A férfi libidó, és a megfelelő potencia megtartásának titka

A szexuális vágy, amelyet Dr. Freud egykor libidónak nevezett, és a pszichoanalízis elméletének központjává vált, még mindig az emberi test egyik legfontosabb rejtélye. A kérdés nemcsak a fizikai vágyban van, hanem az ember mély érzelmi szükségletében a közeledésre és a szeretetre.

Mint tudják, a szeretet miatt testünk komplex hormonális koktélt termel, és ennek a koktélnak az összetétele viszont befolyásolja a hangulatot, a törekvéseket és a viselkedést. Ahhoz azonban, hogy a szeretet koktélja termékeny talajon feküdjön, és az ember ne csak költészetet írjon, hanem a szív hölgyére törekedjen minden erejével, optimális tesztoszteronszintre van szükség – a fő férfi nemi hormonra.

Az ember testében a tesztoszteron alapértelmezés szerint keletkezik. Ennek a hormonnak a termelési szintje egy adott személyben genetikailag nagyrészt előre meghatározott, de a külső tényezők befolyásolhatják az adagot (csökkenthetik vagy növelhetik a mirigyek aktivitását). Mitől függ a Leydig sejtek sikere (a tesztoszteron 95% -át ők termelik)? Találjuk ki!

A tesztoszteron termelést befolyásoló tényezők

Stressz szint. A tesztoszteron termeléséről szóló jel az agyból jut be a mirigyekbe, ami azt jelenti, hogy a környezet közvetlen hatással van a folyamatra. A fáradtság, a túlterhelés, a pénzügyi nehézségekkel és egyéb kudarcokkal kapcsolatos stressz jelentősen csökkenti a hormon termelését. És sikeres állásfoglalásuk éppen ellenkezőleg, jelet ad a testületnek “Vezető vagyok!” és létrehozza a folyamatot.
Az ember kora és fizikai állapota. A tesztoszteronszint, mint sok más hormon, az életkorral csökken. Sajnos nem tudjuk megállítani az öregedést, de hatalmunkban áll betartani az egészséges életmódot. Jó táplálkozás, fizikai aktivitás, séták a friss levegőben, az alkohol elutasítása és a dohányzás – a hosszú élettartam titkai egyszerűek.
Sérülések, vírusos és bakteriális betegségek. Az átadott vírusos és bakteriális fertőzések, valamint a különböző sérülések gyengítik, kimerítik a testet, agyi szindrómához vezethetnek. A test minden erőt a gyógyításra irányít, és már nem a “győzelmekre a versenyeken”. Hosszú gyógyulásra van szükség, mielőtt a férfi test visszanyeri korábbi bátorságát. És ebben természetesen segíthet például a vitaminok és nyomelemek további bevitele is.
A tesztoszteron termelésre negatív hatással lehet bizonyos tényezők: klinikai depresszió, alvászavarok, vérszegénység, rák, hypothyreosis, cukorbetegség, valamint bizonyos gyógyszerek (például antidepresszánsok vagy nyugtatók) mellékhatásai.

  • VÁGYFOKOZÓ, POTENCIANÖVELŐ SZEREK SZEMÉLYES BESZERZÉS az Intim Center üzletben itt Budapest, Károly krt. 14. félemelet.
  • LIBIDÓ ÉS POTENCIANÖVELŐ RENDELÉS WEBSHOPBÓL az Intim Center potencianövelő kínálatából. Az esemény előtti kapszulákkal 20-30 perc alatt, természetes úton hihetetlenül megnövelheti szexuális teljesítményét!

Hogyan lehet még növelni a tesztoszteronszintet és visszanyerni az elveszett potenciát? Standard ajánlások az egészséges táplálkozásról, alvásról, a rossz szokások elutasításáról és a már megadott sportokról. De van néhány konkrét intézkedés, amely közelebb hozhat a sikerhez.
– Nagy távolságok gyaloglása. Próbáljon meg minden nap legalább 40-60 percet a friss levegőben, hogy gyors ütemben járjon. Az ilyen egyszerű kardioaktivitás hozzájárul számos folyamat kialakulásához a szervezetben, és nem igényel különleges időt és pénzügyi költségeket. Alternatív megoldásként a kerékpáron hosszú utak megtétele, télen síelés.
– Rendszeres szexuális tevékenység. Ahhoz, hogy szexuális értelemben formában legyen, ezt a formát is fenn kell tartani! Ha egy funkciót a szervezet hosszú ideig nem használ, akkor “alvó” állapotba kerül. És ebben az esetben nem annyira magáról a szexuális aktusról beszélünk, mint a libidó minden sokszínűségében való megnyilvánulásáról – flörtölés, fantáziálás, simogatás, figyelem a partnerre.

