éves férfi panaszkodik merevedési zavarokra, minden ötödik 30-35 éves korban, és majdnem minden második 40-70 éves korban. Ilyen mértékű a probléma ma, és a szakértők előrejelzései szerint a következő 25 évben ezek a számok megduplázódhatnak. Arról, hogy ezek a problémák kapcsolódnak, különösen a fiatal férfiaknál, és mennyire fontos, hogy időben megbirkózzanak velük.

Mi a merevedési zavar? Hogyan nyilvánul meg?
– Ez egy gyűjtő kifejezés, és ha szó szerint megfejti, akkor ez a funkció megsértése az erekció elvesztése vagy csökkenése formájában. Korábban ezt a potencia vagy impotencia csökkenésének, más néven szexuális impotenciának nevezték. Ez megnyilvánulhat mind a nemi közösülés megkezdése előtt, amikor az ember egésze nem tudja befejezni, mind akkor, amikor az ember erekciója csökken. Vagy lehet a pénisz hiányos feszültsége, ami miatt a nemi közösülés bonyolult vagy lehetetlenné válik.

Milyen korban történik ez?
A férfiaknál a diszfunkció fiziológiai megnyilvánulása van, amikor az életkor miatt csökken a szexuális vágyat szabályozó hormonok szintje, illetve csökken a szexuális aktivitás. Egyesek számára ez csak 70 év után jön, valakinek – 50 év után, itt minden egyedi. Sok esetben az ember megtartja funkcióját egész életében.

Pácienseink között azonban sok fiatal, fizikailag egészséges 20-30 éves férfi van. Foglalkozásuk most gyakori – munka a számítógépen. Egyrészt ez egy ülő életmód, amely megzavarja a kismedencei szervek, köztük a nemi szervek vérkeringését. Másrészt ezek szorongások, félelmek, stresszek, amelyek a sikerre törekvő és pénzt kereső fiatalokra jellemzőek, sok időt fordítanak a munkára. Gyakran vannak ilyen problémáik. Itt a fő ok nem az életkor vagy akár a szomatikus betegségek jelenléte. Bár jelentős szerepet játszanak: cukorbetegség, különböző szív- és érrendszeri betegségek, hormonális rendellenességek is a potencia csökkenéséhez vezetnek. Ebben az esetben azonban a pszichológiai problémák előtérbe kerülnek. Ezek a fiatalok személyes tulajdonságaik alapján meglehetősen szorongóak és mesterkéltek. És ha egyszer kudarcot tapasztalnak az intim kapcsolatokban, akkor ragaszkodnak hozzá.

Különböző felnőtteknek szóló filmek is befolyásolják, ahol a férfiak jól mutatják képességeiket, de senki sem veszi figyelembe, hogy a színészek leggyakrabban speciális drogokat szednek. És a fejében van egy bizonyos ideál, egy ilyen fiatalember erősnek és energikusnak érzi magát, sok reményt fűz magához, idealizálja szexualitását, de valójában ez nem így működik. Ez szorongást okoz neki, mert a szorongó-puffadt személyiségek félnek egy nő értékelésétől. És nagyon lógnak rajta. Minden alkalommal, amikor ezek a tapasztalatok megduplázódnak, és az ilyen férfiak gyakran szexuális impotenciát tapasztalnak. Ennek eredményeként segítséget kérnek. Ebben az esetben el kell jönnie egy szexológushoz – egy pszichológiai tényezővel dolgozó szakemberhez.

Milyen szerepet játszik ebben a partner? Lehet-e egy nő a szexuális impotencia oka?
– A nő nem, ennek oka lehet egy férfi és egy nő közötti kapcsolat. A konfliktusok és a nők vonakodása az intim kapcsolatoktól vagy a férfi méltóság megalázása súlyosbítja a problémát. Itt jó, zökkenőmentes kapcsolatokra van szükségünk, amelyek kölcsönös megértésre és bizalomra épülnek, és ma ez nem olyan gyakori. A pár intimitása akkor jelenik meg, amikor egy bizalmas kapcsolat még nem épült fel, általában néhány hét vagy hónap után. Nem is beszélek az alkalmi kapcsolatokról, amelyek gyakran alkoholfogyasztás hatására történnek, amikor egy férfi felszabadultnak érzi magát, könnyebb kommunikációt építeni, energiát érez, ugyanakkor az alkohol miatt csökken a szexuális képesség.

