A Beate Uhse iszlám szexshopban is árul

Beate Uhse szerdán megállapodást kötött egy hollandiai iszlám online szexshoppal, az El Asirával és termékeket árul ott, muszlim szexbizniszbe fogott a Beate Uhse.
Új piac meghódítására készül a világ egyik legismertebb szexshop-birodalma. A német Beate Uhse a muszlim fogyasztókat szemelte ki magának. A Focus Online szerint komoly lehetőségről van szó, nagyjából 1,8 milliárd muszlim találhatna a kínálatban kedvükre való termékeket.

el-asira

El Asira „üzlete” mindkét nemnek kínál játékszereket és kiegészítőket is. A termékek nagy része az iszlám vallás szerint „halal”, ami azt jelenit, hogy a törvények szerint tiszták és használhatók. A projekt megálmodója Abdelaziz Aouragh ortodox muszlim vallású és a szexshop megnyitása előtt konzultált egy imámmal is a dologról. Ez az imám nem tudott egyből választ adni neki, ezért konzult egy szaúd-arábiai sejkkel, végül Aouragh üzlete zöld lámpát kapott így lehetőséget kapott, hogy szexuális segédeszközöket áruljon. Az egyetlen kitétel a shoppal kapcsolatban az volt, hogy az ott árult játékszerek a házasságon belüli szexet szolgálhatják.
Aouragh és üzlettársa elmondja, hogy úgy vélik a muszlim vallásúaknál is nagy szükség van ezekre a segédeszközökre, sokan Keletről hozzák magukkal. Elmondják azt is, hogy a vallás nem tiltja a védekezést sem: a kondom és a tabletta is teljesen legális. Aouragh-nak az Iszlámról kialakult képet is szívesen javítaná. „A burkát viselő engedelmes asszony képe, aki a konyhában áll, teljesen hibás. A muszlim vallásúaknál is nagy szerepet játszik a szerelem, hiszen az Iszlám is tiszteli a nőket, a boltunkban legalábbis ők kapták a központi szerepet.” Az idősebb muszlimoknál a szexshop mindenesetre továbbra is tabutéma.
Beate Uhse a Luftwaffe női pilótája volt, aki fiatalon megözvegyült. A második világháború után pénzhez próbált jutni, kitalálta, hogy prospektust készít nőknek a nem kívánt terhesség megelőzéséről. A füzet annyira népszerű lett, hogy egyre többet rendeltek belőle Németországban, és később már gumióvszert is csempésztek a küldeményekbe.
A prospektus után szexuális tanácsadó füzetet nyomtattak, amelyben „higiéniai árucikkeket” is hirdettek. 1962-ben Beate Uhse megnyitotta Flensburgban az első szexboltot. A hetvenes években már bolthálózatot működtetett a cég Németországban, és 1999-re annyira megerősödött, hogy tőzsdére vitték. Beathe Uhse 2001-ben halt meg, de vállalkozása tovább virágzott.
el-asira-szexi-fehernemukA gazdasági válság a híres német szexbolthálózatot is megtépázta, de a társaságot 2012-re sikerült egyenesbe hozni. Most pedig megpróbálnak betörni egy új piacra, amely a fogyasztók számát tekintve ígéretes ugyan, de a szigorú vallási előírások miatt nem mindegy, mit is kínálnak ott.
A Focus Online szerint a Beate Uhse szerdán megállapodást kötött egy hollandiai iszlám online szexshoppal, az El Asirával, amely kifejezetten muszlimoknak kifejlesztett termékeket kínál vásárlóinak.
Az El Asira tizennyolc olyan árucikket értékesít a Beate Uhse hálózatán keresztül, amelyek megfelelnek az iszlám vallásjog, a saría követelményeinek. Egyebek mellett krémekről és olajokról van szó, amelyekben nincs alkohol és zselatin. Pornográf anyagokat és például dildókat viszont nem árulnak, mivel azok már nem férnek össze a saría előírásaival.
Abdelaziz Aouragh, a 2010-ben alapított El Asira alapítója azt mondta, hogy a muszlim piacon 1,8 milliárd potenciális vevő lehet. A Beate Uhse tizenegy európai országban van jelen, a német cégtől két évvel ezelőtt kapták az első ajánlatot – tette hozzá.
A terveik között szerepel, hogy közös üzletet nyitnak Mekkában, ahová évente több millió muszlim zarándok látogat el.