A tesztoszteront növelő termékek használata. Ilyen termékek közé tartoznak a fehérjékben gazdag állati élelmiszerek (hús és tenger gyümölcsei), aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag növényi élelmiszerek (dió, mandula, perui maca, görögszéna mag), valamint néhány fűszer és fűszer (szegfűszeg, kardamom, fahéj). A felsorolt élelmiszerek közül talán minden, kivéve a perui maca-t és a görögszéna-t, könnyen megtalálható az élelmiszerboltok polcain. A görögszéna és a maca ott vannak a vitamin-ásványi komplexek összetételében étrend-kiegészítőként.

A férfi libidó titka

A libidó (latin – vágy, ösztön) szexuális vágy és szexuális ösztön. Néha a kifejezést “szexuális étvágynak” és “szexuális energiának” nevezik. A libidó fontos szerepet játszik Sigmund Freud és Carl Gustav Jung pszichológiai elméleteiben. A pszichoanalízisben a libidó a szexuális vágy megnyilvánulásának megjelölése, az ösztönös energia és a szexuális vágy alapja, amely a tudatalattiból származik, és az öröm elérésére összpontosít.
A libidót az androgének hormonjai szabályozzák, amelyek elsősorban a mellékvesékben és körülbelül 40% -ban a petefészkekben képződnek.

Hogyan lehet gyorsan emelni a libidót

A jó hír az, hogy mindig van valami, amit tehetünk a nemi vágy hiánya ellen. A lényeg az, hogy a problémát nem szabad alábecsülni, a lehető leghamarabb meg kell oldani! A potencianövelő szerek mellett próbálja ki a következő tippeket, mielőtt szakemberhez fordulna.

Ezek a változások néhány héten belül visszanyerhetik elveszett libidóját:
– Kerülje a gyógyszerek szedését!
– Próbáljon meg pihenni, amennyire csak lehetséges (masszázs vagy testmozgás segít ebben)!
– Próbáljon ki olyan hatóanyagokat tartalmazó készítményeket, amelyek segítenek növelni a szexuális vágyat, például ginkgo biloba vagy fekete cohosh! Mindkettőt vény nélkül kapják.
– Jó hatást mutat az akupunktúra.
– Különösen a nőket segítik a medencefenék megerősítését célzó speciális gyakorlatok.

Hogyan lehet növelni a libidót a férfiaknál
Ha úgy érzi, hogy fokozatosan elveszíti a szexuális vágyat, és a nemi közösülés normális rutinná válik, öröm nélkül, talán most van a legjobb alkalom a libidó fenntartására. Próbálja ki a következő tippeket:
Alkohol. Az alkoholtartalmú italok enyhítik a stresszt, a feszültséget és a szorongást, amelyek a legtöbb esetben a szexuális vágy csökkenésének bűnösei. Legyen azonban óvatos, míg egy pohár alkoholos ital kellemesen ellazítja Önt, a második ellentétes hatású lehet!
Cigaretta. Igen, még a cigaretta és a rendszeres dohányzás is a szexuális vágy elvesztéséhez vezet. Ez természetesen nem könnyű kérdés, de próbáljon meg leszokni a dohányzásról a libidó növelése érdekében (és nem csak annak érdekében!), és kövesse a hormonális változásokat! A dohányzás negatív hatással van a nemi szervek véráramlására az erek szűkülése miatt.
A fogyás és a súlymegtartás normális. Már kissé túlsúly vezet a szexuális vágy csökkenéséhez! A felesleges kilók jelentős hatással vannak az önbecsülésre, és az érrendszeri betegségek okai, aminek következtében ismét csökken a nemi szervek véráramlása.
Egészséges táplálkozás. Valószínűleg mindenki tudja, hogy a gyümölcsök és zöldségek egészségesek és a legtermészetesebb ételek az emberek számára. Próbálja meg kiegészíteni a húst és a kenyeret (amelyek szükségesek a férfi test számára) nyers zöldségekkel és gyümölcsökkel, és látni fogja, hogy egy ilyen étrend jelentősen növeli termelékenységét!
Elegendő mozgás és fizikai aktivitás. A rendszeres testmozgás nemcsak az általános egészség szempontjából nagyon fontos, hanem segít fenntartani a libidót. A megfelelő testmozgás javítja a nemi szervek véráramlását, ami a szexuális vágyhoz szükséges.

Hogyan lehet növelni a libidót a nőknél

Szánj időt magadra! Amikor először kezdett randevúzni, ez egy igazi szenvedélyes hurrikán volt, de idővel az ereje egyre enyhébb lett, így most egy kihalt vulkánra hasonlít?
A Kaliforniai Egyetem tudósai egy tanulmányban, amelynek eredményeit a “Psychology Today” folyóiratban tették közzé, arra a következtetésre jutottak, hogy a nőkre eső kötelezettségek felelősek ezért: munka, gyermekek, háztartási és egyéb feladatok.