Egy nő hozzájárulhat a férfi szexuális életének javításához, akár csak megértéssel is. Végül is, amint megjegyeztem, egy emberben ez megtörténhet a munkahelyi stressz miatt. Néha azt javaslom, hogy a betegek először próbáljanak érzékeny kapcsolatot létesíteni anélkül, hogy folytatniuk kellene: ölelések, csókok, érintések, szorongás és feszültség enyhítése, az ember az érzésekre rögzül, teszteli a partnert. Ez a fél megoldja a problémát, ha az embernek nem feladata, hogy feltétlenül jól mutassa meg magát. Ezen a szinten különféle kellemes érzések is felmerülnek, miközben az ember ellazul, és funkciója helyreáll. És nyugodtabbnak fogja érezni magát a nemi közösülés során.

Mi van, ha ez nem segít?
– A pszichológiai problémák kezelésének két leggyakoribb módja van: gyógyszeres kezelés és pszichoterápia. A gyógyszeres kezelés lehetővé teszi a szorongás és a félelmek enyhítését. És ennek fényében az ember helyreállíthatja a funkciót. Az eredmény megszilárdítása érdekében pszichoterápiát végeznek annak érdekében, hogy az ember felismerje szorongásainak okait, kidolgozza azokat, átalakítsa és pozitívabb attitűdöket fejlesszen ki, hogy ilyen helyzet ne forduljon elő újra a jövőben. És hogy ne okozzon riasztást, még akkor sem, ha az erekciós funkció csökkenését tapasztalja.

Elvileg normális egy férfi számára, ha 30 év után az erekció csökken. Az egyik módban csak a hiperszexualitással rendelkező serdülőknél áll fenn. Az idősebb férfiak minden bizonnyal csökkenni fognak, és szorongásuk miatt néhányan hevesen reagálnak erre. Ezért a pszichoterápia célja a problémához való hozzáállás megváltoztatása.

Úgy tűnik, hogy a stressz szorongó életét egyes munkáltatók kifejezetten ápolják…
– A szorongó, elkényeztetett emberek a legjövedelmezőbbek a modern gazdaságban. A nyugati országokban nem hiába, hogy a csoportos pszichoterápia nagyon népszerű, mindenkinek megvan a saját személyes pszichoterapeutája. A középvezetők vagy a vezetők kifejezetten ilyen embereket toboroznak: felelősek, képesek mindent aggódni, a sikerre összpontosítva, beleértve a pénzügyeket is. Ez a személyiség összetétele, de nemcsak a munkára, hanem az élet más területeire is kiterjed. A modern generáció fiataljai körében ez nagyon gyakori előfordulás.

Ha már érintettük a gyógyszeres kezelést, mit gondol az olyan gyógyszerekről, mint a Viagra? Használjuk őket?
– A gyógyszertárhálózatban sok analóg van. És gyakran a férfiak nem társítják vele a kábítószereket, bár ez lényegében ugyanaz, azt mondják, nem vagyok olyan rossz, hogy bevegyem. Ezeknek a gyógyszereknek a szedésének fő indikációja a keringési zavarokkal kapcsolatos potencia romlása. Ezért meglehetősen széles körben használják őket, de nem mindig indokoltak, és nem annyira a negatív mellékhatások miatt, hanem pszichológiai.

Egy ilyen gyógyszer, még akkor is, ha az ember nem beteg semmivel, javítja a hatékonyságot. És van egy pszichológiai kapcsolat, hogy csak ezek a tabletták segítenek. És az ember folyamatosan elkezdi szedni őket. Valójában nincsenek olyan jogsértések a testében, amelyek gyógyszereket igényelnének. Inkább placeboként működnek: az ember szorongást érez, és tablettával távolítja el. És továbbra is egész életen át tart, amíg a probléma jelentőssé nem válik, és a gyógyszer nem szűnik meg más betegségek megjelenése vagy a szorongás átvállalása miatt. Valójában a gyógyszerre nem volt szükség – elég volt a riasztó tényező kiküszöböléséhez.

Mennyi ideig tart megszabadulni a szorongástól?
– Az antidepresszánsokkal végzett gyógyszeres kezelés átlagosan egy-két hónapig tart. Az emberek másképp reagálnak a pszichoterápiára. Néhány fiatal azonnal azt mondja, hogy szkeptikusak vele kapcsolatban. Gyakran a TV-csatornák pszichológiai módszerei műsort készítenek, ami természetesen csökkenti a bizalmat. Természetesen fontos a motiváció – mennyire eltökélt az ember az orvos ajánlásainak betartására. Gyakran jönnek olyan fiatalok, akik azt akarják, hogy a problémát azonnal megoldják egy mágikus pirulával. Az orvos ajánlásokat ad, egy hét múlva a beteg azt mondja, hogy „nem működik”, és egy másik orvoshoz fut. Előírja a kezelését, egy héttel később ismét „nem működik”, és a beteg a harmadik orvosnál van, és így tovább egy körben. Ezért fontos megérteni: ha az eredményt szeretné elérni, türelmesnek kell lennie. A probléma nem tegnap született, és rövid idő alatt nem lehet megbirkózni vele. Egyesek számára egy hónapig tart, másoknak – több hónapig.