Szóval, béreljen fel egy bébiszittert, és menjen el valahova a hétvégére, csak a párjával! Nem kell, hogy romantikus utazás legyen, csak reggel ne keljen ki az ágyból! A hétvégék, amikor nincsenek gyerekek otthonában, nem számítanak. Menjen valahova! Legalább 10 km-re a háztól, ahol semmi sem emlékezteti a napi fárasztó kötelezettségekre!

Nyugodjon meg! A libidónak nincs nagyobb ellensége, mint a stressz. Felzárkózik Önhöz a munkahelyen, otthon, kiszorítva a szenvedélyes este eltöltésének vágyát …
Míg a férfiak a szexet a pihenés egyik módjaként használják, a nőknek éppen ellenkezőleg, nyugodtnak kell lenniük, hogy libidójuk a tetején legyen. Ilyen következtetésekre jutott a Harvard Medical. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy ne várjon erotikával a nap végére, amikor mindkét partner kimerült, hanem éppen ellenkezőleg, hagyja azt reggelre, amikor elegendő mennyiségű energia van!

Mondjon búcsút az unalomnak! Nyilvánvaló, hogy 15 év házasság után nem valószínű, hogy olyan pózt talál ki, amelyet még nem próbált meg, és hogy a sztereotípia bizonyos mértékig tükröződik a hálószobájában.
Másrészt nincs ok arra, hogy beleegyezzen a rutinszerű szexbe kikapcsolt lámpák mellett. A Harvard Egyetem pszichológusai által 2004-ben végzett tanulmány kimutatta, hogy az ágyban lévő sztereotípia a legtöbb párot érinti, akik több mint 6 hónapig élnek együtt. Tehát próbáljon erotikus játékokat vásárolni, felnőtt filmeket nézni, megfelelő kellékeket beépíteni a játékaiba, vagy legalább alkalmanként cserélje ki ágyát egy izgatóbb helyre!

A bókok ereje. Ez a termék elsősorban férfiaknak szól.
Segítsen neki visszanyerni az elveszett bizalmat, ismételje meg, hogy szereted őt, szórja meg bókokkal! Megjutalmazzák a libidójának visszatérésével!

Ismét a táplálkozás. A tudósok egybehangzóan éneklik az egyes élelmiszerek izgató tulajdonságainak dicséretét. Menjen egy étterembe vacsorára, rendeljen tenger gyümölcseit, különösen homárt! A homár gazdag foszforforrás, amely többek között segít a hüvelyi nyálkahártya hidratálásában. Fogyasztásuk segít növelni a libidót és maximalizálja az örömöt. Egyen sárgarépát vagy mandulát! A benne lévő béta-karotin növeli a progeszteron vérszintjét, amely hormon közvetlenül kapcsolódik a libidóhoz.

Gyógynövények és vitaminok, amelyek növelik a libidót. A libidót a természetes gyógymódok is jelentősen befolyásolhatják. A természetben sok olyan növény van, amely harmonizálhatja a csökkent libidó okait és növelheti a szexuális vágyat.

Hogyan lehet harmonizálni és növelni a nők szexuális vágyát?

Damiana. Harmonizálja a nők hormonális és immunrendszerét. Növeli az általános energiát és a vitalitást. Stimulánsként működik.
Rhodiola rosea. Harmonizálja az idegrendszert, ezáltal minimalizálja a szexuális vágy csökkenését a túlzott stressz miatt. A rhodiola egyébként pozitív hatással van a szexuális funkcióra mindkét nemnél.
Eukaliptusz és aloe vera. Gél formájában segít fenntartani az egészséges hüvelyi epitéliumot, ezáltal növelve a női szexuális élvezetet.
Kollagén és elasztán. A libidóra gyakorolt pozitív hatás mellett tartsa az intim területek bőrét egészségesnek és rugalmasnak.
Angelica kínai. Pozitív hatással van a hormonrendszerre, növeli a libidót. Ez a növény kulcsfontosságú összetevője a gyógyszer növelésének a nők libidójának növelésére.

Hogyan lehet harmonizálni és növelni a nemi vágyat a férfiaknál?

Szibériai ginzeng (Eleutherococcus tüskés). Segít növelni az általános állóképességet. Hasonlóképpen segít javítani az erekció minőségét és a szexuális élvezetet a férfiaknál.
Koreai ginzeng. Növeli a test oxigénnel való telítettségét, növeli az ember általános állóképességét, ami befolyásolja szexuális egészségét és libidóját.

Yohimbe kivonat. A libidó növelése mellett segít a nemi közösülés meghosszabbításában is.
Mangosztán. Harmonizálja, erősíti és növeli a vitalitást.
Guarana kivonat. Növeli a libidót, tonizálja a testet.
Vitaminok és nyomelemek. A-vitamin. B-vitaminok: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B4, B5, B6, B7, B12. C-vitamin. E-vitamin. Kalcium. Vas. Cink.