Lehetnek-e problémák a nők intim kapcsolataival?
– Az egyik a szexuális vágy csökkenése a szülés után, ami nagyon gyakori jelenség. Megszoktuk, hogy a szexet pszichológiai jelenségként kezeljük. És felejtsük el, hogy ez az egyik alapvető biológiai funkciónk. Az ember úgy van elrendezve, hogy el kell hagynia az utódokat. És ez nemcsak az emberekre, hanem más élőlényekre is vonatkozik. Ezt a funkciót evolúciósan fejlesztik és az emberi testbe varrják. Ezért az ember így reagál, amikor problémák merülnek fel a szexuális életben, mivel jelentéktelennek érzi magát, és ez nagyon megzavarja őt.

Egy nő számára a feladat egy kicsit más – szülni és gyermekeket nevelni. Természetesen nem lehet azt mondani, hogy csak egy nő neveli őket – de az a tény, hogy egy nő táplálja a gyermeket, az egyik fő feladata. Mi történik a szülés és a szoptatás során? A természet számára egy nőt ebben az időben ki kell zárni a szexuális folyamatból. És hogyan működik a test ebben a helyzetben? Van egy prolaktin hormon, amelyet az agyalapi mirigy választ ki. A szülés után mennyisége nő, serkenti az anyatej felszabadulását. Ugyanakkor csökken a tesztoszteron termelése, ami a szexuális vágy fő szabályozója – ennek megfelelően csökken.

Mi a teendő ebben az esetben, és hogy kell-e valamit tenni?
– Ideális esetben nem. Fontos, hogy nyugodtan teljesítse célját, a szoptatás után az etetés véget ér, a prolaktin csökken, és a tesztoszteron növekszik, a szexuális vágy helyreáll. De egy nő olyan partnerrel él, akinek nincs ilyen problémája. És nem igazán érti, mi történik, és folytatni akarja az intim kapcsolatot – hogy minden olyan legyen, mint korábban. Néha egy nő maga unatkozik emiatt: úgy tűnik, hogy minden elveszett, mert megszűnik a szexuális vágy megtapasztalása és az öröm. Másrészt szörnyű, hogy egy férfi elveszíti érdeklődését iránta, mert nem reagál szexuális vállalkozására. Mit kell tenni ebben az esetben? Először is ajánlott, hogy a szülés után egy-két hónapig ne lépjen kapcsolatba intim kapcsolatokkal, amint azt a nőgyógyászok tanácsolják. Ilyen esetben ajánlások vannak a nemi közösülés elkerülésére a behatolással, más formákkal való helyettesítésére.

Ezen időszak után, annak ellenére, hogy a nőnek nincs elég szexuális vágya, egyesek helyreállítják az intim életet, hogy fenntartsák a partnerségeket és megakadályozzák a férj elmenekülését. Véleményem szerint ez nem teljesen helyes, és hazánkban ez a tudatosság és a kölcsönös megértés hiányának köszönhető. Bárhogy is legyen, a szülés utáni intim kapcsolatokra egy nőnek fel kell készülnie – például kenőanyagok használatára, különben a nemi közösülés fájdalmas lesz. Egy nő számára ez elég traumatikus, növeli a szorongást és a félelmet. Az ilyen helyzetek megelőzése érdekében hosszabb előjátékra van szükség, az embernek nagyobb figyelmet kell fordítania, meg kell mutatnia kedvességét, megértését és türelmét. Használhat kenőanyagokat, megváltoztathatja a pózokat – itt egy férfinak egy nő javára kell játszania.

Csökkenhet-e a nők szexuális vágya az életkorral?
– Mint tudják, egy nő menopauzát tapasztal. A hormonális háttér változásával jár, a szexuális vágy is csökkenhet, de a nő funkciója még mindig nem tűnik el. A nemi szervek rugalmassága és a hidratálás csökkenhet, de ehhez vannak kiegészítő eszközök is. Ha egy nő nem akar intim kapcsolatot, fontos, hogy egyetértsen egy partnerrel. Végtére is, különben erőszaknak tűnik: minden alkalommal, amikor egy nő engedményeket tesz és kellemetlen érzéseket tapasztal. Itt a házastársak közötti bizalom és kölcsönös megértés szintje, valamint a tárgyalási képesség is fontos.